Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2023 11:42 - Ма путята защитава православието даже и с Иран:)
Автор: petgrig Категория: Други   
Прочетен: 2253 Коментари: 11 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Е тва след Кадиров. Пази той православието, пази го:) 

Путин моли Хаменей да му изпрати бойни отряди от шиитските милиции

По време на заседание на Съвета за сигурност на Русия излъчвано  директно  по телевизията,  президентът Владимир Путин иска от министъра на отбраната Сергей Шойгу, ако вижда хора, които искат да подкрепят сепаратистите в Източна Украйна, да им помогне "да се преместят в зоните за бойни действия.“ Той допълва: „Ако видите, че всички тези хора искат да дойдат (от други държави, които искат да се сражават на страната на Русия - бел. ред.), трябва да им дадем това, което искат, и да им помогнем да достигнат зоната на конфликта.“ Шойгу отговаря: „В Близкия изток има 16 000 доброволци, които са готови да воюват рамо до рамо с руснаците в Украйна".

С ескалацията на руската агресия срещу Украйна бяха показани видеоклипове на чуждестранни бойци сражаващи се на страната на Русия, а в докладите на  западните разузнавателни служби са описани подробности за пристигането на сирийски, палестински и други наемници в Русия, за да ги обучат и след това прехвърлят в районите на руските военни операции в Украйна. Служител на арабско разузнаване, коментира пред Си Ен Ен, че Русия е изпратила стотици наемници от различни националности в Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков казва, че „повечето от хората, които искат  да се бият, са граждани на страни от Близкия изток“.

 

Организацията „Сирийци за истина и справедливост“, която документира нарушенията на човешките права в Сирия, цитира младеж, който казва: „След като бях уволнен от сирийската армия, не можах да си намеря работа и условията при които живеех  бяха мизерни. Чух за откриване на регистрация за бойци за  Русия в Украйна, така че записах името си." Младият мъж допълва, че са му обяснили, че ще се свържат с него, когато  бъде одобрен. “Казаха също, че регистрират само хора с добър боен опит и се дава предимство на тези, които преди това са се били под командването на руски офицери или в рамките на 25-та дивизия на сирийската армия, която бе създадена от Русия“, коментира младия мъж. Според сирийски активисти и ливански медии „Процесът на набиране се осъществява чрез групи, свързани с Русия. Тези, които преди това набират наемници за Вагнер в Либия и Венецуела“. Излизащият  в Лондон  на арабски вестник Asharq Al-Awsat информира, че посредниците в сирийската столица Дамаск и други региони активно подписват договори със сирийски младежи, които да се бият заедно с руската армия в Украйна. Изданието уточнява, че  списъкът с кандидати включва около 23 000 млади мъже, които са  воювали заедно със силите на сирийския режим в рамките на прокси полицията - Ал-Бустан. Тази въоръжена група е създадена от Рами Махлуф, братовчед на президента Асад. Вестникът цитира сътрудник по въпросите на националната сигурност в Института за изследване на войната във Вашингтон, Дженифър Кафарела, която казва: „Руското разполагане на чуждестранни бойци от Сирия в Украйна води до интернационализация на войната и по този начин може да свърже войната в Украйна до по-широката регионална сложна картина, особено в Близкия изток."

„Фатимиюн“ и „Зайнабиюн" в Украйна

Със задълбочаването на войната  в Украйна през втората година от руската агресия и неуспеха на нейната армия да постигне стратегически пробив през последните седем месеца. Редица разузнавателни доклади цитирани от американските медии разкриват, че Русия, която имаше крещяща нужда от ирански оръжия, преди всичко безпилотните самолети и ракетни системи, сега иска от Техеран да ѝ изпрати батальони от своите  прокси милиции. В момента те извършват операции в Сирия, Ирак и Ливан. Путин иска те да се сражават в предстояща широка офанзива в Украйна. Кремъл  поиска от Техеран да предаде на Русия опита си в набирането и обучението на наемници от Афганистан и Пакистан от хазарската  общност (шиити), особено бойци от бригадите „Фатимиюн“ и „Зайнабиюн". Путин помоли Хаменей за бързото им прехвърляне от Сирия в Русия. Експертите смятат, че наемниците от тези две въоръжени групи са подходящи за планираната широкомащабна операция в Украйна. Те ще имат важна роля в продължаващата война, тъй като там има нужда  от сухопътни сили с голям боен и тренировъчен опит, за да подкрепят наемниците на Вагнер.

 

Бойците на “Фатимиюн" и “Зайнабиюн" са  обучени от Иранската революционна гвардия и военни командири  от  Хизбула, разположени в Сирия. Те имат сериозен опит в партизанската война и в щурмуването на градове. Вече са доказали своята ефективност в сирийската война, като например участието им в битката при Алепо и постигането на контрол над Палмира през 2017 г.

Иран определя хода на войната

Иран набра шиитски маладежи, идващи от Афганистан и Пакистан (предимно бежанци, избягали от войната - бел. ред.), които уж да  защитават свещените за шиитите места, където са погребани членове на семейството на  пророка Ахл ал-Бейт в сирийската столица  Дамаск. По-късно обаче, те се превърнаха във военни милиции и взеха активно участие във войната на Асад срещу опозицията. Тези групи споделят с Иран своята омраза към Запада и  САЩ. Ползата на Русия ще бъде голяма, ако тя реши да разчита на тях, отбелязва анализ на американската фондация “Джеймстаун”. Смята се, че помощта, която тези групи могат да окажат на Москва ще повлияе на хода на войната. Анализът подчертава, че на бригадата “Фатимиюн" често се разчита за подкрепа и подсилваща роля в битки, които изненадват врага на бойното поле и изтощават  защитата му.

Бригадите “Фатимиюн" и “Зайнабиюн" принадлежат към по-широка мрежа от прокси групи, работещи за Иран, като Иранската революционна гвардия, ливанската Хизбула и иракските въоръжени групи. Тези бойци са в първите редици на войната срещу силите на сирийската опозиция сунитски въоръжени групи.

Анализът на “Джеймстаун” отбелязва още, че споделянето на ролите и обменът на информация между тези групи може да се види навсякъде. Докато силите Ал Кудс (поделение  на Иранската революционна гвардия, което е специализирано в планиране и изпълнение на  операции в чужбина - бел. ред.), предоставят на прокситата си важна разузнавателна информация. Военновъздушните сили на Иранската революционна гвардия пък им осигуряват, дронове и балистични ракети със среден обсег на действие. Те получават също и различни други видове ракети.

 

Ливанската терористична организация Хизбула е участвала в обучението на бойците на “Фатимиюн” да управляват дронове и ракети с имената - Абабил 3, Шахед, Шахид. Тези видове оръжие са използвани в боевете със силите на опозицията в сирийския град Палмира. Те са използвани  и в атаките срещу американските военни бази в Ирак, Сирия, Саудитска арабия, ОАЕ и Йордания.

Ливанската Хизбула в играта

“През 2019 г. Иран е осигурил обучение за бригадите “Фатимиюн“ и "Зайнабиюн" във военноморска база в Латакия”, посочва директорът на отдела за борба с тероризма в Института за Близкия изток в САЩ Чарлз Листър в профила си в Twitter. Това би могло да запълни недостига на квалифициран военен персонал в Русия и също така да отвори потенциален канал за трансфер на ирански балистични ракети, базирани на знанията на бригадите за оперативните ирански ракетни системи.​​

Ливанската Хизбула е участвала в обучението на бойци на “Фатимиюн“ да управляват дронове, включително Това включва Ababil 3 и друг неразкрит малък дрон на място в Палмира, Сирия.

Потвърдена информация сочи, че Иран е осигурил през 2019 г. обучение за „бригадата “Фатимиюн“ във военноморска война в Латакия, както посочи директорът на отдела за борба с тероризма в Института за​ изследвания на  ​Близкия изток ​ американският анализатор  ​Чарлз Листър в Twitter.

Тези групи могат взаимно да допълват усилията си в Украйна. Многобройните измерения биха могли да​ предоставят изключителни  възможности за военна подкрепа на ​Русия и да наклонят баланса на силите в полза на Кремъл. Тя добре ​познава​ възможностите на ​тези групи, защото те са работили в подкрепа на руската армия и наемниците на Вагнер на терена в Сирия​.​ Някои от членовете  на тези милиции разкриват, че са преминали обучение в Русия, преди да бъдат разположени в Сирия. ​Задълбочаването на военния съюз между Москва  и Техеран предполага, управляващата религиозна хунта в Иран да приеме молбата на Путин части от тези групи да тръгнат за Украйна възможно най-бързо. Тези бригади в Украйна може да се присъединят към силите на групата Вагнер, които се отличават със опита си от най-суровите фронтове в страната, като Бахмут. Участието на тези добре подготвени  групи може да спаси Вагнер, особено след загубата на голям брой от нейните сили и трудността при получаване на необходимите оръжия, според анализатора Чарлз Листър.

 

Кадри от видео материали от бойното поле показват, че обучени от Иран бригади могат да управляват системи като основния боен танк Т-90. Това е важен елемент, който  позволява ефективно да се поддържат текущите руски операции в Украйна без големи модификации. Бригадите „Фатимиюн" и „Зайнабион" могат да осигурят спасителен пояс за влошаващите се руски сили и да им дадат възможност да си поемат дъх.

Прокси милициите застрашават НАТО

Присъствието на бригадите на украинското бойно поле, може да представлява заплаха за НАТО. Първата непосредствена опасност се крие в изземването на модерни военни активи и да ги прехвърлят в Техеран, за да им предоставят важна военностратегическа информация. Разполагането на тези бригади в Украйна ще увеличи  заплахата за живота на военния персонал на НАТО в различни региони в Близкия изток.

Редица анализаторите казват, че ако Техеран използва тези прокси групи, за да се намесят в различни международни конфликти, това ще е много опасно и вредно. Потенциалното разпространение на бойците от тези милиции би осигурило на Иран влияние стигащо до границите на НАТО. В момента такива отряди има в близост до Турция.

Британският вестник „Гардиън“, цитира членове на подкрепяни от Иран иракски милиции и регионални разузнавателни агенции, които казват, че Русия получава оборудване и боеприпаси от Ирак чрез ирански контрабандни мрежи. Те включват също противотанкови ракети и две бразилски ракетни установки. Това стана през февруари. Руското външно министерство за първи път прие публично преди седмици представители на иракските въоръжени шиитски милиции. Тези групи са включени в американския списък на терористичните организации. Иракски източници отбелязват, че различни видове оръжие и противотанкови ракети от иракския военен арсенал са транспортирани до Иран през граничния пункт Саламджа на 26 март 2022 г. Там са приети от иранската армия. Командирът на този пропускателен пункт на милицията, който се контролира от въоръжените групи, коментира пред медиите, че контрабандните оръжия са изпратени в Русия по море. Сред тях  е бразилската система за изстрелване на ракети "Astros 2". „Не ни интересува къде отиват тежките оръжия. Всичко, което е срещу Съединените щати и Запада, ни прави  щастливи“, каза пред „Гардиън“ източник от въоръжената групировка Хашд ал-Шааби (Hashd al-Shaabi) или "Сили за народна мобилизация", която обединява всички проирански  милиции в Ирак.

Три товарни кораба, способни да превозват такива товари, два под руски флаг, а другият под ирански флаг, са прекосили Каспийско море от иранското пристанище Бандар Анзали до руския град Астрахан, според вестника .

„Гардиън“ пише, че използването на тайният път на контрабандата на оръжие за Русия показва „радикална промяна“ в руската стратегия, тъй като Москва е принудена да разчита на Иран, своя военен съюзник в Сирия. И то след западните санкции, наложени й заради инвазията на Украйна.

Вестникът посочва, че това развитие има сериозни последици върху посоката и обема на обмена в международната контрабанда на оръжие. "Всичко, от което руснаците в Украйна се нуждаят сега, са ракети", каза пред вестника, Ишик  Юрук морски експерт базиран в Истанбул   .

„Този ​​вид модерни оръжия (системи за изстрелване на ракети) биха направили огромна разлика на място в Украйна“, каза Муханад Хадж Али от Близкоизточния офис на институт Карнеги. Той обяснява, че това, което улеснява сделката е, че Хашд  ал-Шааби контролират голяма част от граничната зона с Иран.

Иран, който е част от оста включваща Русия, Китай и Северна Корея, иска да гарантира, че Москва няма да загуби силата си в този конфликт, защото ако „режимът на Путин бъде изложен на опасност, това ще има огромни последици за Иран и останалите държави.




Гласувай:
6



1. nkf - Естествено, само брадясалите х...
11.03.2023 12:01
Естествено, само брадясалите ходжи и камикадзетата им ще спасят православието и късопишковеца от Кремъл. :) Надежди говежди, както се казва.
цитирай
2. vencivaleri1951 - До "късопишковеца" е Кабаева, до теб коя, или може би кой, за да си в крак с "победителите" :)
11.03.2023 13:41
А защо да се учудваме, че иранци, сирийци са готови да се бият на страната на Русия?
Какво щеше да се случи с тези две страни, ако не бе тя. В безвремието на Елцин и Горбачов Сащ и Ко сринаха Бл Изток унищожавайки стотици хиляди души, и оставяйки без подслон и хляб милиони. А това бяха уредени и заможни държави със силна социална защита за народите си. Чия страна да заемат?
А защо Китай и Индия показват "кукиш" на Запада. Общо взето по същата причина.
Индийците много добре помнят кой ги разстрелваше завързани за цевите на оръдията, много добре помнят на какъв език говореха окупаторите им и на какъв приятелите им. Китайците също помнят кой им помогна да не са колония.
Не всички са като българите-безпаметни към доброто и злото. Безпаметни кой им срина столицата и кой от рая ни направи граждани на суверенна държава. Кой буквално плати КЕШ независимостта ни, кой от страна на ралото и газеника ни направи ядрена и космическа държава.За 30 години загубихме 3 млн души-главно в активна възраст Вероятно имаме и милион душевни емигранти/аз например/. живеем в мизерия и стоки втора употреба, рушим и се гордеем с рушенето. Страната ни осеяна със скелети на заводи и селскостопански постройки, но ние се радваме , че можем скрап да съберем. Това сме ние-хора без достойнство, без признателност и от там без перспектива. Молим се като просяци да ни вземат в западната компания и ни подритват "учтиво" и с усмивка-не сме заслужили още...
И служим , и служим...

nkf написа:
Естествено, само брадясалите ходжи и камикадзетата им ще спасят православието и късопишковецът от Кремъл. :) Надежди говежди, както с еказва.

цитирай
3. nkf - Така е, другарю Валериев, вие, к...
11.03.2023 15:37
Така е, другарю Валериев, вие, комунистите нито сте хора, нито пък още по-малко имате достойство. Не знам по каква перверзна причина се слагаш сред Българите, след като не си - ментално и морално със сигурност. Ти си лъжец, мизерник и нравствена нула. В изключително наглия ти и циничен коментар, това е видно. Почвам те по ред, другарю лъжлив мерзавец и руски роб. Очевидно е, че НЕ ЗНАЕШ Кой? направи Иран от една светска и отлично уредена държава ислямска кочина! Ако не знаеш, да ти кажа - Рухолах Хомейни, чийто ислямизъм се ползваше с абсолютната подкрепа на световния комунизъм и болшевишка русия. След свалянето на Шах Пахлави - с помощта на КГБ - Иран се върна в средновековието. Вие, съветските изроди, нападнахте и унищожихте друга светска и относително прилична държава за региона си като Афганистан. Какъв "кукиш", другарю лъжец Индия и Китай показват на Запада бе, цървулко? Ами в Индия лингва франката е Английски и е един от официалните езици и реално най-употребявания. Индия - въпреки нейните интереси - поддържа изключителни отношения с Британия и другите страни от англосферата. Ми тя Индия е в British Commonwealth, лъжецо. Премиерът на Индия се казва Риши Сунак и е с индийски произход. Ми ти знаеш ли, че университетите и колежите в Британия, САЩ, Канада са пълни с индийци, огромна част от които после заемат най-високите нива на управление в Индия. Връзките между Индия и Британия са толкова дебели, че наистина или много прост и невеж - безспорно какъвто си ти - тъпак, или мерзавец - ти си и такъв - може да се изцепи, че Индия покзвла "кукииш". Истината е, че Индия показа един голям среден пръст на руския комплексиран късокрак късопишковец. Колко пъти Нерендра Моди показа на путин какво е отношението към него, та чак даже отказа срещи с него. Индия колко пъти отказа да купува руските железа, етекитирани като "оръжие" по причина, че за нищо не стават. За Китай положениетое същото. Какъв "кукиш" като Китай търгува със САЩ и ЕС - това са му търговските партнери.
цитирай
4. nkf - Другарят Си отдавна посочи на къ...
11.03.2023 15:49
Другарят Си отдавна посочи на късопишковеца къде му е мястото. Без САЩ и Запада като цяло, Китай се връща директно във времената на глад и най-високотехнологичното му производство отново ще са моливите и кецовете. Китай е това, което е в момента, благодарение на американския ДОЛАР и западните технологии. Иначе, ние Българите много добре знаем, КОЙ ни унищожи държавата през 1944 г.. Знаем кой ни обяви война и нахлу тук с армия и извърши държавен преврат и качи такива престъпници като баща ти и нищожества като тебе на власт; знаем кой окраде за 45 и унищожи България; знам как я оставихте 89-та - битова мизерия, недоимък и заплати от 200-250 леша /има -няма 50 дойч марки/; Знаем, че тъпият престъпник виденов докара България до буквален глад и заплати от по 7-8 долара, и хляб /ако го имаше/ по 600 лева. Знаем и кой изби над 200.000 Българи по време на престъпното ви колониално управление; знаем кой македонизира Българите в пиринско и повардарието; знаем кой ни предлагаше за съветска република; знаем кой избиваше Българи в концлагерите; знаем за ДС, за откритите листове, за правоимащите /към които безспорно си спадал и ти, престъпнико/. Знаем! Знам, че твоите родини - сърбийка и русийка ни бомбардираха още от 1941 г. Знаем, че болшевишка русия бомбардира Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица. Знаем, че кумирът ши сталин имаше идея за създаването на добруджанска, тракийска, шопска, турлашка и т.н. нации. Знаем, че опълченците на Шипка спечелиха войната; знаем, че всичко е изплатено на русия от хазната на България за войната от 1877-78 г. Ти си безроден комунистически изрод и престъпник, другарю валериев; циничен антибългарин, лъжец и неграмотник.
цитирай
5. nkf - П. С. Трябва да си изцяло лишен от ...
11.03.2023 15:54
П.С. Трябва да си изцяло лишен от усещане за красота и естетика, та да хвалиш невзрачната, мезокефална и мезоморфна узбечка като красавица. За късокракия късопишковец, толкоз. Иначе жената до мен е Българка и като красота със сигурност са много малко руските шлюхи, които могат да се мерят с нея. Апропос, вие, комунистите, никога не сте имали перцепция за красиво, защото сте проста измет. За красотата се иска достижение до по-фини нива, нещо за което на вас АБПФК престъпниците ще са ви необходими поне няколко реинкарнации.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Ти си болен мозък
11.03.2023 21:03
То и Камала харис е вице, а и шефа на пентагона е "мургав" , но сме чели ние неграмотните Чичо томовата колиба. И за Пахлави сме чели, дори сме му махали със знаменце. как можа да кажеш , че създал светска държава, при положение , направи еднопартийна система, създаде тайна полиция, която мачкаше и унищожаваше несъгласните. И кой го подкрепи да тръгне по този път. Ами янките "образований" след като мнозинството в парламента национализира природните ресурси. Преди това изкараха баща му фашист, защото и той имаше същата идея и сложиха Пахлави син на трона -да управлява и слуша. После стана каквото стана не съм във възторг от религиозни държави, но воля народна, воля Божия.
И как реагираха янките-по същия начин С прокси война срещу Иран , но не Зеленски бе глупакът , а Саадам Хюсеин. И него като мечка го разкарваха из Щатите, Долна камара и сенат му ставаха на крака, гостува като личен гост на президента в Кемп Дейвид. С някакъв орден го наградиха . След като и той национализира находища и нефтена промишленост се превърна от приятел във враг и знаем какво го застигна, и още милиони иракчани на какъв хал са-едни в земята, други клетници по света.
И когато говориш за Афганистан остави клишетата , а прочети . каква светска държава е развалил СССР в Афганистан? Гражданска война в която наистина светска власт се бори с можихидините, подкрепяни впрочем от иранските ислямисти. Президентът наджибула и правителството молят за помощ СССР и той се отзовава. Правителство, президент оцеляват и започват успешни донягъде преговори с муджихидините след което СССР се изтеглят. Елцин и горбачов през 90те спират финансовата и военна помощ и муджихидините правят това което правят.
Впрочем те са подпомагани в борбата им с СССР от янките, които хич не се гнусят да са рамо до рамо в тази битка с иранските фундаменталисти
Бен ладен и Алкайда са рожба на янките. бен го "родиха " и после го и убиха Да питам ли какво направиха в последните 20 години в Афганистан и като 4стана жега си биха камшика" оставяйки там съюзниците си на произвола на съдбата.
Виетнамци се хващаха за самолетите им, афганистанци се хващаха и молеха да ги вземат, помни ми думата и украинци ще го правят. За 240 години само 20 без война. Къде са стъпили трева не никне-само смърт и разруха Няма оръжие за масово поразяване, което да не са използвали срещу противниците си! Подкрепяли светски държави-те самите вече не са светска държава
Виж само колко си болен Ти си дребнопишковец да се произнасяш с такова пренебрежение към толкова красива и успешна жена като кабаева. Узбечка!? И какво от това, макар, че не е вярно. Баща и наполовина е татарин а майка и рускиня Баща и е не лош футболист и в края на кариерата си заиграва в Узбекистан-по натам за нея се знае-всички възможни титли в гимнастиката
Впрочем и Ирина Шейк има татарска кръв, както и шарапова...все неуспешни и грозни рускини ти такива не допускаш до себе си!?
Ето по това си личи дребнопишковеца
лафонтен специално за него е създал една от басните си
" Гроздето е кисело" -рекъл лисунгерът и се запътил към трътлата вкъщи



nkf написа:
П.С. Трябва да си изцяло лишен от усещане за красота и естетика, та да хвалиш невзрачната, мезокефална и мезоморфна узбечка като красавица. За късокракия късопишковец, толкоз. Иначе жената до мен е Българка и като красота със сигурност са много малко руските шлюхи, които могат да се мерят с нея. Апропос, вие, комунистите, никога не сте имали перцепция за красиво, защото сте проста измет. За красотата се иска достижение до по-фини нива, нещо за което на вас АБПФК престъпниците ще са ви необходими поне няколко реинкарнации.
цитирай
7. petgrig - ВВ
11.03.2023 23:55
ти коги виде жената до Мартин та я прецени как изглежда? Щот май тоа етикет не го лепиш за пръв път.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Тук в случая не говоря конкретно, а за "лисунгерите" по принцип
12.03.2023 01:49
Аз не съм малко години на този свят и имам някави наблюдения, известен опит
Когато един мъж говори пълни глупости и неистини за дадена жена, по правило този мъж е недоволен от отношението на женския свят към него. Кой е този , че ще говори омерзително за толкова успешен човек като кабаева, а отгоре на това и красавица.
Аз мога да не харесвам кмета, политика Кличко, но няма ли да съм жалък, ако подценя спортиста Кличко?

petgrig написа:
ти коги виде жената до Мартин та я прецени как изглежда? Щот май тоа етикет не го лепиш за пръв път.

цитирай
9. nkf - Другарю валериев, както казах, че ...
12.03.2023 12:44
Другарю валериев, както казах, че си мръсник, мерзавец, лъжец и фундаментален невежа, ти така го и потвърди. Болестта е изписана на лицето ти, щото нравствеността ти уродлива, нещастно комунистическо нищожество. По ред обаче. Престъпнико, никъде не съм коментирал успехите в гимнастиката на мезоморфната и мезокефална кабаева. Аз художествена гимнастика не гледам и изобщо не ме интересува. Тези жалки зрелища са за тъпаци като тебе и късопишковци като късокракия ти кумир. Коментирах, че именно мезоморфната и мезокефална кабаева е далеч от идеала за красота. Ти не знаеш - което е нормално за комунистически неграмотен цървул, - но има класически критерии за красота и естетика /нещо, което е наистина отчайващо далечно за вас, комунистическите идиоти, достигнали висините със ... соц реализъм/. Тези канони са поставени още преди новата ера и с леки изменения или по-скоро вариации от времето на ренесанса /ако щеш дори и от средновековието/, барока и неокласицизма, та и до днес - си остават същите. кабаева е една невзрачна, средностатистическа евразийка /узбечка/, нищо повече. На руснаци и рускини съм се нагледал до такава степен, че не искам нито да ги виждам, нито да ги чувам. Нагледал съм се на "красотата" на руските пачаври. Така че, ако обичаш, спести ми тъпанарската комбайнерска соц. пропаганда, че "по- УбаЙ от рускините няма". Виж бе, жмудьо, аз нормален човек, който да е женен за рускиня не знам. Старите Българи се женеха за Българки и ако в редките случаи са се вземали с чужденка, то тя е била или германка, или французойка, или американка, или англичанка. До окупацията и преврата 09.09.1944 г. има такива примери. Ама никой качествен Българин дотогава не си е карал в дома русийска шлюха. Не че и тогава не е имало някакви изключения. Дали говоря неистини за невзрачната кабаева, всеки сам може да прецени, нека я постави до една Клаудия Шифър например, а да не говорим ако я постави до всяка втора или трета Българка какъв ще е резултата. Напълно съм доволен както от отно
цитирай
10. nkf - шението на нежния пол към мен и ос...
12.03.2023 12:46
шението на нежния пол към мен и основното, което има значение за мен - от жената, с която споделям живота и къщата си. Категорично узбечката не може по красота да ѝ стъпи на малкия пръст.
цитирай
11. nkf - Другарю валериев, ти наистина си ...
12.03.2023 12:53
Другарю валериев, ти наистина си бил доста тъп. Ти между светска държава - каквато Иран безспорно беше при Пахлави - и диктатура правиш ли разлика и корелация? Хайде отивай да четеш, да се образоваш и тогава ела да разговаряш с мен, неграмотен, комунистически мерзавец и лъжец. Толкова си тъп и нагъл, че с тебе е невъзможно да се процедира като с човешко същество /ама ти си комунист, а не човек/ надарено с ум, съвест и почитащо морални и нравствени норми. Изрод! На лъжливите тъпизми, които си писал, отдавна не веднъж съм отговарял и съм те завирал в на кучето в задните части, показвайки как лъжеш и колко си невеж и необразован. Така е, долното тесто и мръсната кръв са за цял живот, така и ще си умреш - мерзавец. За тебе имам образователен пост, по конкретна тема, по която отново прояви както системните си лъжи и тъпота, така и основната си необразованост. Ама се правиш, че не знаеш, нали така, мръснико. Хайде сега, чети:
https://nkf.blog/politika/2023/02/05/obrazovatelen-post-za-drugaria-venci-valeriev.1854362
цитирай
12. nkf - ти коги виде жената до Мартин та я ...
12.03.2023 12:57
petgrig написа:
ти коги виде жената до Мартин та я прецени как изглежда? Щот май тоа етикет не го лепиш за пръв път.

Тоя малоумен нещастник не е в състояние да научи дори български език, та ще се домогва до висши и фини нива като красотата и естетиката. Какво да се очаква от съветскии чалавек, попил тъпизма и генетично, и в страната на идиотите.
цитирай
13. novitejivotni - Каква красота, каква естетика ???
12.03.2023 21:52
Как може да очаквате другарЕте да развият усет за красивото ?
Та те се дървят на ракети, на голи снимки на путин и за тях маша захарова е секссимвол ( за тези от тях, които твърдят, че харесват жени ).
Полу-човеци, родени от червеното знаме, т.е. без майки и живеещи цял живот със срама, че бащите им са някакви изроди, които са онождали червен парцал. И от цялата тая идиоти са се родили те...
Каква красота, каква естетика ? Откъде да дойдат ?
Тоя по горния хвалеше добри терпешев и обясняваше колко добър човек бил .
Как очаквате от подобни да развият усет към красивото ?
На тях оня на токчетата им казва какво да харесват и какво не.
Ако утре им каже да харесват травестити, ще опищят блога, как съвеЦките травестити са най-сексапилните в света.
Каскетаджии, крадци на кашкавал, терористи, рабфакаджии.
Каква красота, какви пет лева ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petgrig
Категория: Други
Прочетен: 836654
Постинги: 544
Коментари: 3591
Гласове: 3792
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031