Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02 22:26 - Евгения Кара-Мурза: Путин е убиец и с него трябва да се отнасяме като с такъв
Автор: petgrig Категория: Други   
Прочетен: 434 Коментари: 13 Гласове:
5

Последна промяна: 22.02 22:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Ангелина Пискова - кор. на БНР в Брюксел

"Мислете с главите си"!. Това послание отправи в интервю за БНР съпругата на руския опозиционен лидер Владимир Кара-Мурза - Евгения, към хората, които вярват на Путин. Тя го нарича "диктатор, който се занимава единствено с изграждането на ГУЛАГ в собствената си страна и води агресивни войни срещу съседите си". Владимир Кара-Мурза е в затвора в лошо здравословно състояние. 

 

Какви са последните новини около състоянието на съпруга ви?

Знам, че имаше съдебно заседание, току-що получих кратко видео, в което, както обикновено, Володя е пред камера и то от колонията, защото никога не го водят в съдебната зала. Той обаче се обръща към всички руски антивоенни продемократични сили и хората, които искат да видят друго бъдеще на страната ни, като ги моли в никакъв случай да не се предават. Да работят двойно по-силно и два пъти повече, за да постигнат това, за което нашите приятели и другари загиват. Алексей загина, преди него Борис Немцов. Тези убийства показват, че властта се бои от нас и затова трябва да продължим да се борим. 

 Преди няколко дни докладчикът на ООН за правата за човека в Русия Мариана Кацарова каза пред БНР, че здравословното му състояние е много тежко.

При нас има много хора в затворите и аз имам чувството, че нарочно ги поставят при такива условия, при които здравословното им състояние единствено се влошава. Володя наистина страда от полиневропатия в резултат на две отравяния преди това и разбира се, при условията в единична килия, в каквато се намира от септември, състоянието му не се подобрява. Особено като се има предвид, че не получава медицинска помощ. 

Успя ли да говори с децата си? Миналия път казахте, че не са му разрешили, защото са в Съединените щати.

Позволиха му да се обади един път в края на декември, продължи точно 15 минути. Ние имаме три деца и като ги разделите, на всяко от тях се падат по 5 минути.  Аз стоях до него с таймер и засичах времето, защото не можех да позволя на никое от децата си да говори с баща си повече от 5 минути. Самата аз, разбира се, не можах да поговоря с него, защото не исках да отнемам това време от децата.

Как, според вас, ще се реши въпросът с тялото на Навални? 

Това беше съвсем явно убийство, но би могло да е преднамерено или не. Или са го довършили, като първо са се опитали да го отровят, а после го държаха в изключително сурови условия в течение на три години, или пък са го отровили още веднъж. Но руските власти не правят нищо, за да докажат, че става дума за нещастен случай, както твърдят. Така или иначе, не дават тялото на семейството, то не може да направи независима експертиза, за да се определи причината за смъртта. А това е чудовищно.

На въпрос дали вижда възможност за пробив на руската опозиция преди президентските избори през март, Евгения Кара-Мурза отговори отрицателно и допълни, че репресиите само ще се засилват.

Какво е посланието ви към тези, които вярват на Путин? 

Навярно, да отворят очите си, да видят какво се случва и малко да помислят с главите си. Да разберат, че светът си има работа с диктатор, който се занимава единствено с изграждането на ГУЛАГ в собствената си страна и води агресивни войни срещу съседите ни. Да видят Путин такъв, какъвто е наистина, а не какъвто прозвуча наскоро в интервюто с Карлсон. Путин е убиец и с него трябва да се отнасяме като с убиец. 

Вие самата бихте ли дали интервю на Тъкър Карлсон и ако да, какво бихте му казали?

Не, не бих искала да се срещам с него, честно казано, защото са ми достатъчни руските пропагандисти. Само ми липсва да се запознавам и с останалите! За съжаление, Тъкър Карлсон предостави на Путин отлична платформа, а и на аудиторията си от над 10-11 млн. души. Тези хора му вярват и той даде възможност на Путин да разпространи пред тях своя дневен ред. На мен това ми се струва адски чудовищно. 
Гласувай:
51. rara - Но има хора в Бг, които обичат уби...
23.02 00:12
Но има хора в Бг, които обичат убийците. Виждат се и тук в Блог бг. Говорят уж за политика, а лансират откровени убийци. Това е слабостта на демокрацията - че се разрешава на всички изроди да плюят там, където не могат да убиват.
цитирай
2. vencivaleri1951 - То по целесъобразност Пискова
23.02 06:47
без проблем ще представи и Чикатило за политическа жертва

Не е хубаво да се говори за мъртви недобре , но факт е че първоначална присъда Навални получава след заведен иск от френска фирма Осъден е за измама и кражба
Мурза има 25 годишна присъда и първоначалната е за предателство и шпионаж
Би било да е лудост, когато на практика нямаш конкурент да репресираш извънпарламентарни опозиционери , а путин е далеч от лудостта и като цяло е обичан от народа си
цитирай
3. petgrig - без проблем ще представи и Чикатило ...
23.02 09:50
vencivaleri1951 написа:
без проблем ще представи и Чикатило за политическа жертва

Не е хубаво да се говори за мъртви недобре , но факт е че първоначална присъда Навални получава след заведен иск от френска фирма Осъден е за измама и кражба
Мурза има 25 годишна присъда и първоначалната е за предателство и шпионаж
Би било да е лудост, когато на практика нямаш конкурент да репресираш извънпарламентарни опозиционери , а путин е далеч от лудостта и като цяло е обичан от народа си

Адски ви се кефя да гледам как обръщате нещата с главата надолу:)
Я ми покажи кога френски съд е осъдил Навални? И ако народа толкова обича Путин и той е сигурен в това, що не допусна Надеждин до изборите?
цитирай
4. dobrodan - Очакваме Venci да бъде осъден за
23.02 09:53
недостатъчната му подкрепа на идеите на вожда и учителя :).
Да де, всички рускини искат по осем деца от Путин, пък той се дърпа, бяга от късмета си :).
цитирай
5. gardener - Сигурно ще напиша и пост по темата.
23.02 10:54
Защото има достъчно информация, която си заслужава да бъде научена, не само да се появява по сайтовете, описващи убйството в колония № 3. Пред историята е такава - "малкият" от Кремъл - 158 см., познат като "джуджето", си въобрази, че е назряло времето да убие Навални (симпатичен еврей около 190 см.), след този шум с "интервюто - Карлсон" и очакваната "победа" на Тръмп в САЩ. Хората са странно нещо, четейки или гледайки лъжи и изговореното от психично болен диктатор, някак губят критичното си мислене, особено, ако не са доволни от моментното си състояние и за него им е виновен Навални, Байдън, коалицията (сглобката) ППДБ-ГЕРБ или "кишата". Тук се навъдиха много тръмписти, путинисти, анти"джендъри" и какви ли не слабо информирани или грешно информирани, мучащи дебили, също както едно време имаше туркомани, германофили или нацистофили, а после сталинисти - ленинисти и никога - БЪЛГАРОФИЛИ(но не копейкинци и родени в задника на съветска колония - вгъзрожденци), каквито и националистически слабоумия да дрънкат и си измислят приказна история на Родината си с едничката цел да докажат, че са потомци на гордо племе(потомците с подобни дръканици са или цигани или помачори по правило, първо или второ поколение относително грамотни като циганина, познат ни като Сопола или циганина Тошко от с. Правец), което в древността е било големата работа, въпреки римско-византийското робство, турското и съветското. Даа, не сме Швейцария, нито Сингапур или дори Полша, където хората са върли врагове на бившите си поробители или чужди и вътрешни гости. Де по ден е изяснено, какво се случва при температура от - 23 до - 28 градуса по С. в лагер № 3. Кой и от кой отдел е посетил два дена преди смъртта на Навални лагера и по чия заповед е умъртвен човекът, след какъв побой и т.н и т.н Разбира се знанието няма да върне никого от Оня свят. Дано нормалните и мислещи хора, обаче, разберат за какъв фашизъм става дума, паднал над една шеста от Земята.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Ти да си прочел от мен , че френска фирма може да осъди някого по престъпление от общ
23.02 13:24
характер И руска и никоя не може Френска фирма има граждански иск към дружеството на навални и брат му/те са съуправители/ за неизпълнение на договор , след като са получили солиден аванс/около милион долара/ за доставка на дървен материал В хода на гражданското дело се установяват криминални детайли и съдът прехвърля делото на криминалистите . Осъждат брат му ефективно на определен срок, а Навални условно/за същия срок/ Тук е и основната грешка на съда-заради публичността и известността на Навални му дават подобен и необясним бонус за юристпруденцията-единият съдиректор ефективно, другият условно, като и двамата
са с еднакви права и задължения и че двамата са движили равностойно управлението на дружеството Тук може би съдът да се е подчинил на някого , който е искал да държи в ръцете си този известен и вече популярен човек. В Това спокойно може да бъде обвинен Кремъл Навални обаче започва да използва известността си за свой проект и ...и се стига до това , че нарушава гаранцията по условната си присъда-не се отзовава на призовка на следствие и прокуратура и го прави предизвикателно и шумно, а след това се връща , поставяйки репресивния апарат в шах-или-или
Е , апаратът избира или-то , което навални не очаква и условната присъда става ефективна
Брат му вече излежа своята и е на свобода-за съжаление с навални се случи, това което се случи
Кое не е ясно тук? При това става известно , че САЩ , Германия, и Русия са били в преговори за размяната на Навални Моето мнение е, че да получат по силни "карти" в преговорите руснаците преместват Навални дълбоко на север и това пак според мен е фатално решение.
Навални не е бил в цветущо здраве/инцидентът в самолета го доказва/, а и здрав човек при такава рязка промяна ще е в риск и се сучва това в което Русия и Кремъл имат най-малко интерес. Животът на Навални никога не е бил нужен на властта. Те го пуснаха на лечение в германия /и жена му, и децата му/ с очакването , че няма да се върне Той се върна въпреки индикациите че условната му присъда ще стане ефективна. След това Кремъл/няма кой друг/ взима решение да се преговаря за замяната му и както пишат , руснаците са активни в тези преговори И тогава с Навални се случва непоправимото.
Дори Пискова би могла да се досети, че Путинби търпял единствено щети от подобно развитие и в момента ги търпи. Хайде Путин е тъп и не се досеща, но зад него стои аналитичен център, където работещите съвкупно се доближават поне до интелекта на Ангелина , за да изчислят какъв вреден медиен и политически шум би настанал след подобно развитие, още повече преди избори И "шумът настана"

petgrig написа:
vencivaleri1951 написа:
без проблем ще представи и Чикатило за политическа жертва

Не е хубаво да се говори за мъртви недобре , но факт е че първоначална присъда Навални получава след заведен иск от френска фирма Осъден е за измама и кражба
Мурза има 25 годишна присъда и първоначалната е за предателство и шпионаж
Би било да е лудост, когато на практика нямаш конкурент да репресираш извънпарламентарни опозиционери , а путин е далеч от лудостта и като цяло е обичан от народа си

Адски ви се кефя да гледам как обръщате нещата с главата надолу:)
Я ми покажи кога френски съд е осъдил Навални? И ако народа толкова обича Путин и той е сигурен в това, що не допусна Надеждин до изборите?

цитирай
7. petgrig - Абе ВВ
23.02 13:37
ти си направо неспасяем в дрънканици, които да прикрият лъжите ти:)
Казах ти ясно и кратко - дай линк, покажи ми това. Май става като онова интервю с украинския бакшиш:)
цитирай
8. vencivaleri1951 - Да, точно това става-интервюто с бакшиша бе направено и поне това можеш да провериш
23.02 13:48

А ето и това което искаш
осква. 30 декабря. INTERFAX – Замоскворецкий суд Москвы утром 30 декабря, более чем за две недели до намеченной ранее даты, поставил точку в уголовном деле о хищении средств у компании "Ив Роше", в котором обвинялись братья Алексей и Олег Навальные. Согласно приговору, уже имеющий пятилетний условный срок по делу "Кировлеса" оппозиционер получил 3,5 года условно, а его брат Олег проведет столько же времени в реальном заключении - в колонии общего режима.
petgrig написа:
ти си направо неспасяем в дрънканици, които да прикрият лъжите ти:)
Казах ти ясно и кратко - дай линк, покажи ми това. Май става като онова интервю с украинския бакшиш:)

цитирай
9. petgrig - А ето и това което искаш осква. ...
23.02 13:53
vencivaleri1951 написа:

А ето и това което искаш
осква. 30 декабря. INTERFAX – Замоскворецкий суд Москвы утром 30 декабря, более чем за две недели до намеченной ранее даты, поставил точку в уголовном деле о хищении средств у компании "Ив Роше", в котором обвинялись братья Алексей и Олег Навальные. Согласно приговору, уже имеющий пятилетний условный срок по делу "Кировлеса" оппозиционер получил 3,5 года условно, а его брат Олег проведет столько же времени в реальном заключении - в колонии общего режима.
petgrig написа:
ти си направо неспасяем в дрънканици, които да прикрият лъжите ти:)
Казах ти ясно и кратко - дай линк, покажи ми това. Май става като онова интервю с украинския бакшиш:)


Ама дай френския източник, нали казваш, че го разбираш тоя език? Щото нормалните хора не вярват на руски агенции:)
Й айде, дай и тоя прословут бакшиш, че ставаш за смях с тая песен:)
цитирай
10. vencivaleri1951 - Знаеш ли , аз съм единствения българин
23.02 14:15
който е бил "от звонка до звонка" с Путин в ЛГУ-5 години Разбрах от колега "чеченец" когото успяхме да изтеглиме във Варна през първата чеченска война , че аз съм имал два потока с путин . Така и нямаше да зная. Защо го пиша това? Колкото българи по това време учеха там, до един се изкарваха едва ли не приятели с путин, а само аз единствен да не знам с каква бъдеща знаменитост съм бил в доста часове-дишали сме един и същи въздух и сме си разменяли издишвания!?
Путин до 2007 ма въобще не е бил мой човек След Мюнхен започнах да го уважавам, но не до толкова колкото предполагаш защото разбиваше на всякакви избори моите
Защото се вписваше в олигархичния модел на страната , защото през половината от управлението му в Русия бе див капитализъм После разбрах, че това е било единственият начин да оцелее-докато се освободи от тези на които бе обещал да служи Днес го уважавам и му се възхищавам на ум, решителност, прагматизъм, родолюбие, но въпреки това Си ми е идеологически по близък
Иначе пред дилемата Нинова или Кабаева , с ръка на гърдите /и много виновност/ бих признал, че избирам втората-мисля си , че бих събрал сили за едно последно "Ура" Не знам какво би тя решила, но нищо ново за нея не би се случило-почти набори сме с Путин, а и аз яздя, плувам, карам ски...Е с жерави не съм летял, до тигър не съм се снимал, но пък съм доста по висок от него

dobrodan написа:
недостатъчната му подкрепа на идеите на вожда и учителя :).
Да де, всички рускини искат по осем деца от Путин, пък той се дърпа, бяга от късмета си :).

цитирай
11. dobrodan - O?! Путин се бил освободил?
23.02 18:38
Затова ли прави "челобитная" на Северна Корея, Индия, Иран и Китай, защото се е освободил?

Венци, по-добре иди на лекар. По-о-специален така...
цитирай
12. novitejivotni - Много са сладки червенотиквеничковчетата
23.02 22:58
Значи, Навални не е убит, а е "починал". Не е отровен с новичок в самолета, а му се е случил "инцидент". Не е отишъл да се лекува в Германия, а кремъл го е "пуснал".
Руснаците не са бомбардирали Добрич, ами само са пуснали "няколко" бомби, най-вероятно по грешка.
Руските оръжия са "безаналогови". Черноморския флот се "прегрупирал". ВВС-то им не е ВВС, ами е ВКС. Тук и извънземните трябва да треперят.
Нямат кенефи, парно и топла вода, скоро им се очертава и глад, ама колко било готино в мацква.
И още. И още. И още. Край няма. А и си вярват. Сериозни са.
Напомнят ми на онова недоразумение, дет' ни беше "президент".
Като го питаха, дали е убил архар, той отговори, че няма трофей от архар.
И се усмихваше ехидно и въртеше очички наляво-надясно, сякаш очакваше отнякъде да дойде някой и да го потупа по рамото. За "находчивостта" и затова, че е "затапил" всички.
Хем тъжно, хем смешно.
цитирай
13. vmir - 12. novitejivotni - Много са сладки червенотиквеничковчетата
25.02 01:05
novitejivotni написа:

ВВС-то им не е ВВС, ами е ВКС. Тук и извънземните трябва да треперят.


руSSия никъде не свършва... След Земята идва ред и на вселената, която за разлика от руSSия, все някъде ще свърши. Тогава за всеки земен идиот ще има по галактика да си я управлява и да бъде по закон по-умен от всички в нея.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petgrig
Категория: Други
Прочетен: 859906
Постинги: 566
Коментари: 3713
Гласове: 3880
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930