Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2022 22:02 - Четиво за ВВ и blog13
Автор: petgrig Категория: Други   
Прочетен: 3443 Коментари: 9 Гласове:
6

Последна промяна: 31.10.2022 22:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Бианка Панова: Бяхме като опитни зайчета

В интервю за вестник “Капитал” Бианка Панова заявява: Бяхме като малки експериментални зайчета

Бианка Панова, световна шампионка от Сараево ’90, настояща треньорка в Белгия, пред “Капитал”

Бианка, вашият коментар за промените във федерацията по художествена гимнастика?

– Учудвам се, че толкова дълго време чакаха, тъй като гимнастиката ни отдавна няма резултати. Мария Петрова беше последният мохикан и след нея всичко тръгна надолу, за да се стигне момент, в който дори не можем да влезем в осмицата и да спечелим олимпийски квоти. Престижът на българската гимнастика е абсолютно уронен. По-рано се чувствахме горди, че сме български специалистки, работещи в чужбина, а сега навсякъде се говори руски език. Модата е руска и това е благодарение на всички вътрешни борби. Според мен Нешка вече е една много изморена жена. Може би е психически изтощена и би трябвало сама да се сети да напусне мястото и да освободи път на младите.

Отърсихте ли се от лошите спомени в гимнастиката?

– Аз лично се чувствам една от най-пострадалите от Нешка във всяко едно отношение. Нека си припомним 1988 г. След големия ми крах на олимпийските игри в Сеул, когато тя обяви, че съм изпуснала нарочно бухалката, за да проваля нея, нейната кариера и България. След това продължих да се готвя при абсолютен саботаж отвсякъде. Добре, че се намериха някои смели жени от федерацията, които ме оставяха да тренирам сама. Най-парадоксалното беше, че играех само по шест часа на ден, защото нямах възможност да ползвам друга зала. И вместо 16 часа на ден с мъки и болки, само с шест часа на ден, с желание и любов, успях да взема три златни медала на световното в Сараево ’90. След това ми отнеха състезателните права. Опитах се да се върна за олимпиадата в Барселона ’92, но отново ми бяха отнети правата заради абсолютно неприемливи условия. Робева искаше 80% от всичките комерсиални дейности. Каза ми: “Бианке, аз ще те пусна да участваш, но при условие че подпишеш две години след това да даваш 80% за “Левски”. След което напуснах страната.

Използвани ли са срещу теб методи, които уронват правата на човека?

Ако започна да говоря на тази тема, няма да ни стигне цяла година. Тези методи бяха по правилото “целта оправдава средствата” и ние бяхме като малки експериментални зайчета, които само слушаха и изпълняваха всичко, защото иначе ни заплашваха, че майка ти ще напусне работа, баща ти не знам си какво, сестра ти и брат ти, като кандидатстват, няма да бъдат приети и т. н. Това беше всъщност нейният метод. Мъжът ми Чавдар Нинов например беше водещ терапевт в първи кабинет на всички олимпийски спортове по рефлексотерапия в България, когато се запознахме. Когато Нешка разбра, че имаме нещо общо, за 24 часа той беше уволнен от “Левски”, тъй като това беше длъжност към клуба. Знам от Диляна Георгиева, от Лили Игнатова, от Анелия Раленкова, че тя всъщност ги държеше с апартаменти. Или ще играеш, или няма да си получиш стимула. Тия момичета са давали много повече от това, което тя им даваше. Няма да забравя също кръвта по тоалетната в Япония, където тя ме смаза от бой и каза “ще те убия, момиче заради България”, защото аз бях единствената, която възропта срещу системата, и заявих, че няма да бъда третирана като животно, като някаква безумница, която изобщо не знае за какво става въпрос (разговорът прекъсва, защото Бианка се задавя от сълзи).

Нищо хубаво ли не помните?

– Нешка беше голям треньор в началото. Тя създаде много шампионки, но къде са тези момичета сега. Защо те не са зад нея. Тя работеше по системата създай герой и го унищожи. Чудя се кой всъщност направи мита Нешка Робева. Направиха го всички, които бяха около нея, като се започне от режисьори, журналисти, художници, абсолютно всички хора на изкуството. И естествено момичетата, които бухаха 16 часа в залата.




Гласувай:
6



1. getmans1 - ХАХАХАХ, получи го мнооого квал...
31.10.2022 23:04
ХАХАХАХ, получи го мнооого квалитетно ...

Трябва да разбереш едно, че „ ... демокрацията предполага толерантност към идеите и мислите на другите...” иначе, „Ти си толкова озлобен и вероятно неуспел човек,...”
цитирай
2. vencivaleri1951 - А коя щеше днес да е Биянка/великолепен съктезател/ без Нешка
31.10.2022 23:15
Написах ти , че не си спортен човек. Пишеш без да знаеш нещата.
"Изгони мъжа ми от Левски". Съпругът ли е изгонен или любовникът на непълнолетна?
Да оставим НПК защото тогава беше от соц време:) Хипократовата клетва е достатъчна.
Няма право лекарят да влиза в близост с пациента си, защото последният е зависим.
С баба да влезеш в контакт, ако ти е пациент изхвърчаш, а тук и непълнолетна.
При това , ако беше тренирал някога и някъде/е питай Гочето/ щеше да знаеш, колко зависим е състезател от лекарите-могат да ти облекчат временно тренировките, да получиш без належаща болкова терапия болкоуспокояващи, незасегнати от забрана амфетаминни субстанци и т н
И въпреки огорчението си тя казва:
"Днес сред треньорките се говори предимно на руски" Преди бяхме на почи...кога преди, при кой треньор се създадоха от бившите голями състезатели , голями треньори?
И за парите. Времето не социалистическо, когато държавата те обезпечава на 100% като спортист, треньор, лекари и т н. Ти наясно ли си колко струва елитен състезател като разход. За него работят от чистачката , до Шефът на клуба. Разширения състав е 20ина момичета, а към тяхните места се готвят стотици. Това всичко струва пари-милиони. Всяка структура която има жилищен фонд го ползва за собствени нужди-или си при нас и имаш жилище, или си чао, но оставяш ключовете. Какво значи , ги държи
Апартаментите са на Левски, а те искат да отидат в гръцки клуб, или ЦСКА например и Левски да им остави жилищата-съде го има това. Бианка е продукт на Левски и нац треньор Н Олимпиадата тя ще излезе благодарение на разходите направени за нея и трикото на националния отбор , без което тя губи всякакви шансове да е рекламно лице. Зад нея диша във врата и състезател на нейното ниво и съгласен на условията.
Няма соц, има пазар Тя отказва, друга се състезава на нейно място и при това успешно. Бианка,слушайки съветника си остава и без реклама, и без медал, а от там и премия.Аз като комунист, трябва да осъждам подобно извиване на ръце ,но ти защо?
цитирай
3. petgrig - ВВ
31.10.2022 23:31
КАжи честно един спортист дето ги печели такива титли на Запад тъй ли му земат 80% или става милионер? Бе как не ти писнА да опъваш купища лъкърдии да носиш от 9 кладенеца вода за да оправдаеш нещо дет няма как.
Що не пишеш за кръвта в тоалетната бе?
цитирай
4. starforlife - ~ 2. vencivaleri1951
01.11.2022 00:50
Как не ти омръзна?!
Как не се засрами най-после?!
Как не ти омръзна да изсмукваш идиотските си измислици от пръстите и как не се засрами да ги размяташ наляво и надясно по въпроси, по които си бос като комунист в/у мозайката на социалистическа баня?!

Балалайко непоръбен, за днес научи две неща:
~ Първо:
Лекарите по времето на идиотския ви строй не полагаха Хипократова клетва, а се кълняха в идиотията ви наречена "Тържествено обещание на социалистическия лекар".
Толкова по същество на част от балалайканията ти, но пък само да кажа, че както във въпросното обещание, така и в Хипократовата клетва няма забрана за любовни взаимоотношения на лекар с пациент.
Да не говорим, че в случая състезателката дефакто не е пациент, а медикът пък дефакто не е лекуващ лекар.
~ Второ:
В ед.ч. се казва "голям", но в мн.ч. вече е "големи".
В ед.ч. се казва "тяхно", но в мн.ч. вече е "техни".
Та наместо да се пудриш с измислици и балалайкания, вземи се пообразовай малко, че е срамота!
Нищо, че няма вече за кога. Хей така, ако не от уважение към езика ни, то от себеуважение.

А като бонус само да ти кажа, че не клубът работи за състезателя, а състезателят за клуба и така е било винаги и навсякъде по света, "спортни човеко".
За днес ти стига толкова.

StarForLife™ ·idc=5551960~idp=1840906~011122~001-369·
цитирай
5. blog13 - Да оставим НПК защото тогава беше от ...
01.11.2022 11:21
vencivaleri1951 написа:
Да оставим НПК защото тогава беше от соц време:)


НПК изобщо не трябваше да го намесваш. И през соцвреме както и днес, прокурорската възраст е 14 години. Едновремешните не само гимнастички никой не можеше да им попречи да се ... щом са навършили 13 години.
Днес тая възраст е паднала.

Но е възможно от гледна точка на претенциите за по-висок морал през соца, както и от разни женски превратни понятие, в комбинация с идеали и идеология, които обаче са били още по-сурови, преди 44та да са се получили разни разнообразни единства и борби на противоположности. Подобни изпълнения винаги има, винаги има спорове, критики и т.н.

Била Бианка яла бой от Нешка. Кръв имало. Може и да й е разбила неволно носа. Нищо и половина. Слушал съм много подобни истории. Състезатели говорят лоши неща против треньори. Но не само против треньори. Говорят и един срещу друг. Искри хвърчат. Вземат чат пат та се сбият. По-силните терориризират по-слабите. Остави другото, но съм виждал борец от 7ми клас, най-леката категория (30 кила), с такова настървение се нахвърля да бие треньора си, при това като ескалация на игра (бой със снежни топки). Самият борец, беше наистина добър спортист. Дребен ама вреден - чешит всред борците. А треньорът е даже съдия на две олимпиади.
Кво трябва да ни внушат такива стимулирани от антибългарския нов курс на партийна линия след 89та, когато се използват и преувеличават подобни нормално съществуващи конфликти с цел тотално изопачаване на реалността?
Да питат кво мислят по въпроса другите гимнастички на Нешка. Слушал съм ги в спор по телевизията. Не са повечето на мнението на Бианка.

Прочее, кво да кажем за атмосферата в спорта на Япония? Зер мястото на екшъна бил по случайност баш Япония. По време на олимпиадата в Москва, по телевизията съм гледал, как треньорът на японските волейболисти ги бие по време на тренировка. Японска дисциплина (нещо като спратанска вероятно - кво е било през спарта - оп, то май дефектните деца са ги меткали от една скала).

А как стоят нещата с атмосферата в японското сумо? Малките сумисти, първоначално трябва да се научат на всички възможни гаври от страна на големите. Ми такъв е редът, при който децата не се подготват за меки китки, а за силни спортисти. И Нешка кво била направила дето е лошо - направила ги е световни шампионки. А след Нешка, какво има - пак питам? Нищо.

И да, правилно се насочва накрая Бианка, да се сети, че не само Нешка е ключа на бараката към световния успех. Малко само не й достигна до прозрението: Държавната организация, глупако!
цитирай
6. blog13 - Зад нея диша във врата и състезател ...
01.11.2022 11:32
vencivaleri1951 написа:
Зад нея диша във врата и състезател на нейното ниво и съгласен на условията.


Именно! При това не един. А много. И всичките са продукт на държавната система на организация. И всичките водят ежедневна битка да бъдат в националния отбор при Нешка. Ама тя ги бие! Ми щото иска да им помогне да станат шампиони. А те не искат, така ли? Де го тоя кеф, кога си на края на силите си, но и сам искаш да постигнеш още повече, защото си си поставил за цел; но от умората си склонен да се излигавиш и да се откажеш - И ТОГАВА НА ПОМОЩ ТИ ИДЕ ТВОЯТ ТРЕНОЬР И ТЕ БИЕ, МОЖЕ И С КАМШИК. Да не би да не му е по-лесно, да се помайтапи с тебе и да ти каже "Бе я ела да хапнеме по един шоколад и да изпушиме една цигара" И тогава, нямаше Бианка да стане шампион. А като не стане шампион, и да са я били някъде, никой няма да й обърне внимание по телевизията, че я били били.
цитирай
7. blog13 - КАжи честно един спортист дето ги ...
01.11.2022 11:44
petgrig написа:
КАжи честно един спортист дето ги печели такива титли на Запад тъй ли му земат 80% или става милионер? Бе как не ти писнА да опъваш купища лъкърдии да носиш от 9 кладенеца вода за да оправдаеш нещо дет няма как.
Що не пишеш за кръвта в тоалетната бе?

Къв запад, кви пет лева? Стига с тая глупава кръв в тоалетната - може да е била в цикъл, може сама да се е наранила (и за нея даже не е проблем, щото спортът е много по труден). Кога са я обезчестили, нали пак е имало кръв, ама не ни разправя за нея.

Западът не създава спортисти, а ги разваля. Това което създава спортистите, не са благинките на западното потребителско общество, а е пот кръв и сълзи. Малка България през соца създаде най-много шампиони и масови спортисти на глава от населението. В цял свят!

Системата на САЩ е възможна, защото САЩ взимат готови спортисти и таланти, създадени от останалия свят.

Мотивацията за един човек да спортува, т.е. да се подложи на най-тежки изпитания, няма как да бъдат парите. Друго е онова което те мотивира, но такива като тебе, тъпи идеологически подлоги, няма да разберат никога.
цитирай
8. blog13 - 4. starforlife
01.11.2022 11:48
Ти не си бил в кухнята на истинския спорт, а аз съм бил. Гледай си хладилника, псувай майка си, пий си бирата на погребението на леля си, която уважаваш и не се занимавай с неща от които нищо не разбираш!

цитирай
9. petgrig - Ти не си бил в кухнята на истинския ...
02.11.2022 13:21
blog13 написа:
Ти не си бил в кухнята на истинския спорт, а аз съм бил. Гледай си хладилника, псувай майка си, пий си бирата на погребението на леля си, която уважаваш и не се занимавай с неща от които нищо не разбираш!



Бил си толкова колкот разбираше и от Рашката дето с азиатска хитрост щяла да смаже Украйна:)
Боже кви сте нещастници само да се видехте отстрани кви смешки сте:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petgrig
Категория: Други
Прочетен: 868322
Постинги: 578
Коментари: 3765
Гласове: 3912
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930