Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2022 22:58 - А добър вечер чи отдавна не сме си хортували:)
Автор: petgrig Категория: Други   
Прочетен: 2316 Коментари: 10 Гласове:
3

Последна промяна: 12.09.2022 22:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Украинската армия превзе Святогорск 


Украинската армия е превзела окупирания от Русия град Святогорск, намиращ се близо до границата, където се събират три области – Донецка, Харковска и Луганска, съобщиха неофициални руски и украински източници. В Туитър и Телеграм пресслужбата на Националната гвардия на Украйна разпространи видео на офицера гвардеец Виталий Марков, заснето вече в тъмната част на деня пред сградата на местната администрация в Святогорск.

Записът започва с популярното „Добър вечер, ние сме от Украйна“. Според изявлението на военния, който е заснет на фона на табелите на Светогорския градски съвет на Краматорския район на Донецка област, части на Националната гвардия на Украйна, Въоръжените сили на Украйна и Териториалната отбрана на Украйна са влезли в Святогорск. „Стъпка по стъпка, метър след метър ние освобождаваме нашата страна от окупаторите. Победата ще бъде задължително наша. Слава на Украйна, слава на Националната гвардия на Украйна.

Преди да излезе това видео, в Туитър и Телеграм се появиха информации за това, че пред сградата на местните органи на властта се вее украински флаг, но все още имаше съмнения дали ВСУ са влезли в града, или издигането на знамето е дело на местната съпротива. Според същите информации в града нямало и следа от присъствието на руски войници.

Святогорск беше превзет от руснаците на 6 юни заедно с прилежащите му терени. Руската федерация твърди, че градът се намира на територия, над която суверенитет беше обявила Донецката народна република и Русия призна ДНР в тези граници.


Аре и един музикален поздрав за сичкото путинофил в блога!




Гласувай:
3



1. petgrig - Ма още нещо да рекна чи ногу ми иди отвътре тия дни:)
12.09.2022 23:07
По руска държавна телевизия: Абсолютно невъзможно е да се победи Украйна

Стигнахме до чертата, в която трябва да разберем едно просто нещо - абсолютно е невъзможно да се победи Украйна с тези ресурси, с които Русия разполага. Това заяви по държавната руска телевизия Борис Надеждин, руски политик и общински съветник от Московска област. Доскоро подобни признания трудно можеха да се чуят в контролираните от Кремъл медии.
"Тези, които убедиха президента Путин, че спецоперацията (така в Русия продължават да наричат войната в Украйна - бел.ред.) ще бъде ефективна и кратка и че по мирното население няма да се извършват атаки, че просто "Росгвардия" и кадировците ще влязат в Украйна и ще сложат всичко в ред - тези хора много ни подведоха", каза Надеждин.

цитирай
2. starforlife - Здраво и ме извини да спама спрямо този ти постинг, но докато чакаме в междинната зона убивам време и се върнах назад.
13.09.2022 00:43
Та "държа" да отговоря на ВенциПудриери от последния му коментар тук:
https://petgrig.blog.bg/drugi/2022/09/11/ha-dobriiutro-na-putinistite.1834261

Венци, наистина удивляваща е глупостта ви на комунягите!
Одеве се удивих как може банският, от чергата ви, презентирал се като счетоводител, да прави постинг чак за това как поръчани 125 печки от Италия на турски производител говорят как Италия ще замръзне... Сега чета твоя коментар и се удивлявам как може икономист да разсъждава на такова ниско ниво!

А говоря за ниското ниво, Венци, че:
- Никъде не съм казал, че аз лично правя нещо като Бизнес и то с такъв размах! Никъде!
Казах просто, че в БАИ ме познават и това е изцяло и неофициално покрай Съпругата ми, а не поради друга причина. Това мисля, че става достатъчно от думите ми там, но ако не, то го изяснявам сега, а не се извинявам, защото на никого не вреди по какъвто и да е начин било прието и неправилно.
- Никъде не съм и дума отронил за кредит от 5 млрд. лева! Никъде!
Говорех за ИНВЕСТИЦИИ, Венци! ЗАПАДНИ ИНВЕСТИЦИИ!
И това мисля, че също става достатъчно ясно от думите ми там, но ако не - ето, и това изяснявам.

ТА, ВЕНЦИ, "ИКОНОМИСТЕ"... Докторе по икономика...
Поинтересувай се по колко проекта и какви работи БАИ в момента, на какви стойности, с кои ЗАПАДНИ инвеститори и след това бъди не духовит, а крайно идиотизиран в разсъжденията си.
Икономист?! Хааааааааааа ха ха ха ха ха.
Май мозъкът ти отказва да приема, защото фактите са, че ЗАПАДЪТ дава достойно препитание на СТОТИЦИ ХИЛЯДИ българи вече (само в пловдивско са над 90 000), а руски инвестиции и работодатели в България "НУЛА".

А ти, Венци, "икономисте" и "нравствени титане", си прави сметка колко си лек, че наместо да се радваш на такива новини, ти се опитваш да ги оспориш и обориш!
Толкова си и Българин! Тоест, хич!
Виж дали си повече сърбин или руснак ми е все тая.


А ВЕЧЕ ПО ТЕМАТА НА ПОСТИНГА ЩЕ КАЖА, ЧЕ:
- Отново ЗАПАДЪТ подаде ръка на Украйна в крайна нужда и е готов да жертва собственото си удобство (за оцеляване се говори при Русия) за ДЕМОКРАЦИЯТА и това всяка държава да има правото да съществува.
- А както в България руските работодатели са "НУЛА" - така и в Украйна русите ще постигнат НУЛЕВА победа, тоест ПЪЛНО ПОРАЖЕНИЕ.

Та те така те.

StarForLife™ ·idc=5541000~idp=1834434~120922~128-329·
цитирай
3. starforlife - А... И, petgrig, извини ме за ощето спам, но да се посмеем и за пореден път да видим какви идиоти са комунягите.
13.09.2022 01:17
В 43-ти коментар пак там, тоест под постинга https://petgrig.blog.bg/drugi/2022/09/11/ha-dobriiutro-na-putinistite.1834261 АБСОЛЮТНИЯТ ЛЪЖЕЦ Венци написа:
Ти 5млрд "пипал "ли си някога Това е 2% от БВП в момента. Аз съм одобрявал подобна сума-тодишните заплати на Бургаска област бяха някъде там.

Венци... ЛЪЖЕЦО МИЗЕРЕН... Ама ти хептен за будали (като вас) и посредственяци (отново като вас) ни вземаш бре!
Ако приемем, че средната заплата в България по онова време (ти кажи кога точно, за да направим по-точна сметка) - социалистическото - с голям реверанс е била 220 лева... Това ще рече, ФАНТАЗИРАЩИ ЛЪЖЕЦО, че бургаска област е наброявала 1,9 млн. души, което просто няма как да стане, имайки предвид, че съотношението спрямо Софийска (тогава окръзи де) е 1:4 и тогава Софийска само би следвало е вече почти 8 милиона! Което пък ще рече само софийски и бургаски окръзи да правят ПОВЕЧЕ ОТ ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ, което никога не е било повече от 8 948 649 (преброяването през 1985-та) човека.
А и не мисля, че 220 лева за онова време - "твоето" - е релевантна средна заплата (за 1985-та примерно средната е 213 лв. и 67 ст. и при нея бургаски окръг излиза да е бил 1 950 047 човека, а данните сочат той да е по-малко от половината), но все пак кажи за кой период говорим, за да видим можем ли да те приемаме поне малко на сериозно или отново доказа, че си най-обикновен лъжец!

Тук дори няма да се спирам на недомислицата от какъв зор и на базата на каква логика и математика някой ще пресмята и съответно ще се одобрява ПРЕДВАРИТЕЛНО (това произлиза от факта, че не балалайкаш за месечната, а за годишна сума от заплатите) сумата за заплати на дадена област, без да знае например колко хора ще си отидат от този свят през въпросната година, колко ще боледуват през годината и за какви периоди, колко ще ползват неплатени отпуски и прочее и прочее и прочее.
Уф, забравих - всичко това е било абсолютно планово, нали така?
Та те точно от "плановост" та затова го и докарахте до фалит на властта си и почти фалит на държавата!

StarForLife™ ·idc=5541006~idp=1834434~120922~129-330·
цитирай
4. vencivaleri1951 - Гоче от междинната зона,
13.09.2022 03:10
Ти така или иначе си все в тази зона и в нета, то погледни за която и да е страна в уйкипедията и ще видиш, че първо се дава брутния продукт с ППС/паритет на покупателната способност/ и след това номинал. Номиналът нищо не говори-сравняваш баби със жаби. И понеже с мишката си се запътил към САЩ, то виж в статистиката за покупателната способност например на един работник в автомобилната промишленост когато е получавал по
100долара на седмица и днес когато ги получава на час Как смяташ , кога е бил по скъп труда му.
Доколкото си сомням, бях написал че 5 млрд днес са около 2% от брутния продукт. Исках да кажа , че е срамота да говорим за държавна агенция по инвестиции , чийто проекти за след 10 г се измерват с подобни цифри. А те може и да са верни-поне втора година инвестициите са под милиард, изключвайки заемите
Естествено е и аз да пиша и сравнявам по съпоставими цени-тоест през ППС
И средната заплата сравенна по този начин е чувствително по висока от днешната, както и самият брутен продукт. Впрочем в брутния продукт основен дял имат заплатите -новосъздадената стойност.
И когато говориш за инвестиции , те основно са кредити, още повече, ако става въпрос за проекти
И престани с бомбастиките си-смешен си жорко. Абе погледни си снимките от аватарите-приличат ли на човек чиято съпруга движи инвестициите в дадена страна? И такава съпруга би ли търпяла мъж до себе си безделник, който нон стоп, под различни профили
е в мрежата. Стой си в междинната зона на полусънно състояние, но сънувай по реални неща. Преди сънуваше коли, в тях крещяши жени-имаше интрига.
Сега сънищата налудни-цяла Европа в невиждана от ВСВ рецесия, сал един Жорко прави инвестиции...


starforlife написа:
В 43-ти коментар пак там, тоест под постинга https://petgrig/drugi/2022/09/11/ha-dobriiutro-na-putinistite.1834261 АБСОЛЮТНИЯТ ЛЪЖЕЦ Венци написа:
Ти 5млрд "пипал "ли си някога Това е 2% от БВП в момента. Аз съм одобрявал подобна сума-тодишните заплати на Бургаска област бяха някъде там.

Венци... ЛЪЖЕЦО МИЗЕРЕН... Ама ти хептен за будали (като вас) и посредственяци (отново като вас) ни вземаш бре!
Ако приемем, че средната заплата в България по онова време (ти кажи кога точно, за да направим по-точна сметка) - социалистическото - с голям реверанс е била 220 лева... Това ще рече, ФАНТАЗИРАЩИ ЛЪЖЕЦО, че бургаска област е наброявала 1,9 млн. души, което просто няма как да стане, имайки предвид, че съотношението спрямо Софийска (тогава окръзи де) е 1:4 и тогава Софийска само би следвало е вече почти 8 милиона! Което пък ще рече само софийски и бургаски окръзи да правят ПОВЕЧЕ ОТ ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ, което никога не е било повече от 8 948 649 (преброяването през 1985-та) човека.
А и не мисля, че 220 лева за онова време - "твоето" - е релевантна средна заплата (за 1985-та примерно средната е 213 лв. и 67 ст. и при нея бургаски окръг излиза да е бил 1 950 047 човека, а данните сочат той да е по-малко от половината), но все пак кажи за кой период говорим, за да видим можем ли да те приемаме поне малко на сериозно или отново доказа, че си най-обикновен лъжец!

Тук дори няма да се спирам на недомислицата от какъв зор и на базата на каква логика и математика някой ще пресмята и съответно ще се одобрява ПРЕДВАРИТЕЛНО (това произлиза от факта, че не балалайкаш за месечната, а за годишна сума от заплатите) сумата за заплати на дадена област, без да знае например колко хора ще си отидат от този свят през въпросната година, колко ще боледуват през годината и за какви периоди, колко ще ползват неплатени отпуски и прочее и прочее и прочее.
Уф, забравих - всичко това е било абсолютно планово, нали така?
Та те точно от "плановост" та затова го и докарахте до фалит на властта си и почти фалит на държавата!

StarForLife™ ·idc=5541006~idp=1834434~120922~129-330·

цитирай
5. vencivaleri1951 - И към домакина-също се извинявам за спама
13.09.2022 04:23
По темата:
За кой ли път те питам- Защо си възторжен?
Очакваш Зеленски да приема парад на победата в Москва? Русия да изчезне?
Кажи какви са ти прогнозите за тази война.
Лично моите не се сбъднаха. Аз очаквах вече да преговарят мира. Сега вече прогнозирам капитулация на Киев Ударите по централите са само началото
Единствения енергоресурс който има Украйна е електричество-без него всичко спира
Заводи, транспорт, хранителна индустрия. Есен е, идва зима Представи си колко време може да издържи милионене град като Харков без електличесто и газ
Пишеш за Святагорск като за десанта в Нормандия Доколкото си спомням беше старо градче наистина , но 2, 3 хиляди души-няколко махали.
Каквото и да говорят руснаците, факт е , че украинците ги излъгаха и удариха и там , където солдатите не очакваха. Най-лошото в случая е , че руснаците са длъжни да отвърнат и вече почнаха. Мисля, че за жалост войната ще тръгне в друго русло-с много повече ресурс от руска страна-технически и човешки. А това значи и много жертви от двете страни. Много вероятно е военните действия да се пренесат и на запад от Украйна Ти близки хора нямаш ли? На какво се радваш
цитирай
6. petgrig - Венц0
13.09.2022 08:59
тва комунягите сте наистина уникум:) Те ги пердашат кат маче у дирек они викат чи шъ има парад в Киев:)
Ми то имаше там на иднъ руска техника и то скоро:) И Святогорск мое да е 2-3 махали както хортуваш ма досега украинците освободиха 3000 км км! И тва, ВВ, си е ЧУДО! Та...видехме на кво прилича "втората най-голяма армия в света" и къв мариз яде от украинската.
Ти нещо да си чувАл за едни депутати от МаЦква и Петербург дет искат Путин да си ходи?
цитирай
7. getmans1 - И, аз се учудвам от нечията наглост ...
13.09.2022 09:12
И, аз се учудвам от нечията наглост да поучава, съветва, да разяснява, съветва, че и укорително въпроси да се задават ... Забравил е човечецът собствената си еуфория от "изсмуканите" от нечии мръсни пръсти причини за тази война и убитите от първият час и до сега - то чудесно се виждаха истинските Путински мераци но въпреки всичко пак ни поучаваше ... обикновен тепегьозлък е това да виниш някой за смърти предизвикани от побърканият ти идол.

... ТОКУ ЩО ВИДЯХ ПО ТЕЛЕВИЗОРА, ОТ "ВИДЕООБМЕНА" ... КАК ОБИКНОВЕНИ ХОРИЦА СЕ РАДВАТ НА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ СИ - веят се знамена, хора се прегръщат и целуват.... Какво друго да кажеш, радостта е видна?!
цитирай
8. petgrig - Ся
13.09.2022 09:20
от тук нататък освен Червеносветнатия трия и онзи дет съ кръстил морски песни а спами наред и нивга не казва нищо смислено. Да си знае.
цитирай
9. petgrig - И, аз се учудвам от нечията наглост ...
13.09.2022 09:22
getmans1 написа:
И, аз се учудвам от нечията наглост да поучава, съветва, да разяснява, съветва, че и укорително въпроси да се задават ... Забравил е човечецът собствената си еуфория от "изсмуканите" от нечии мръсни пръсти причини за тази война и убитите от първият час и до сега - то чудесно се виждаха истинските Путински мераци но въпреки всичко пак ни поучаваше ... обикновен тепегьозлък е това да виниш някой за смърти предизвикани от побърканият ти идол.

... ТОКУ ЩО ВИДЯХ ПО ТЕЛЕВИЗОРА, ОТ "ВИДЕООБМЕНА" ... КАК ОБИКНОВЕНИ ХОРИЦА СЕ РАДВАТ НА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ СИ - веят се знамена, хора се прегръщат и целуват.... Какво друго да кажеш, радостта е видна?!

Тия са клиничен случай! Ма то ги бият да ги пребиват они парад в Киев сънуват. Ми дочакаха го нали им истапаниха там пленената техника:)
цитирай
10. vencivaleri1951 - Гетьо, за разлика от Вас аз се опитвам да съм обективен
13.09.2022 17:17
В новия си постинг ясно съм написал, че една от основните грешки на руснаците е, че смятаха , че ще ги послещат с "хляб и сол" Приеха исканото за действително.
Естествено е да се радват някои хора, други се "филтрират" -това е цитат на Резников
Да приемем , че Зеленски наполовина е прав-3000 км2
Ами гетьо, това е горе долу Делиормана и общо население по малко от Перник. Нито едно от селищата не бе укрепено и не представлява военно значима инфраструктура.
И къде съм написал и ред в прослава на тази война. Ня бе натрапена и за съжаление се състоя. Ще се дадът десетки/дано не са стотици/ хиляди жертви, Европа навлиза в дълбока рецесия и вероятно САЩ ще се опитат да я вкарат в реална война, както вкараха и Украйна. Целта им е много висока инфлация , да изчистят тежките си задължения. В омразата сте толкова слепи, че сте готови курбан България да иде, но само и само на Русия да се навреди. няма как Русия да бъде победена и това на всеки здравомислещ човек е ясно. Дали ще е путин, дали ще е друг-няма шанс хора от типа на Горби или Боря да вземат властта. Дедоларизацията в Русия удари силно най-вече опозицията там. Западът унищожи сам петата си колона там На изборите съвсем ясно пролича-либералите загубиха много места в местното законодателство




getmans1 написа:
И, аз се учудвам от нечията наглост да поучава, съветва, да разяснява, съветва, че и укорително въпроси да се задават ... Забравил е човечецът собствената си еуфория от "изсмуканите" от нечии мръсни пръсти причини за тази война и убитите от първият час и до сега - то чудесно се виждаха истинските Путински мераци но въпреки всичко пак ни поучаваше ... обикновен тепегьозлък е това да виниш някой за смърти предизвикани от побърканият ти идол.

... ТОКУ ЩО ВИДЯХ ПО ТЕЛЕВИЗОРА, ОТ "ВИДЕООБМЕНА" ... КАК ОБИКНОВЕНИ ХОРИЦА СЕ РАДВАТ НА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ СИ - веят се знамена, хора се прегръщат и целуват.... Какво друго да кажеш, радостта е видна?!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petgrig
Категория: Други
Прочетен: 865598
Постинги: 577
Коментари: 3757
Гласове: 3906
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930