Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2022 19:31 - Турция нанася удари по Сирия и обвинява Русия
Автор: radostinalassa Категория: Хоби   
Прочетен: 575 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Специалната операция на Анкара срещу военните формирования на Работническата партия на Кюрдистан в Северна Сирия и Ирак беше отговор на терористичната атака, извършена в Истанбул на 13 ноември.   Въпреки че никоя терористична група не пое отговорност за атентатите, Анкара обвини сирийските кюрди за атаката.   И тя не прие съболезнования от Съединените щати, обвинявайки Вашингтон в подкрепа и финансиране на ПКК.   Е, тогава на срещата на Г-20 в Индонезия Ердоган се срещна с Байдън.   yandex снимки И след завръщането си от Индонезия той веднага даде заповед за провеждане на специална операция.   Вероятно е получил зелена светлина от Джо.   Спецоперацията е с кодово наименование „Меч и нокът“,  в съответствие с „турското право на самоотбрана“, залегнало в чл. 51 от Устава на ООН.   Нямаше възражения от ООН.   Ердоган потвърди нанасянето на 12 удара в района на градовете Африн и Кобани в провинция Алепо и каза, че операцията ще продължи.  
image




yandex снимки Но вестник Daily Sabah публикува думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който обясни причините за турската специална операция.   „Въпреки многократните ни предупреждения към Русия, която според нашето споразумение от Сочи от 2019 г. е отговорна за унищожаването на терористите в Северен Ирак и Сирия, Москва отказва да изпълни своя дълг“, каза Ердоган.   Много интересно твърдение.   Турското командване планираше да започне операцията в неделя вечерта, но я премести ден по-рано поради декриптиране на информация от американски служители.   В резултат на въздушни удари, нанесени от самолети F-16 на турските ВВС по Сирия, са ранени цивилни.   yandex снимки Но турското министерство на отбраната съобщи, че е унищожило само терористични бази.   Северната част на Сирия и Ирак е зоната за сигурност, която Турция обяви още през пролетта.   Турците обявиха, че ще влязат в 30-километровата зона и там ще установят свой ред, турски.   Вероятно Западът е одобрил подобни действия на Турция в този регион.   Е, както Турция прави напоследък, ние сме изправени пред свършен факт.   Турция вероятно планира да консолидира присъствието си в Северна Сирия и Ирак, тъй като Ердоган заяви направо, че докато той е там, там ще бъде безопасно.   А това означава, че Турция планира да разположи свои бази "там".   „Докато сме там, турските граници и турското въздушно пространство винаги ще бъдат в безопасност“, каза Ердоган.   Докато Русия е затънала в Украйна, Иран се опитва да успокои протестните движения на своя територия, Турция предприема стъпки да изгони Русия и Иран от Сирия?   Русия разхлаби контрола над този регион, Иран не може да се справи с протестите у дома и тогава нашият приятел Ердоган реши, че е дошъл моментът за отмъщение.   Именно турските медии обърнаха внимание на факта, че турските ВВС за първи път летяха на територията, която все още е под контрола на Русия.  






yandex снимки Преди това беше много трудно да си представим подобна ситуация.   Още през юли на тристранна среща в Техеран между Русия, Иран и Турция вероятно е бил обсъждан сирийския въпрос.  


image



yandex снимки Не е известно какво са се разбрали лидерите на трите държави, но се оказа, че Анкара не пита никого, а прави каквото прецени.   Техеран винаги е бил против присъствието на Турция в Сирия.   Но още тогава, през юли, турският министър на отбраната каза, че Русия и Иран се противопоставят на присъствието на Турция в Сирия, но "никога не сме искали и никога няма да искаме разрешение за нашите военни операции. Турция има разногласия с Иран и Русия относно Сирия, тъй като подкрепата на тези страни за режима на Башар Асад е неприемлива за Турция. Турция няма да седи със скръстени ръце, докато заплахата продължава."   Какви планове може да има Турция?   Да изчистите една опозиция, да оставите поддържаната от самата Турция и след това да се опитате да свалите така наречения „режим на Асад“?   Или, ако не успеете да свалите Асад, тогава да вземете парче територия и да се закрепите в тази област завинаги?   Времето ще покаже как Русия и Иран ще реагират на това. Путна торба


Тагове:   тюркия,   ке падне,


Гласувай:
2



1. radostinalassa - Неслучайно са те баннали, Вакси...
22.11.2022 20:15
19:40 - .., нали Путин и султана са ...
от: vacsine За постинг: Турция нанася удари по Сирия и обвинява Русия

...... са първи приятели. Ко стана?
цитирай
2. radostinalassa - Прави ми оборот...
22.11.2022 20:17
Не може тюркски и славянски гени на едно място. Агресивността им е в кръвта, както и на еверите. Много си простоват, нямаш субстрат.
цитирай
3. radostinalassa - Вакси, четох ти баннатия блог...
22.11.2022 20:23
Събрал си всички бунаци в блога без един. Той е от ГДОб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13251861
Постинги: 11644
Коментари: 18455
Гласове: 6687
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК