Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2022 16:22 - Днес е един мнооо убав ден!
Автор: petgrig Категория: Други   
Прочетен: 1051 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Министерският съвет в срок до един месец да внесе в Народното събрание проект на решение за предоставяне на военна и военно-техническа подкрепа за Украйна, като принос към общите усилия на международната общност за подпомагане жертвите на агресията, съобразно българските възможности, гарантирайки сигурността и защитата на населението, гласува парламентът.

Решението за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна и за укрепване на отбранителните способности на България беше подкрепено от 175 депутати , "против" бяха 49, един се въздържа.  Решението беше подкрепено от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме Промяната", ДПС, "Демократична България" и "Български възход".  Против него бяха от "БСП за България" и "Възраждане". 

По време на гласуването от "БСП за България" издигнаха призив, написан на листове- "Не на оръжията! Мир!".

Пленарната зала не прие предложението на ПГ на "Възраждане" проектът да бъде отхвърлен.

Парламентът възложи на Министерския съвет в кратък срок да организира подписването на споразумения за предоставянето на необходимото военно оборудване, отчитайки българските възможности.

До един месец правителството да проведе преговори с правителствата на съюзниците в НАТО за придобиване, предоставяне или разполагане на заместващ или усилващ отбранителните ни способности капацитет, което да позволи ускорено освобождаване от остарялото съветско въоръжение и техника, се казва в решението.

Министерският съвет в рамките на общите усилия на ЕС да идентифицира и предложи на Народното събрание пакет от мерки за взаимодействие и подкрепа на Украйна във възстановяването на икономиката, инфраструктурата и енергетиката на страната, се посочва в решението.

Парламентът възложи на кабинета до 10 ноември т.г. да предприеме всички необходими действия за деклариране готовността на България за принос към мисията на ЕС за подпомагане на Украйна.

Правителството да подкрепи съдебния иск на Украйна срещу Русия в Европейския съд за правата на човека за нарушения на Европейската конвенция за правата на човека и да встъпи в делото на Украйна срещу Руската федерация пред Международния съд на ООН, прие Народното събрание.  Също така да подкрепи усилията на международната общност за разследване на военните престъпления, извършени от руската армия на територията на Украйна, гласуваха още депутатите.

В преамбюла на документа се казва, че НС потвърждава декларацията на Четиридесет и седмото Народно събрание във връзка с агресивните военни действия на Руската федерация срещу Украйна. Като категорично осъжда войната на Руската федерация срещу Украйна, счита, че този конфликт е най-значителната заплаха към мира и сигурността в Европа, е записано в текста.

НС потвърждава категоричната си подкрепа за териториалната цялост на Украйна и отхвърля незаконното анексиране на украински територии чрез т.нар референдуми, като подчертава значението на решенията на ООН в тази връзка.

В преамбюла се подчертава и необходимостта от укрепване сигурността на страната ни във всички области чрез модернизиране и укрепване способностите на въоръжените ни сили, чрез подпомагане растежа и иновациите на отбранителната индустрия и увеличаване на научния потенциал в сферата на отбраната и сигурността.

 .



Гласувай:
6



1. kvg54 - Всички путиноиди в НС и блог. бг с...
03.11.2022 16:35
Всички путиноиди в НС и блог. бг спешно да заминават за Донбас!
Утре в 9 започва заминаването им.
цитирай
2. ismata - Щом дадохме оръжие време е и жива сила да дадем
03.11.2022 16:44
kvg54 написа:
Всички путиноиди в НС и блог. бг спешно да заминават за Донбас!
Утре в 9 започва заминаването им.


А пък живата сила ще е от тези които подкрепиха изпращането на оръжие, нали така?
цитирай
3. kvg54 - Путиняга, ужасно си тъп! Никоя д...
03.11.2022 16:48
Путиняга, ужасно си тъп! Никоя държава от НАТО не праща войници в Украйна, защото тя не е член на НАТО. И ние няма да пратим. Тия путински опорки си ги заврете знаеш къде!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petgrig
Категория: Други
Прочетен: 835786
Постинги: 544
Коментари: 3591
Гласове: 3790
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031