Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2021 09:19 - Езикът ни-Български или славянски
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 9182 Коментари: 64 Гласове:
40

Последна промяна: 26.07.2021 21:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тази дилема е често дискутирана, при това - неоснователно !Не се е чуло за  подобна дискусия относно  гръцкия например, какъв е - ахейски или дорийски?  А може би и някакъв друг?
Езикът ни е Български и е уникален ! Сравнен с другите сродни езици! Няма сложни съгласни и гласни, почти безпадежен е, освен някои архаични форми, всеки звук си има буква и не на последно място, чете се, както се пише!
Дали сме азбука и на другите сродни народи.......

Да, ама Българите, преди Девети век пишели на гръцки, нямали азбука?
Момент, на какъв език и с каква азбука са пишели другите народи тогава? Изобщо и днес, англичани, французи, германци, имат ли собствена азбука или ползват латинската ?

Французите , до края на 16- ти век , пишат само на латински! И трудовете на Нострадамус са на този език !Френският?- Той е само един от стоте езици, говорени във Франция!  Но ,да се забележи- езикът на Кралската династия е ! Наложен с декрет, като задължителен от Франсоа Първи !Не е окситански например! Или Бургундски!

Документите запазени, предимно петрографски, на първото ни царство , били на гръцки Българите били диваци? И се срамували? от езика си!
Дали е така наистина?

Близо 10 века по- късно в Пруския двор и в Руския имперски двор се говори и пише само на френски! ?  Дори кайзерът съобщава ва приближениети си за смъртта на Клаля Слънце така- "Льо Роа е мор" ! Кралят е мъртъв , на френски!И всички са наясно за кого става дума!
Защото този крал е наложил този език за световен!
Е, по времето на ПБЦ такъв език е гръцкият!  Наложен за световен от императори с отклонения в сексуалната функция. Знае се, за кои става дума! Влюбени в гръцкия и оттам в перверзиите им-като педерастия, педофилия, содомия....
Е, трябва да оправдаят отклоненията си . С езика, естествено, говоримия!

Та, след години, ако в ръце на историк попадне документ,  излязал от Пруския и Руския двор на френски, по подобие на нашите историци ,би трабвало до си направи заключение, че в тези държави се говори на френски?  Защото документите излизат, Българските, също от царския двор
Да, но народът хабер си няма от френския, непознат език е за него!
Така, следователно документите са на гръцки, нашите, защото той е водещ език тогава!  И това не говори за нищо друго, не е срамно,  а затова, защото е модерно и така е прието!

Ние имаме една от четирите основни азбуки, а някои, водещи при това и до ден днешен нямат собствена азбука?  И не си посипват главата с пепел?
Българският език бил изчезнал, защото бил прост и заменен от славянски?
В света, при цялото му съществуване, особено при модерните империи,  няма такъв случай, завършил успешно! Никой имперски народ не подменя езикът си с чужд!  И , ако има такива случаи, те завършват с катастрофа!
Александър Велики, подменил езикът си с гръцки  и империята се разлага с гръм и трясък след смъртта му! Една от причините за разпада на двете Римски империи и дългите мимикрии , в които изпадат,  е също подмяната на езика!
А България е реално най-старата държава в Европа с това си име!
Нещо куца и то много!

Какви са Българите и славяните? Да поранищим този въпрос За Българите сме наясно, диваци,  сравнени с индианци? А славяните? Носителите на интелигентността ?
Учудващо ,в теориите за произхода им се оказва ,че идват от едни и същи места!?
Много силно издиша тезата, че Аспаруховите Българи заварили тук славяни?
Защото още Константин Велики дал разрешение на 300 хиляди сармати да се заселят в Мизия-днешна Северна България !Тези сармати са наречени после Българи от Йоан  Малала-шести век с цитата-" В Мизия днес Българи живеят"! 
Следователно има знак за равенство между Българи и сармати! Сарматите са конен народ, както и Българите!

Между другото столицата на първия "румънски " цар, пардон ,дакийски, румънците се появяватчак чак  в седемнадесети век е Сарматигетузе4 Ясно,  на сармати и гети е и сарматите са водещи!  А даките са бивши гети!  Сарматите обитават земите на Кубан и Дон, откъдето идват и Българите! И постепенно изчезват като име, с появата на Българите като име! Счита се ,че са в основата и на руската нация  А, ето откъде идвала връзката ни със славяните!

Донските  казаци са техни преки наследници! Затова нашите очакват донските казаци ,да ни се притекат на помощ!  Хиляди от тях се записват като доброволци  На Шипка, те първи се притичат , да окажат помощ на защитниците!

Е, да завършим с акад. Державин Той самият е волжки Българин!И него го терзае въпросът с " изчезналия" Български?  Развиван е този въпрос, най общо стига до извода ,че ако не еднакъв , е много близък съсславянския, само тогава е възможно това явление!

Така ,че славяни и Българи имат общ произход И митът ,че Аспаруховите Българи са заварили тук само славяни ,много издиша! Още по времето на Юстиниан Велики те са воювали с ромеите! И пълководец на ромеите е също Българин-Белизарий, погърчен на Велизарий!
А още преди него ,за спиране на набезите на Българите Анастасий, ромейски император,  е издигнал дългата стена, наречена Анастасиева ,за спиране на Българските набези

Накрая, лаконично, Българи и славяни са едно и също!
Ние сме Българи и говорим Български Други - няма!



Гласувай:
44


Вълнообразно


1. mt46 - Здравей, Лео!
24.07.2021 10:38
Не си езиковед, а много лесно и антинаучно се произнасяш по езиковедски въпроси, които явно не са ти ясни!... Езикознанието е наука и в нея също има установена, общоприета терминология! Учените разграничават следните периоди в развитието на българския език:
1. Дописмен /праславянски/.
2. Старобългарски език.
3. Среднобългарски език.
4. Новобългарски език.
5. Съвременен български език...
Лек ден!
цитирай
2. radostinalassa - На някои много им се иска да ни изкарат тюрки
24.07.2021 10:58
На практика такива са ербините, които от 5000 г. имат принципни морални различия от другите бели хора в Евразия.




цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
24.07.2021 11:13
1. mt46 - Здравей, Лео!
10:38
Не си езиковед, а много лесно и антинаучно се произнасяш по езиковедски въпроси, които явно не са ти ясни!... Езикознанието е наука и в нея също има установена, общоприета терминология! Учените разграничават следните периоди в развитието на българския език:
1. Дописмен /праславянски/.
2. Старобългарски език.
3. Среднобългарски език.
4. Новобългарски език.
5. Съвременен български език...
Лек ден!
цитирай

Е, добре, не съм езиковед! Но по различни методи могат да се правят изводи
Общо взето ,като изключим праславянския език, сме на едно мнение
А праславянският го оборвам с общо известни и не дотолкова известни факти, които нямат общо с езика и все пак водят до него
1/ Славяни в този период като термин няма, когато се говори за праславянски език
2/ Няма, но се знае ,че имат език?
3/ Българи, документирано живеят на нашите земи от началото на четвърти век!
4/Водят битки с ИРИ на нейна територия-до Константинопол
5/ Державин, не е кой да е, стига до извода ,че Български и славянски са еднакви или поне подобни, за да изчезне Българският!
6/Сармати участват във формиране на Български и руски народи! С утвърждаването на Българите, сарматите изчезват като понятие!
7/И какви са доказателствата при това положение, че водещ е славянския език?
Всичко говори обратно, че Българският език е повлиял на сродните славянски езици, с азбука, с литература!

Аз и в химията лесно и противонаучно за квазинауката се изказвам! Описах подобен случай
И излизам прав!

Хубав ден!
цитирай
4. leonleonovpom2 - И един парадокс!
24.07.2021 11:17
Не се знае какво представлява Българския, но се знае какъв е?
Това научно ли е или фантазия от висока класа!
Какво означава ,нямало запазени Български думи ?Как на нещо липсващо по принцип, се прави оценка?
По изявена антинаука от това не си представям!
цитирай
5. kvg55 - leonleonovpom2,
24.07.2021 11:47
Езикът ни е наистина уникален, но не е изолиран като унгарския.
Трябва са се отбележи близостта на българския език със сръбския.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
24.07.2021 12:11
2. radostinalassa - На някои много им се иска да ни изкарат тюрки
10:58
На практика такива са ербините, които от 5000 г. имат принципни морални различия от другите бели хора в Евразия.




цитира

Да и тук има обръщане!
Не ние сме произлезли от тюрките, а с годините те са заприличали на нас, учели са се от нас!
Никой от сродните на нас народи няма създадена държава преди нас И в същото време да се говори, че ние нямаме език , а те имат? При положение, че са се учили от нас?
цитирай
7. radostinalassa - Ербините са западняците с ...
24.07.2021 12:19
хаплогрупа В. Още Кирил е убедил папата, че всеки народ трябва да слави Бога на родния си език. Нашите жреци като друидите са запомняли знанията си наизуст, вероятно за да не ги откраднат тези, които нямат нито свои букви, нито богове като гърците.



цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
24.07.2021 12:20
5. kvg55 - leonleonovpom2,
11:47
Езикът ни е наистина уникален, но не е изолиран като унгарския.
Трябва са се отбележи близостта на българския език със сръбския.
цитирай
Изтрий

Близък е не само със сръбския Още по- близък е със словенския, с хърватския
В подкрепа на написанота ,че славяните са с Български произход е и твърдението на самата Хърватска академия за произхода на хърватите Че те са Кубратови Българи и от него произхожда името им!Ховрат- Хорват!

От забвениеото, умишлено или не вкаран и от Екатерина Велика, езикът ни е изкаран от сърбинът Вук Караджич Той пише първата печатна граматика на Български Условие езикът ни да се вкара в Компаративните речници на Екатерина Велика!
Интересно е заключението му в тази връзка Това ,сръбският, език ли е? Докато Екатерина Велика е считала Българския за диалект на сръбския!

Хубав ден, Краси!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей отново, Радостина!
24.07.2021 12:44
7. radostinalassa - Ербините са западняците с ...
12:19
хаплогрупа В. Още Кирил е убедил папата, че всеки народ трябва да слави Бога на родния си език. Нашите жреци като друидите са запомняли знанията си наизуст, вероятно за да не ги откраднат тези, които нямат нито свои букви, нито богове като гърците.



цитирай
Изтрий

Права си, така са действали нашите жреци А боговете на гърците, са със съмнителна националност Много от тях са тракийски-Дионис, Орфей,Герман, който е припознат на Запад .......

Хубав ден!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Ей го,/в/ на!
24.07.2021 13:46
13:22 - sursubul

Гворението пустолово! Като въшка на челото е излязмо!
Къде се си бе, Белоцветников?
Нали търсиш българофоби? Или този е Българофил, според тебе?!

А ето и още едно! Което от края на март не се е появявало!:
11:53 - rna
цитирай
11. dobrodan - Ваньо, би ли обяснил през славянски език етнонима "хърват"?
24.07.2021 14:24
Не знам някой да е успял.
Нещата са си такива, каквито са. Дунавска България е славянобългарска държава.
Кой те излъга, че няма запазени думи от стария език? :)
Има. Търси и ще намериш :). Много са, не една и две :).
Някои дори са заети през любимия ти латински ;).
цитирай
12. nedovolen - Похвално! Не ми е писнало, да видя ...
24.07.2021 14:34
Похвално!
Не ми е писнало, да видя и някои, цитиращи научените учени.
Казвал съм го няколко пъти, че името Иван съществува по нашите земи от 800хиляди години. На Български.
Какви езици е имало тогава - паунски или маймунски.
Хай, че взе да ми писва от непросветени неграмотници.
:)))
цитирай
13. nkf - Българите не може да бъдем "...
24.07.2021 15:30
Българите не може да бъдем "славяни" по простата причина, че ТАКЪВ НАРОД НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ. Измислиците на християнски попове от 16-ти век не са абсолютно никакво основание за да се приеме, че има... "славяни". Това, че подменят идентичността на гети, скити, българи и въобще на този специфичен кръг народи, които са ИСТИНСКИ АРИЙЦИ и им лепят някакви фалшиви имена като "славяни", "прабългари", "траки" и т.н., е с цел манипулация и подмяна на реалната история! Няма славянски език и никога не е имало. Искам да запитам - особено необразования тъпанар Марин Тачков, същият и комунистическо русофилско говно - КЪДЕ Е ТОЗИ ПРАСЛАВЯНСКИ ЕЗИК! Кажи бе, Тачков, влашки копанарино- КЪДЕ Е ПРАСЛАВЯНСКИЯ ЕЗИК!? НЯМА ПРАСЛАВЯНСКИ, ИМА СТАРОБЪЛГАРСКИ, КОЙТО ОБЯВЯЯВАТ ЗА... СЛАВЯНСКИ, ЧЕ И "ЦЪРКОВНОСЛАВЯНСКИ". Кой е този народ "църковно-славяни", дето е е говорил този удивителен език?
цитирай
14. leonleonovpom2 - Аз
24.07.2021 15:48
dobrodan написа:
Не знам някой да е успял.
Нещата са си такива, каквито са. Дунавска България е славянобългарска държава.
Кой те излъга, че няма запазени думи от стария език? :)
Има. Търси и ще намериш :). Много са, не една и две :).
Някои дори са заети през любимия ти латински ;).


От двойката Хубав- Красив , едната е староБългарска Оставям на тебе ,да определиш,коя е? Град, градище също е староБългарска дума!

що се отнася до Кубрат, и Ховрат и Хорват, давам ти цита от постинга ми за Куртово Конаре:

"За Куртово се считаше ,че идва от турската дума Курт- вълк? Да, но тя е сравнително съвременна в него , заемка от 12- ти век от фарси- персийският!Иначе курт е означавал червей!?
Известно е, че Курт е име и на Кубрат, първият ни владетел!? Счита се ,че името му произхожда от Кърчий- ковач, но със смисъл и на творец, създател ! Няма как да е червей!? Пасва идеално за него! Създал е Обединена България! От последната идва и другото му име Кубрат На сарматски Хорват означава именно обединител!
Да , двете имена се вписват идеално в образа на Кубрат- Създал е Велика България, обединявайки всички Български племена!"

Кърчий е ковач- на старобългарски !
Чрез латинския съм намерил много-око, седя, виждам, деня, но като живот, пипер, ряпа, кобила, муле, сум, имано, овца, атне,.....

Хубав ден, Краси!

цитирай
15. dobrodan - Не, Ваньо. Не това означава името на Кубрат, но с хърватите
24.07.2021 16:04
е по-интересно.
Анна Пажимиес пише:
" Етимологиите на етнонима хърват са много и разнообразни. Фасмер предлага староирански произход haurvat&#257; (пазач на добитъка), която Скок смята за възможна. Х. Грегоар вижда връзка с прабългарското име Кубрат. От по-новите етимологии е тази на А. Глухак, който извежда от персийското *har-va(n)t (имащ жени), свързващ я едновременно с името на Кубрат. Важното за мен е това, че съответствия на думата хърват се намират в алтайските езици: haraat "подчинен, васал"; haragul "стража" (монг.) < *karangu
"защита, "прикритие, "охрана" > qarangu "взаимна защита" (клас.монг.)

kargutkie, karaba - "пазач" (манджурски)

qaragu "страж, авангард, челен, преден отряд) ДТС 424 (Ето го и крагуят, бел моя).

хarabпl "пазач" (якутски)

хural "страж", hгrhгm "роб" (чувашки)

karawul "охрана на крепост, командващ гарнизон"; "име на узбекско племе", "охраняваща войска на конкретно място с цел проследяване на врага", "ловец, който наблюдава дивеча и дава знак на другите ловци" (тур. ЕСТЯ, 1997, 290).

Етимологията на тези лексеми се извежда от прамонголския и пратунгусо-манджурския глагол kara "гледам, пазя" (EDAL, 648). Не е трудно да се забележи, че семантиката на иранския етимон, предложен от Фасмер, и тази на алтайските лексеми е еднаква - става дума за население, чиято задача е да пази, да охранява. Въпросът за произхода на самата дума не е окончателно разрешен. Заемките в двете посоки иранско-алтайска и алтайско-иранска са възможни поради древността на връзките меджу алтайските и индоевропейските езици. Вероятността тази дума да е била донесена сред славяните от алтайците е голяма. Всичко това обаче няма нищо общо с произхода и езика на хората, които са били наричани така."

цитирай
16. leonleonovpom2 - Поздрави, Николай!
24.07.2021 16:06
nedovolen написа:
Похвално!
Не ми е писнало, да видя и някои, цитиращи научените учени.
Казвал съм го няколко пъти, че името Иван съществува по нашите земи от 800хиляди години. На Български.
Какви езици е имало тогава - паунски или маймунски.
Хай, че взе да ми писва от непросветени неграмотници.
:)))


Не се ядосвай, приемай нещата от веселата страна!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
17. dobrodan - Недоволни, заинтригуван съм от тезата Ви за името Иван
24.07.2021 16:06
nedovolen написа:
Похвално!
Не ми е писнало, да видя и някои, цитиращи научените учени.
Казвал съм го няколко пъти, че името Иван съществува по нашите земи от 800хиляди години. На Български.
Какви езици е имало тогава - паунски или маймунски.
Хай, че взе да ми писва от непросветени неграмотници.
:)))


и съществуването му от 800 000 години.
Можете ли да подкрепите това си твърдение с някаква хипотеза или доказателства?
Ще бъда изключително благодарен, ако го направите.
цитирай
18. leonleonovpom2 - Ще помоля за едно!
24.07.2021 16:11
Знам ,че на човек му кипва и лесно обижда в такъв случай!
Но имам предупреждение, да не обиждам! И се старая ,да не го правя, колкото и отсрешният да го заслужава с наглостта си!
Моля ви, без обиди!
цитирай
19. leonleonovpom2 - Поздрави, Мартине!
24.07.2021 16:25
nkf написа:
Българите не може да бъдем "славяни" по простата причина, че ТАКЪВ НАРОД НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ. Измислиците на християнски попове от 16-ти век не са абсолютно никакво основание за да се приеме, че има... "славяни". Това, че подменят идентичността на гети, скити, българи и въобще на този специфичен кръг народи, които са ИСТИНСКИ АРИЙЦИ и им лепят някакви фалшиви имена като "славяни", "прабългари", "траки" и т.н., е с цел манипулация и подмяна на реалната история! Няма славянски език и никога не е имало. Искам да запитам - особено необразования тъпанар Марин Тачков, същият и комунистическо русофилско говно - КЪДЕ Е ТОЗИ ПРАСЛАВЯНСКИ ЕЗИК! Кажи бе, Тачков, влашки копанарино- КЪДЕ Е ПРАСЛАВЯНСКИЯ ЕЗИК!? НЯМА ПРАСЛАВЯНСКИ, ИМА СТАРОБЪЛГАРСКИ, КОЙТО ОБЯВЯЯВАТ ЗА... СЛАВЯНСКИ, ЧЕ И "ЦЪРКОВНОСЛАВЯНСКИ". Кой е този народ "църковно-славяни", дето е е говорил този удивителен език?


Моята теза, впрочем мълчах си, Евгени Делев ме изпревари, е ,че не Българите са славяни , а славяните са Българи! Нормално, не може детето да е по- възрастно от дядо си! Впрочем, човекът го доказа с генетичните си изследвания
И други податки има, съвършенството на езика ни, хърватите, чиято академия на науките лансира твърдението за Българският им произход, като в името им е кодирано Кубрат-Великият Български владетел
След като славяните хървати произхождат преди това от Българи, каква роля имат тук славяните?
Посочил съм ,Дюканж, в книгата си никъде не посочва/ 1680г/ славяни Защото още не са в обръщение И да са ,няма да ги уважи, защото ползва всичко налично от Рим насам! А там ги няма!
Но правилно е преценил власите на Орбини ,че не са румънци, а ...Българи И ги е посочил ,власите на Калоян разбиха рицарите, за разлика от него, като ...БЪЛГАРИ! Защото е свидетел, че в момента се формира румънски етнос, а по времето на Калоян ги е нямало изобщо! Те са били първо овчари, и войници при това, Български! Валахите! Не са били друг етнос! Влах на френски е валак

Хубав ден, Мартине!
цитирай
20. radostinalassa - Прав си , никой не иска да го обиждат
24.07.2021 16:26
Когато Ковидко реши да напише , че съм се напикавала спрях да му коментирам. Той сигурно е на 22 г. , особено като имам предвид субстрата му.




цитирай
21. nkf - Българите не сме дали начало на н...
24.07.2021 16:39
Българите не сме дали начало на някакъв народ "славяни". Те даже руснаците /угро-фини/, до времето на екатерина, не са знаели, че са "славяни". Просто е: "славяните" са чудовищна лъжа и няма какво да въртим в употреба тая измислица и да се мъчим да доказваме, че всъщност "славяните са Българи". Ами не са - Българите сме Българи и от нас могат да произлязат само Българи, то иначе щеше да е възможно от краставицата да поникне домат. Такава Лисенковщина в историята е не по-малко недопустима. С лъжата "славяни", гнусните християнски попове се опитват да заличат една много стара култура, която им е крайно неудобна. Изобщо да се взимат каквито и да е мотиви - било то тези или отделни термини - от официализираната версия за миналото, така наречената "академична история", е напълно неадекватно за онези, които искат да знаят истината. То все едно да вземем за чиста и свята истина и "научно достижение" опашатите лъжи, натъманявания и ала-бализми на разни австрийски и руски агенти като иречек и златарски.
цитирай
22. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
24.07.2021 16:45
Това за хърватите не е моя теза, а теза развивана от Хърватската академия на науките! Че произхождат от Кубратовите Българи и че името на владетеля е кодирано в името им!
Сега, всеки може да си пише каквото ще за тях !Но подобно твърдение идва от тях самите И то е стойностното не виденията на страничен наблюдател!
Те и за мен, разни тъпанари твърдят ,че съм завършил само техникум или ,че съм бил рабфак? Да, кръгъл идиот може да твърди посдобни тъпотии, след като не може да прецени какъв човек има насреща си! Или примат-също!
Както е да е, какво съм завършил и постигнал, няма някой злонамерен да го знае по- добре от мене! Имашее един, който упорито правеше опити да познае, но не успя, до края на живота си Защото източниците му бяха злонамерени и фалшиви Само го употребиха, за съжаление И сега си свирукат Защото това им е радостта от живота Да излъчват мръсотия!
Та ,затова го казвам, меродавно по този въпрос е мнението на самите хървати , а не какво е казал някой умник по него!
Сега, аз знам със сигурност ,че съм роден в С., да вярвам на някой друг ,че съм роден в М. ли? Ами аз от майка ми го знам! Не струва!
Никога!
цитирай
23. leonleonovpom2 - Е, Мартине!
24.07.2021 17:02
Виж първия коментар тук! За антинаучното, за веригите в мисленето и ще разбереш Трябва и с него да се съобразя!
А научното твърди, мисленето ,че Аспаруховите Българи са заварили славяни тук!
Доказаво!?
В същото време, Йоан Малала ,далече преди Аспарух пише ,че в Мизия сега Българи живеят!Да , тези Българи са официалнно там ,поне от Константин Велики
Какво се получава? Съвременните учени твърдят ,че е заварил славяни, Великият Аспарух, а съвременните му и предходни учени- че там Българи живеят!?
Стремя се угодно на съвременните коне с капаци ,да дам обяснение
А то е съвсем просто!
Че живеещите по времето на Малала Българи в земите на Мизия- които Аспарух еззема с основание от ИРИ, са станали междувременно славяни!? Добро обяснение да такава, нали?
Да не са антинаучни твърденията ми за хора, които разбират от наука повече от мен Тук се смея, но на ум!

Аз съм прост рабфак, както твърди един тъпанар тук, профил на звездоброеца! И все пак, според него, излизам гений ! Защото станах студент, нямащ 18 години, а какво ли трудово постижение съм имал, , кога ли съм завършил средно ,за да стана и рабфак По тъпа измислица от тази, трудно мога да си представя!
Както е !
Да са живи и здрави такива и лека им пръст!

Хубава вечер, Мартине!
цитирай
24. leonleonovpom2 - Ето, за тези двама хубавци става дума!
24.07.2021 17:05
Последни 20 регистрирани посетителя

16:47 - apostapostoloff
16:35 - rna

Сложили са си и мръсните отпечатъци!

Да са живи и здрави и лека им......!
цитирай
25. dobrodan - Да, хърватите са заселени в днешните си земи точно от Кубрат,
24.07.2021 17:11
могат да носят неговото име без никакъв проблем. Друг е въпросът защо Кубрат кинг се е наричал така :), както и колко ли имена е имал :) всъщност.
За едното от тях полската лингвистка дава убедителен отговор.
цитирай
26. radostinalassa - Русите били угро - фини
24.07.2021 17:46
траките са били многоброен народ и са се разселвали в 3 посоки. На запад те са доста поизчистени от Инквизицията, но в Русия не е имало толкова попове гейове и те си живеят там. На изток са стигнали до Индия и са дали култура на индийците.




цитирай
27. leonleonovpom2 - Здравей отново ,Красимире!
24.07.2021 18:04
25. dobrodan - Да, хърватите са заселени в днешните си земи точно от Кубрат,
17:11
могат да носят неговото име без никакъв проблем. Друг е въпросът защо Кубрат кинг се е наричал така :), както и колко ли имена е имал :) всъщност.
За едното от тях полската лингвистка дава убедителен отговор.
цитир

Твърдението им е ,че произхождат от Кубратовите Българи , а не че са заселени от тях там
В Този отрзък от време владетелите носят различни прозвища, включително и злепоставящи! Например Пепен Къси, Късата семка, Дебели, Глупави и така нататък КарлЛьоман мислех ,че е Карл Юмрукът Но видях, как е написано в оригинал Карл льо Мань и е наистина Карл Велики
Така е и с Кубрат Дал съм няколко, които обясняват всичко! Около него Творец, създател, обединител!
Поляците да бъдат така добри, да изяснят първо нещата с Померания, после да се занимават с други!

Хубава вечер!
цитирай
28. leonleonovpom2 - 26. radostinalassa - Русите били ...
24.07.2021 18:17
26. radostinalassa - Русите били угро - фини
17:46
траките са били многоброен народ и са се разселвали в 3 посоки. На запад те са доста поизчистени от Инквизицията, но в Русия не е имало толкова попове гейове и те си живеят там. На изток са стигнали до Индия и са дали култура на индийците.

Това ,че са угро- фини и варанти издиша отвсякъде! Защо говорят нашия език, Защо изповядват нашата религия и имат нашата азбука?
А за варангите ,шведите направиха приказката на пух и прах! Точно те!
Реките не са били свързани с канали като сега, че да стигнат до Киев и да го превземат? Имало участъци, дълги десетки километри ,да се пренасят корабите по суша Екипажът и бойците на кораб са били стотина човека ,не са можели да го пренесат по суша, без чужда помощ Плюс това са и уязвими при нападение в такъв момент! Корабът може да бъде и запалин В разровените в Швеция гробове не намериха и едно свидетелство за завоюване на Русия!?
Говорят за наука и за учени най- много тези, дето са оплескали всичко в науката!За отвличане на вниманието!
Ето едно тяхно съждения Аспаруховите Българи заварили славяни! Те, вместо да ги пребият от бой, както се процедира в такива случаи ,ги посрещнали братски?
А мълчат като пукали, какво е станало с Българите в Мизия, за които пише ,че живеят там, Йоан Малала!?

Хубава вечер!
цитирай
29. radostinalassa - Така е , сега ще пусна пост за ...
24.07.2021 18:45
краха на Норманската теория. Аспаруховите българи са дошли да освободят братята си.




цитирай
30. nkf - Първият коментар е на лице, което НЕ ...
24.07.2021 19:19
Първият коментар е на лице, което НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА МИСЛИ. Става въпрос за лице, което се аргументира с цитати от укипедия /същата предаваща напълно фалшивата официализирана история/. С тоя не си струва да се комуникира по друг начин, освен като с необразован и недоразвит лумпен. Да, разбира се, че цар Аспарух не е заварвал тук никакви славяни, просто защото не само, че такъв НАРОД НЕ СЪЩЕСТВУВА, но и защото ние Българите сме по земите на Средния и Долния Дунав, Балканите, Мала Азия, Скития и още някои области от поне няколко хиляди години.. Свидетелства за това - колкото искаш, включително и писмени /ти цитираш някои/. А официалните "учени" - мошеници с научни титли - мотивират "научните си изводи" с умозрения като: "Счита се, че..."; "приема се, че..." и в този ред. Това е нивото на руско-австрийските агенти Иречек и Златарски и подобните им. Че как няма да драпат със зъби и нокти за "славянството", след като това е една от имперските доктрини на Русия, а тя им плаща, щото са нейни агенти. Да не говорим, че ще трябва да си хвърлят научните титли в кошчето за смет. А сигурно и не е лесно да се скача срещу такава институция като християнската църква, която ПЪРВА УТВЪРЖДАВА ЛЪЖАТА "СЛАВЯНСТВО". Гледам, ч енещо не си съгласен, че руските боклуци с аименно от угро-фински произход? Ами говорят на редактиран старобългарски, защото ние им го даваме, ей затова. Не знаеш ли това, Иване? Или и на теб русофилията ти идва в повечко?
цитирай
31. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
24.07.2021 19:34
29. radostinalassa - Така е , сега ще пусна пост за ...
18:45
краха на Норманската теория. Аспаруховите българи са дошли да освободят братята си.

Интересно, ще го прочета!

Хубава вечер!




цитирай
Изтрий
цитирай
32. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
24.07.2021 19:35
29. radostinalassa - Така е , сега ще пусна пост за ...
18:45
краха на Норманската теория. Аспаруховите българи са дошли да освободят братята си.

Интересно, ще го прочета!

Хубава вечер!




цитирай
Изтрий
цитирай
33. leonleonovpom2 - Здравей отново, Мартине!
24.07.2021 19:42
nkf написа:
Първият коментар е на лице, което НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА МИСЛИ. Става въпрос за лице, което се аргументира с цитати от укипедия /същата предаваща напълно фалшивата официализирана история/. С тоя не си струва да се комуникира по друг начин, освен като с необразован и недоразвит лумпен. Да, разбира се, че цар Аспарух не е заварвал тук никакви славяни, просто защото не само, че такъв НАРОД НЕ СЪЩЕСТВУВА, но и защото ние Българите сме по земите на Средния и Долния Дунав, Балканите, Мала Азия, Скития и още някои области от поне няколко хиляди години.. Свидетелства за това - колкото искаш, включително и писмени /ти цитираш някои/. А официалните "учени" - мошеници с научни титли - мотивират "научните си изводи" с умозрения като: "Счита се, че..."; "приема се, че..." и в този ред. Това е нивото на руско-австрийските агенти Иречек и Златарски и подобните им. Че как няма да драпат със зъби и нокти за "славянството", след като това е една от имперските доктрини на Русия, а тя им плаща, щото са нейни агенти. Да не говорим, че ще трябва да си хвърлят научните титли в кошчето за смет. А сигурно и не е лесно да се скача срещу такава институция като християнската църква, която ПЪРВА УТВЪРЖДАВА ЛЪЖАТА "СЛАВЯНСТВО". Гледам, ч енещо не си съгласен, че руските боклуци с аименно от угро-фински произход? Ами говорят на редактиран старобългарски, защото ние им го даваме, ей затова. Не знаеш ли това, Иване? Или и на теб русофилията ти идва в повечко?

Марин е жертва на стъкмистиките на тези с титлите!Те си знаят на кого служат
Синът ,когато разби гръцката мегаломания в книга, един ,представил се за професор ,взел книгата от рафта и дълго е преглеждал... Казал на познатата ми книжарка ,че той, с тази книга праща труда му , титлите му на боклука? Няма как да я припознае
Така ,защитават титлите си! С цената на всичко И България ще жертват за тях! За да се харесат на този, от когото зависят!
Не , отворих тема за зубрачи Или папагали, безкритично, като стихотворение приемащи поднесеното им ? Да, имаше такива, даже и отличници! Изпеят стихотворението и готово-отличен? И веднага цъфнаха цветя на блога , един даже с ник ,близък до твоя Явно за заблуда, както някои други Недоволни ?
Такива титуловани зубрачи са много опасни Способни са на всичко, заради интереса
Нима не знаят, че има Българи, с това име, не някакво друго, в земите ни , далече преди Аспарух? Че Българи живеят в Мизия! Че е издигната стена открай докрай между двете морета на 40 километра от престолния град, да спира военните набези на Българите, чиято конница е неудържима? Че при Юстиниан Велики Българинът Белизарий воюва с Българите на Мундо!? И изведнъж говораят за узурпатора Аспарух и славяните? Няма Българи?

Що се отнася до русофилията ми, тя е по-скоро прагматична Където има полза за нас, глупаво е да сме против Освен ако някой даде същото, тогава може да се помисли! Според интереса ни Защо да го загърбваме, последни сме по богатство Да радваме допълнително този, който е доволен от това?
Прадядо ми е учил в Москва, във военно училище и е бил в руската армия доброволец!
Баща ми на Драва е спасен от руснаци, тежко ранен Загивал е, ако не са били те
Противоречи на морала да им бъда отявлен враг
Държа се неутрално, нямам тема за възхвала за Русия! Един път писах наистина за Путин, но същото съм писал и за Обама и за Тръмп!Обективно!
Както виждаш, не съм привърженик на славянската теза! Напротив, вадя непрекъснато неща, които титулованит историци се правят ,че не виждат и не знаят Печеля си врагове и сред Българите-тук Ето ,Белоцвет ме изкарва антиБългарин, вероятно заради позициято ми относно славянството Ами как да се съглася, че от славяните идва езикът ни?Киевска Рус е изградена на база Велика България, началото и е от нас
Ако те интересува мнението ми, руснаците са основно Български ренегати, отрекли се от Българското Но не съвсем, поне тези от Киевска Рус От Новгородска и Московска не съм се интересувал особено Но знам ,че са продължение на Киевска Рус, като Киев носи името на брата на Кубрат, а според други- на самия Кубрат!

Хубава вечер!

П.П.-20:08 - rna за този става дума! Вероятно е ник на Апостолов! Различен е от твоя , но трибуквен, вероятно е с умисъл!Той не е русофил, но е бивш комунист! Те с по- лоши и от другите! Ренегати!
цитирай
34. radostinalassa - Ние сме 2.080.000 пенсионери, под 1 млн деца, ---
24.07.2021 19:56
1.5 млн работещи и 1.5 млн неетнически българи. Ако русите са фино угри, тогава този да загаси лампите на славяните.
цитирай
35. radostinalassa - А новото правителство е соросоидно
24.07.2021 19:58
Цели да ни сбие някак с Русия и после да събира плодовете от това, да ни нагресе джендърството и да ни продава скъп демократичен газ. Това са ЕС и НАТО.
цитирай
36. panazea - Здравей !
24.07.2021 21:00
Хърватия на хърватски: Hrvatska
La Croatie, en forme longue la r&#233;publique de Croatie, en croate На френски Кроатие
Toponymum "Croatia" e Slavonico vocabulo horvat "monticolas" significante venit.
Топонимът Кроатиа от Хорват - планински. Може и Корбат да е.
През Първата световна война момичетата , които изпращали своите любими на война , връзвали своите забрадки на вратовете им , за да ги пазят.
Французите възприели тази мода и нарекли връзката Крават, защото е от Хърватия.
И до днес мъжете носят връзки .
Пан
цитирай
37. nkf - Прагматична русофилия е някакъв ...
24.07.2021 21:14
Прагматична русофилия е някакъв абсолютен нонсенс. В русофилията е невъзможно да има прагматизъм, защото принципът на руското отношения към България е разрушителен. То е все едно да имаш прагматично позитивно отношение към оня, който си е поставил за главна цел да те ограби и убие. Всяка друга "филия" може да бъде инструментализирана на някаква прагматична основа, но не и русофилията. Русофил е нищо повече и нищо по-малко от БЪЛГАРОМРАЗЕЦ И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. Това е да си русофил. Всичко това е исторически доказано, при това доста трагично. Наистина в България рософилията е и вид идиотия. Сега, за апостолов, не знам какви са ви отношенията - Явно зловещи, щом постоянно с еоплакваш - но, Виж, аз лично с говна като Апостолов или ония ... забравих му името... Пак ти е враг, не мога да се занимавам. Апропо, бивши комунисти НЯМА. Има много боклучета, които с еправят на антикомунисти, но манталитета и мисленето им е комунистическо, съответно и поведението. Сега новата тенденция сред русофилските лайна е да се правят на антикомунисти, щот путкин нали е БАШ консерватор, националист, капиталист и въобще боклук на боклуците. Нищо, да са живи и здрави, пожелавам и путин да е жив и здрав, защото, както той ще разгони фамилията на руския кенеф, никой друг не може да го направи. Аз лично се моля да изкара още поне пет години начело на русийския кенеф, че разпада да е 1 000 % сигурен, та да може да видим и ние светлина в тунела.
цитирай
38. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
24.07.2021 21:16
демографски сме трагедия, наистина След еднопоколение-още 20 години, ще е трагедия, ако нищо не се направи Не ми се говори на тази тема, няма полза!

Хубава вечер!
цитирай
39. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
24.07.2021 21:31
36. panazea - Здравей !
21:00
Хърватия на хърватски: Hrvatska
La Croatie, en forme longue la r&#233;publique de Croatie, en croate На френски Кроатие
Toponymum "Croatia" e Slavonico vocabulo horvat "monticolas" significante venit.
Топонимът Кроатиа от Хорват - планински. Може и Корбат да е.
През Първата световна война момичетата , които изпращали своите любими на война , връзвали своите забрадки на вратовете им , за да ги пазят.
Французите възприели тази мода и нарекли връзката Крават, защото е от Хърватия.
И до днес мъжете носят връзки .
Пан
цитирай
Изтрий

Да, не бях се замислил кроват откъде идва във френския!
Имаше една поредица на Хърватската академия на науките, мисля че нейно издание беше! Защото коментираха хърватски професори от Академията им!Беше за хърватските крале, преди около десетина години Епизодично тледах Повтаряха ги. И на едно повторение попаднах на темата за произхода им Там , освен приетата дотогава, но без доказателства теза, че идват, мисля че беше някъде от Чехия, се разви аргументирано и тази ,че са Кубратови Българи! И свързаха името си с това на Кубрат в разните му варианти! Тогава тази тема не ме вълнуваше особено, иначе щях да се постарая за запомня повече подробности! Но с тях и без тях, твърдеше се ,че са Кубратови Българи! И това беше повторено в следващите серии, просто като факт!
Следя от известно време по историческия канал за повторение, но, засега - няма!

Хубава вечер!
цитирай
40. leonleonovpom2 - Никакъв русофил не съм, Мартине!
24.07.2021 21:53
Изобшо, може да се каже ,че съм само Българофил, зависи кой от каква позиция гледа! Говедата сред нас няма как да се радват на симпатиите ми, само заради това ,че са Българи! Обичта обикновено се заслужава, не е нафора в църквата, да се раздава!
Апостолов е обсебен от мен, сигурно е джендър!? Ако бях жена, да го разбере човек! Уж мъж, но с поведение ва злобна жена? Аз, ако някой не ми се нрави, ако неговият случай е такъв , просто го елиминирам от контактите си Не да упорствам с гадориите си ,като някакъв пъпчив пубер А неговите са минали всякаква граница! Няма семейство със сигурност, това му е развлечението
Да, няма бивши комунисти сред тези от неговия тип, само пребоядисани са и това ги прави хибрид директно за зоологическата градина в компания на хиени и чакали! Не са достойна компания за благородни хищници ,като лъвовете например Въпреки, че заслужават да им служат за храна!

Хубава вечер!
цитирай
41. nedovolen - K17
25.07.2021 07:19
Добродан, това обследване бе извършено преди време от радиестезист по методика на радиестезията. И аз трудно го възприемам, но е факт.
Нещо повече. В арх. музей на Чирпан има находка за човешко присъствие от 7.2 млн години. Датирано с познати научни методи. Той обследва, че има от 10млн години. Има още за откриване.
И радиестезията е позната наука, но тенденциозно не популярна.
Ако навлезе в приложение на всички области на живота, ще обърне представата ни за света. Т.е. ще я постави на място.
Благодаря за проявения интерес.
:)))
цитирай
42. radostinalassa - А в Америка имаше пирати и робовладелци...
25.07.2021 08:12
Ку Клукс Клан. Трябва да ги заклеймим и да не контактуваме с тях? Но те си направиха 4 - 5 бази у нас, в които не действат нашите закони и не ни плащат наем. Същи пирати.Отрязаха ни Руски поток и ни предлагат скъпата си газ. С какво ни заплашват?




цитирай
43. leonleonovpom2 - 07:44 - apostapostoloff
25.07.2021 08:49
Четеш ли, четеш ли?
Браво на Мартин, така добре те описа, че чак и вонята ти се разнесе из блога!
Отвратителна!
Дължи се на неизживяният ти пубертет,самотността ти! Затова не е приключил? Защо ли пубертетът е виновен?
Защото когато е трябвало да го изкараш, си бързал да лапаш и да живееш на гърба и за сметка на другите, за тебе простаци!? Нещо ,което безброй пъти си декларирал в среднощните ти съобщения към мен, освен псувните ти на майка!
За които ще получиш това ,което заслужаваш!!
цитирай
44. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина
25.07.2021 09:02
42. radostinalassa - А в Америка имаше пирати и робовладелци...
08:12
Ку Клукс Клан. Трябва да ги заклеймим и да не контактуваме с тях? Но те си направиха 4 - 5 бази у нас, в които не действат нашите закони и не ни плащат наем. Същи пирати.Отрязаха ни Руски поток и ни предлагат скъпата си газ. С какво ни заплашват?




цитирай
Изтрий

Ще подходя принципно
И ние, като сърбите, не можем без чужд господар!? Но, те, за разлика от нас , избират винаги правилния, а и знаят, какво поведение да имат към него и към останалите, така ,че да са облагодетелствани! И да имат самочувствие!
Гърците постигат същото ,но с много плач на пеленаче ! Което е гладно и наакано едновременно! Как да не то подмиеш и нахраниш?
Ние сме курназ, тези, които смятат ,че са призвани да управляват!
Те за какво да плачат, сити са ,доволни са, а народът плаче вместо тях?! Те са над него, над такива чувства! Да не са серсеми, да плачат?

Хубав ден!
цитирай
45. radostinalassa - Имах предвид русофилията ни
25.07.2021 10:13
Янките знаят , че сме русофили, но някои блогъри го отричат. Ние не сме негри или метиси, и това е естествено.Който харесва другите раси не е много нормален.
цитирай
46. radostinalassa - Сега Ковидко ще каже, че тези хора...
25.07.2021 10:14
които са живеели преди милиони години тук са били тюрки. И са се наричали Ивановци. Смешно.
цитирай
47. dobrodan - Недоволни, аз не отричам радиестезията. Някои хора така или иначе имат повишена
25.07.2021 16:05
nedovolen написа:
Добродан, това обследване бе извършено преди време от радиестезист по методика на радиестезията. И аз трудно го възприемам, но е факт.
Нещо повече. В арх. музей на Чирпан има находка за човешко присъствие от 7.2 млн години. Датирано с познати научни методи. Той обследва, че има от 10млн години. Има още за откриване.
И радиестезията е позната наука, но тенденциозно не популярна.
Ако навлезе в приложение на всички области на живота, ще обърне представата ни за света. Т.е. ще я постави на място.
Благодаря за проявения интерес.
:)))


чувствителност, не знам как точно да определя състоянието.
Обаче..... Както казва мъдрият народ чукча..... Обаче.....
Методът с лозовата раздвоена клонка не служеше ли за търсене на подпочвена вода?
Тук обсъждаме по-различни неща.
Така че и при най-добро желание не мога да приема такъв аргумент за доказателство.
Казах на Иван какво означава името му. Имам ясна и обяснима етимология. Налично е в достатъчно други езици, като в стария език е означавало точно това, което съм изнесъл. Днес в езика на комшиите е запазено преносно значение, не много ласкаво. Смятам, че такова е било отношението на редовната армия към запаса, опълчението.
Не е необходима езотерика за извеждане на семантиката на едно разпространено не само в славянските езици име.
цитирай
48. nkf - Изобшо, може да се каже, че съм само ...
25.07.2021 18:16
leonleonovpom2 написа:
Изобшо, може да се каже ,че съм само Българофил, зависи кой от каква позиция гледа! Говедата сред нас няма как да се радват на симпатиите ми, само заради това ,че са Българи! Обичта обикновено се заслужава, не е нафора в църквата, да се раздава!
Апостолов е обсебен от мен, сигурно е джендър!? Ако бях жена, да го разбере човек! Уж мъж, но с поведение ва злобна жена? Аз, ако някой не ми се нрави, ако неговият случай е такъв , просто го елиминирам от контактите си Не да упорствам с гадориите си ,като някакъв пъпчив пубер А неговите са минали всякаква граница! Няма семейство със сигурност, това му е развлечението
Да, няма бивши комунисти сред тези от неговия тип, само пребоядисани са и това ги прави хибрид директно за зоологическата градина в компания на хиени и чакали! Не са достойна компания за благородни хищници ,като лъвовете например Въпреки, че заслужават да им служат за храна!

Хубава вечер!

Иване, по принцип няма нищо лошо човек да има някакви симпатии към друг народ, култура, държава и т.н.; да открива културни, икономически, социални аспекти от чуждите, които могат да послужат като пример или дори модел, това да. Безспорно в Европа, а и в света, има не една и две държави. Давам пример със себе си - аз много харесвам френската литература, включително и френския ренесансов и бароков театър и в този смисъл съм "франкофил", но категорично съм против антибългарската френска политика и никога не бих приел Франция да бъде смятана за някакъв приятел, съюзник и т.н. на България. Какви са русофилите обаче в България? Те, арзбира се са, както казах, ИДИОТИ и завършени ТЪПАНАРИ - те със сигурност не са Българи, а нещо като съветски мангали или, както те сами с готовност, жар и гордост се определят СЛАВЯНИ! Да обичаш някой, който е заложил като своя доктрина унищожението на България, и които не са извършили и ЕДНИЧКА своя стъпка към България без да я ощетят; и в същото време ДА ВЯРВАШ, че русия ще те ... спаси...
цитирай
49. nkf - Продължение. . . Да, русофилите ...
25.07.2021 18:36
Продължение... Да, русофилите ВЯРВАТ, че русия ще ги спаси? Но от какво? Всъщност русофилията е тежък психиатричен казус. Тя се гради на ВЯРВАНЕ, досущ като религия, има си своя есхатология /Русия спасява/; има си месия - поредния руски хиперпрестъпник, добрал се до върховната власт; има си и стадо от вярващи - русофилите. За това стадо дори няма голямо значение такива второстепенни въпроси като социализъм, капитализъм, те си сменят вижданията според нареденото от Кремъл. Ти си прав тези твари да ги изкараш от групата на хората и даже човеците, но защо ги наричаш говеда? С какво говедото е заслужило подобна обида? Да, наистина руската окупация от 1944 до 1989 и частично продължаваща и до сега, създаде много отрепки - наистина съветски мангали. Например ашладисаният копанар тачков спада към тях. Те всъщност доста от така наречените русофили са ашладисани и почти нямат нищо общо с българския ген или направо нямат нищо общо. Например, радетелят за превръщането на България в съветска губерния, непрежалимият за тукашните съветски мангали другар тодор живков, си е чист румънски циганин. Главният русофил и пазач на паметника на съветската армия, другарят Бойко Методиев Борисов - непоколебим член на "Б"КП, - и той е с дебела циганьорска жилка и това адски му личи. Сега, има и такива съветски мангали, дето са хибриди между сливенски цигани и руски дебелогъзи тьотки с пословично слаба генетика поради вековното безразборно миксиране на примитивни нисшерасови племена като угро-фини, балти, евенки, ерзя, мурома и т.н. леко ибелени монголоиди. Така че, Иване, ако си фен на тази русофилия - кажи откровено - то аз искам да знам ясно и точно, за да не се занимавам повече с теб. Това го казвам не за да ти държа сметка, а за да изясня за себе си. Ти, заедно с още около 5-6 блогъри тук, си от малкото, към които се отнасям с някакво уважение, което е основанието да следя блога ти и да коментирам, когато сметна, че имам желание.
цитирай
50. leonleonovpom2 - Здравей, Мартине!
25.07.2021 22:32
Е, радвам се ,че имаме съвпадения по основни пунктове Спомням си, Розмистрал, тя е франкофонка, че споделих с нея, че обичам Франция,но не и французите Гя каза ,че е на същата позиция!
Майка ми беше учителка по френски, така ,че съм закърмен с френския, без да съм специализирал в него- с филология например или поне с френска гимназия Трябваше да уча в Ловеч, в Бургас откриха след година или две!
Относно филството съм само Българофил И няма как да не съм, като имам предвид какви владетели и каква държава сме имали !И ме е яд ,че това съкровище се подценява и омаловажава?
Иначе, яд ме е ,че при нас навлязоха посредствени и откровено некадърни хора в политиката И ни злепоставят Те не знаят и не се научиха, как да се държат пред множество и пред камера Затова в трите постинга, които минават за политически, съм ползвал Обама, Тръмп и Путин Че умеят това Да обърнат внимание на всички присъстващи Местейки непрекъснагто погледът си вляво и вдясно Б. Б. сгафи при влизането си в овалниая кабинет и Тръмп напълно заслужено , с погнуса отхвърли ръката му от рамото си! Същото направи и Ердоган преди дни Като тушира опитът му за приятелска прегръдка с небрежно посочване да седне на кушетката до него
Така ,че ако съм посочил някои чужди у включитнелно и Путин, беше за нещо подобно, че знаят как да се държат на положение, а не да стават карикатури!
Ако някой от тях държи наистина на България, а не само на думи, няма да пропусна да го отбележа За друго- ако предотврати военен конфликт- също!
Само за това ,че е руснак или някакъв друг, това изобщо не е достатъчно да бъда фил на съответната страна
Относно забележката ти за говеда, имам предвид говеда неразбиращи от дума!
За кашкавала, за власите, за Българите на Аспарух и преди него, за Анхиало,.... съм вадил от десет кладенци вода, за да им дам гласност! И да ми пишат подигравателни и оскърбителни коментари и съобщения е престъпно и говори за дребни и завистливи душици За нищо друго!

Благодаря ти, всичко най-добро ти пожелавам!
цитирай
51. mt46 - Забелязвам, че
26.07.2021 12:53
езикът, манталитетът, културата на някои коментатори са каруцарски, груби, полуграмотни, обидни, нечовешки! Не искам да контактувам с такива същества и да споменават името ми, да ме клеветят и обиждат /което е грубо нарушение на правилата на този сайт/!
Чудя се как може ти, Лео, да толерираш, да одобряваш подобни гнусни, неморални, ненормални коментари в блога си!...
цитирай
52. leonleonovpom2 - Здравей ,Марине!
26.07.2021 13:19
В мой К18 съм обърнал внимание ,да няма обиди в коментарите!
Не беше Златарски, но някой от свитата му, беше нарекъл Г. Ценов чукундур!
Това не е научен довод, съгласен съм!
Ако знаеш пък на какви квалификации съм подлаган от някои ,наистина чукундури тук , ще се хванеш за главата ! Този ,който е нарекъл така Г. Ценов, поне има трудове, въпреки ,че издиша, щом няма други аргументи срещу него! А тези са пълни анонимници ,подлеци и страхливци! Но Господ не остави там нещата ненаказани
Блогов тероризъм! А не знаят ли, че терористите не се укриват от ятаци, като партизани, а се отстрелват директно, като дивеч!При най- малко съмнение, че са такива!
Да се радват ,че поне са живи, а не с отрязани глави!
От мен , подобни терористи, да търсят закрила, като Апостолоф и рна ли беше, това граничи с пълния абсурд!
Срещу такива действам както срещу терористи, защото те са такива!

Хубав ден!
цитирай
53. leonleonovpom2 - Ето го ,наглецът!
26.07.2021 13:26
12:06 - rna
Едно елементарно човече, герой на нашето време!
Когато подобни на него,със Спун, си мислят ,че могат и държава да ръководят!
А простотията му избива от всяка дума!
цитирай
54. radostinalassa - Въпросът за Русия е много по - сложен
26.07.2021 14:34
Като почнем от Библията, Ведите и Библейският въпрос.Някой бърка Русия, която беше превърната в бензинова колонка на Запада и народа и. Въпрос на възможности.
цитирай
55. shtaparov - Браво- страхотен, не бях видял че ...
26.07.2021 20:58
Браво- страхотен,не бях видял че имаш нова статия,поздравления!
цитирай
56. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина
26.07.2021 21:22
54. radostinalassa - Въпросът за Русия е много по - сложен
14:34
Като почнем от Библията, Ведите и Библейският въпрос.Някой бърка Русия, която беше превърната в бензинова колонка на Запада и народа и. Въпрос на възможности.
цитирай

Светът не почва със съдаването на Римската империя или с това на ИРИ
ВИКИНГИТЕ НЕ СА ДАЛИ ДУША НА РУСИЯ ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ,ЧЕ НЕ СА ИМАЛИ ТЕ САМИТЕ ДЪРЖАВА!
РУСИЯ Е ИЗГРАДЕНА ОТ ОТРОДЕНИ БЪЛГАРИ, НА БАЗА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ! ОТ ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА ПОСЛЕДВАЛИ АСПАРУХ
НО БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ ИМА И ПО- НАТАТЪК

Това е Света Олга, дъщерята на Владимир, двамата патриарси Григорий Цамблак и Киприан, Иван Грозни, който носи кръвта на велбъджкия деспот Константин!....
цитирай
57. leonleonovpom2 - Здравей, Приятелю!
26.07.2021 21:39
55. shtaparov - Браво- страхотен, не бях видял че ...
20:58
Браво- страхотен,не бях видял че имаш нова статия,поздравления!
цитирай
Изтрий

Благодаря ти за мнението!
Приказката за славяните при идването на Аспарух, противоречи на думите на Йоан Малала ,че в Мизия Българи живеят, години преди него!Аспарух!
Сега, ако се оспорва това твърдение на Малала, би трябвало при подобно положение, да се докаже пък присъствието на славяни Много добре е известно ,че няма документ от това време ,в който да пише славяни! Но пък има за Българи!
Е, какво излиза математически, на база написаното от Малала/ не е сам, има и други/ Че славяните, за които се говори, са всъщност Българи!
За да стане по ясно на реотаните, които ме щурмуват с тъпи и терористични , а оттам , подсъдни коментари и съобщения, за тях специално-славяните всъщност са произлезли от Българите, на нашите земи, поне!

Бъди благословен, приятелю!
цитирай
58. nkf - езикът, манталитетът, културата ...
27.07.2021 19:19
mt46 написа:
езикът, манталитетът, културата на някои коментатори са каруцарски, груби, полуграмотни, обидни, нечовешки! Не искам да контактувам с такива същества и да споменават името ми, да ме клеветят и обиждат /което е грубо нарушение на правилата на този сайт/!
Чудя се как може ти, Лео, да толерираш, да одобряваш подобни гнусни, неморални, ненормални коментари в блога си!...

Аз пък съм забелязал отдавна, че разни полуидиоти като тебе Тачков, твари НЕГОДНИ за нищо и неспособни да мислят, замърсяват пространството в блога с нелепите си напоителни твърдения и безцеремонна наглост. Не може прост цървул, при това нагъл, при това с претенция, да бъде оставен, Ти си необразован тъпанар бе, Тачков; тъп ашладисан копанарин. Никъде никой не търпи наглеци и простаци, като тебе.
цитирай
59. nkf - Иване, към твой 50-ти коментар. ...
27.07.2021 19:36
Иване, към твой 50-ти коментар. Именно това, което и ти казваш за личното си отношение към френския език и култура, и Франция, е съдържателното и в моята теза. Ако трябва да я разширя още малко, бих добавил следното: Всяко друго филство, различно от русофилството, е малко или много в рамките на нормалното и има своите обективни и рационални - не изключвам и емоционални - основания. То се гради на обективна оценка на една или друга даденост/постижение на друга нация. Дали някой /като мен/ ще харесва Франция заради литературата или някой ще харесва Германия заради музиката, поезията и техниката и т.н., всичко това е нормално и разбираемо; рационално и съдържа уважение към съответната нация. Да не говорим, че съответните нации НИКОГА не изискват от нас Българите да ги обичаме! Непременно да ги обичаме и да СМЕ ВЕЧНО БЛАГОДАРНИ и то до степен, че задължително да сме безлични. С русия и русофилството нещата не стоят така. Ние виждаме що за идиоти са русофилите по коментарите на необразованият копанар Тачков и малоумната тъпостина.
Колкото за поведението на такива като обама, путин бойко... Ами, руснаците и германците инсталираха типаж именно като бойко с цел. Ти смяташ ли, че бойко не е проучен и предварително подготвен, а е просто дошъл на власт по силата на "народната любов"? Като цяло засягаш проблема с елита, а това е дълга и сложна тема. За съжаление ние имаме проблем с елита след 09.09.1944 г., когато руските окупатори избиха и унищожиха стария елит, който имаше своите корени във Възраждането и беше на много високо ниво. Сега имаме синчета на партизани, кундурджии, цигани и т.н.... Щом тъпак като тачков се води "образован" и обяснява какъв език бил българският.
цитирай
60. leonleonovpom2 - Здраввей, Мартине!
27.07.2021 21:33
Съгласен съм, трябва да уважаваме и обичаме езика си !Като хора не сме безупречни, имаме си кусури и те ни пречат да вървим напред, да реализираме способностите си! Както се казва сами се пазим от успеха, да не ни споходи! И с особено внимание се следи успехът на другия Завистта е човешко качество, не е само Българско, но при нас се гони съвършенството й!
А езикът ни е на супер ниво Не е необходимо човек да е филолог, за да разбере,че е водещ сред сродните езици, че той дава тон! И исторически като се проследи ,вижда се че освен азбуката и литературата е тръгнала от нас Книгите ни се намират в Русия, Украйна, Словакия, Словения, Сърбия, Хърватска... По този начин са и оцелели!
Един сърбин, Вук Караджич, преди точно двеста години прави първата печатна Българска граматика За да включи Българския в компаративните речници на Екатерина Велика Тя го взела за диалект на сръбския, после изтъкнала ,че няма печатна граматика, затова не го включила в тези речници?
Поправил грешката й ,но е интересно едно негово заключение във връзка с тази му работа- , за сръбския език- Това нашето, език ли е!?
Много лошо съм настроен към сърби и гърци, заради разбойничеството им, но този човек е велик! Той е истински учен!
Спомням си една стажантка от Монпелие За да не скучае, свързах я с преподавателки от Френската гимназия, а те- с ученици Да ходят на представления ,на концерти, да общува с тях!
Още след първата среща поиска да и прочета нещо от Ботев Разбрахме се, да и го кажа на Български, при превода ми се губеше красотата на написаното на " Настане вечер...
Четирите стиха и ги казах на Български Беше много впечатлена! Каза ,че не е разбрала цитираното, но е почувствала музиката в него Дори и така си личи ,че е писано от голям поет!

Но аз, помислих си го, но не и го казах, че такова нещо може да се напише само на музикален език

Езикът ни е прекрасен! Български е, да не търсим други! Музикален е, поетичен е, какво повече да искаме от него?
Да си го пазим и ценим! Наше задължение е!

Хубава вечер!
цитирай
61. radostinalassa - Четох нещо за...
29.07.2021 14:03
малоумната тъпостина от блогъра с маймуноподобния ник. Маймуна стоял, маймуна излязъл. И какво значи това твърдение на Щапаров, че наистина те били черни. Аз разбирам това като цвят на кожа не на косата. Връзката между меланина и ацетилхолина е много важна и неумолима.
цитирай
62. nkf - Здравей, Иване. С някои твой твъ...
29.07.2021 14:55
Здравей, Иване. С някои твой твърдения не съм съгласен. Завистта не е човешко качество, а подчовешка разрушителна стихия. Кой завижда? Отговори си на въпроса "Кой завижда" и веднага ще разбереш, че завист и човешки качества са несъвместими крайности. По отношение на успеха. Ами, как може да ни споходи, след като отпадъчен материал, като ашламата тачков, се е покатерил като стадо маймуни на главите ни и вика и крещи вече от повече от сто години лъжи нямащи общо с никаква наука. Ето, питам пак целия славистки маймунарник: Къде е тоя праславянски език, дето от него уж произлизал старобългарския? Кой е тоя праславянски народ, дето е говорил праславянския език; кой е тоя народ църковно-славяни, дето е говорл църковно-славяски език. Докога, питам аз, трябва да бъдат търпени тези невежи простаци и лъжци? Докога? Боклукът тачков не просто не е безупречен, ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИСЛИ. Мисленето е присъщо само на хората, а ашладисаните копанари не спадат към кръга на хората. Ашладисаният копанар е биоробот, то е биологично оръжие. Седнал тоя недоразвит дебил тачков да ми цитира уикипедия и "авторитети", дето служат на геополитически и имперски доктрини от времената на абсолютизма. Пълен некадърник и необразован боклук.
цитирай
63. leonleonovpom2 - Радостина, не знам за какво става дума!
29.07.2021 21:56
61. radostinalassa - Четох нещо за...
14:03
малоумната тъпостина от блогъра с маймуноподобния ник. Маймуна стоял, маймуна излязъл. И какво значи това твърдение на Щапаров, че наистина те били черни. Аз разбирам това като цвят на кожа не на косата. Връзката между меланина и ацетилхолина е много важна и неумолима.
цитирай

Ангел ми е приятел, според мен е някакво недоразумение!

Хубава вечер!
цитирай
64. leonleonovpom2 - Здравей, Мартине!
29.07.2021 22:09
nkf написа:
Здравей, Иване. С някои твой твърдения не съм съгласен. Завистта не е човешко качество, а подчовешка разрушителна стихия. Кой завижда? Отговори си на въпроса "Кой завижда" и веднага ще разбереш, че завист и човешки качества са несъвместими крайности. По отношение на успеха. Ами, как може да ни споходи, след като отпадъчен материал, като ашламата тачков, се е покатерил като стадо маймуни на главите ни и вика и крещи вече от повече от сто години лъжи нямащи общо с никаква наука. Ето, питам пак целия славистки маймунарник: Къде е тоя праславянски език, дето от него уж произлизал старобългарския? Кой е тоя праславянски народ, дето е говорил праславянския език; кой е тоя народ църковно-славяни, дето е говорл църковно-славяски език. Докога, питам аз, трябва да бъдат търпени тези невежи простаци и лъжци? Докога? Боклукът тачков не просто не е безупречен, ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИСЛИ. Мисленето е присъщо само на хората, а ашладисаните копанари не спадат към кръга на хората. Ашладисаният копанар е биоробот, то е биологично оръжие. Седнал тоя недоразвит дебил тачков да ми цитира уикипедия и "авторитети", дето служат на геополитически и имперски доктрини от времената на абсолютизма. Пълен некадърник и необразован боклук.


Да, съгласен съм, за завистта не съм подбрал точната дума! Порок е, не е качество!
Относно Марин, смятам ,че не го прави злонамерено И аз като тебе преди време реагирах спонтанно и смятам ,че прекалих!
Да не забравяме, че е учител по професия Типична за повечето учители е дисциплината Да предават това, което е утвърдено в учебниците!
Цяло щастие за мен е ,че имах няколко учители, нестандартни!.Между тях майка ми и учителят ми по химия ! Той в първия час обяви ,че от уроците ще спази само заглавията Който се готви по учебника, да не чака пет или шест!Беше невероятен
На кандидатския единия въпрос развих според предаденото от него Срещна ме малко преди да обявят оценките и ме попита, как съм се представил Казах му тази подробност Но ми каза ,че е възможно да получа дори четворка
Не всичко мина по вода, оцениха новостта!

След години му подарих автореферата си с кратко посвещение- че без него този труд нямаше да го има!Защото той ме е направил творец, а не справочник!
След време, майка ми ме посрещна с ледено лице и ме попита-Ти защо си разплакалТомов?
Така се казваше учителят!
Стреснах се, казах и ,че това е абсурдно! Смени тона, но потвърди ,че наистина съм го разплакал, заради признанието! Гарнирано с поздрав от нея за жеста към възрастния човек!

Според мен, Морин ще намери правия път! Трябва му време Да не забравяме професията му! Малко са бунтарите в нея!
Аз и в училище бях бунтар, например за Ивайло, но между сегашните ми разбирания и тогавашните има пропаст Тогава гонех количество информация, нямах конкуренция там, но сега търся закономрности, не приказки!

Хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9134944
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031