Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2023 07:03 - Гражданска война във Франция заради антинародната политика на неолибералния маняк Макрон и отвартителните прокапиталови евро-атлантици в Париж
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3349 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 27.03.2023 21:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Новата Френска революция - бунтът на народа срещу самозабравилите се управляващи изедници

Поредна нощ на тежки сблъсъци в цялата страна, милиони са по улиците във Франция за да изрязят неодобрението си от политиката на прокапиталистическите управници. Горят административни сгради, на много места са издигнати огнени барикади, 12.000 полицаи обстрелват бунтуващите се с газови и шокови гранати и водни оръдия, има много арестувани и ранени. Револтиращите народни маси се подкрепят от всички профсъюзи и антисистемни партии и движения в страната.

image

Френските синдикати провеждат днес поредните масови демонстрации, в които участват близо 4 милиона в цялата страна след като френският президент Еманюел Макрон разпали обществения гняв, пробутвайки антинародната пенсионна „реформа“ без гласуване в парламента.

Френският президент се опитва упорито да устоява на нарастващата вълна от недоволство по улиците на страната, като вчера арогантно заяви, че вдигането на пенсионната възраст трябва да бъде въведено до края на годината.

Критиците атакуваха Макрон за коментарите, описвайки го като "самодоволен", неосъзнаващ случващото се и с обидно поведение спрямо хората.

Началото на демонстрациите в Париж започна в 14:00 ч. местно време, а мобилизацията в провинцията вече чупеше рекорди. Милиони вече бяха по улиците.

В повечето големи градове има и сблъсъци с полицията. Издигнати са барикади, има запалени огньове по улиците. В Лориен запалиха полицейски участък, а в Нант бе разбит входът на сградата на Административния съд. Има ранени и от двете страни.

"Няма да се откажем, защото сме мнозинство срещу Макрон в тази страна, той трябва да ни чуе", казва протестиращ. Той осъжда "реформата и социално-икономическата политика на Макрон като елитарна, която кара само бедните да плащат".

Във втория си мандат 45-годишният Макрон постоянно заявява, че пенсионната система се нуждае от промяна, за да може да се осигури финансирането й. Противниците на реформата предлагат други решения, включително по-високи данъци за богатите и концерните.

Последната вълна протести е най-сериозното предизвикателство за управлението на Макрон след бунта на "Жълтите жилетки" преди четири години. Според социологическите проучвания по-голямата част от французите се противопоставят на пенсионната реформа, както и на решението за приемането й без гласуване в парламента.

Междуведомствено кризисно звено бе открито от френското правителство, за да се овладее ситуацията около протестите във Франция и да не излезе “извън контрол”. Според съобщения на френските медии пожарникарите в Париж не смогват да следят темпото на случващото се.

Протестите прераснаха в Париж и други градове в битка, която не показва признаци на отслабване. Стигна се на места и до агресивни сблъсъци между демонстрантите и полицията.


 










Гласувай:
10



1. andrei - Нищо нямя да се случи!
24.03.2023 08:15
Ще ги оставят да полудуват,както се случи с "Жълтите жилетки"и толко!Умората ще надделее!Изпитан метод!
цитирай
2. blog13 - Нищо нямя да се случи! Ще ги оставят ...
24.03.2023 11:19
andrei написа:
Нищо нямя да се случи! Ще ги оставят да полудуват,както се случи с "Жълтите жилетки"и толко!Умората ще надделее!Изпитан метод!


Не поддържаш ли френския майдан? Нещо ми липсва задружният вой срещу Макрон от страна на евро-атлантическите върховни гейове - държави, вкл. медиите там. Не ми се вижда, и гейовете в интернет да вият дружно и мощно в тая посока.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821381
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16453
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031