Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2022 11:01 - Ха добриютро на путинистите.:)
Автор: petgrig Категория: Други   
Прочетен: 2490 Коментари: 41 Гласове:
6

Последна промяна: 11.09.2022 14:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Руската армия проявява "добра воля",със 100км/ч..Украинската армия не успява да я настигне..

Руските войски се изтеглят победоносно, врагът в паника ги преследва

Конашенков: Врагът позорно бяга след нас.

Новият девиз на ВС на РФ "Нас не догонят"!



 С две думи - Русия започва специално военно отстъпление в Украйна:)




Руско-украинският фронт се срина по линията Балаклея-Изюм-Купянск. Руските въоръжени сили побегнаха

ВСУ заеха празните окопи, след което, без да влизат в Балаклея или да се разсейват с нападение към него, те заобиколиха още две руски отбранителни линии и се устремиха към Купянск – най-важният транспортен възел, чрез който се снабдяват харковската и донбаската руски групировки.

На военен език всичко това се нарича „каскадно разрушаване на фронтовата линия и излизане на оперативно пространство“. Това е моментът, в който и трите противникови укрепени линии са пробити, а по-нататък укрепени линии просто не съществуват. Движете се толкова бързо, колкото ви харесва. И украинските войски напредват – с по 50 км на ден.

Успоредно с това украинската офанзива заплашва да затвори котела край Изюм; отделен бонус е, че това е същият котел, в който германските сили вкарват Червената армия през 1942 г.
 

Всички очакваха офанзива при Херсон, но тя се разрази при Балаклея. Как се случи това? Какво направи Залужний (главнокомандващ на ВСУ – б. р.)? Къде беше план и къде успешна импровизация?

На първо място, за да се разбере механизмът на пробива, трябва да се вземе предвид характерът на пътищата от двете страни на фронта.

„От украинската страна на фронта има много успоредни на реката черни пътища“, казва Роман Свитан, военен експерт, пилот и полковник от резерва на ВСУ. – От руска страна, напротив, тилът е прорязан от много реки и потоци, а посоката на движение на пътищата е радиална.

Тази разлика дава възможност за различни начини на използване на резервите. ВСУ лесно придвижва войски от фронт на фронт, а особено лесно им е да прехвърлят Хаймарси, които се движат далеч зад фронтовата линия с обичайната скорост на камион, обстрелват руски складове и позиции – и продължават по-нататък, като с лекота се придвижват на десетки километри. Напротив, за руските войски е трудно да прехвърлят жива сила и техника от един участък на фронта на друг.

Тази разлика не е случайна: руската офанзива по същество спира там, където започват паралелните пътища.

Второто обстоятелство, което е важно да се вземе предвид, е характерът на отбраната на ВСУ на участъка от фронта при Изюм. През цялото време там съществува така наречената активна защита. Войските – ако трябва да опростим малко нещата – бяха разделени от река Северски Донец, като на това място ВСУ нямаше стационарни укрепления, а активна отбрана – с танкове. Това беше едно от малкото места, където ВСУ разполагаше с бронирани машини (каквито обикновено няма). Това бяха полски танкове Т-72 с всевъзможни западни приспособления – термовизорни камери, лазерни прицели – които позволяваха да се превърне това парче желязо в доста модерна джаджа.

Подобна отбранителна тактика е възможна само поради характера на терена: около Изюм се простират гъсти борови гори – никакви дронове не могат да ги видят отгоре, а танковете могат да се движат свободно под горските корони. Танковете са разположени на 15 км от фронта, извън обсега на по-голямата част от артилерията, а ако руските войски се опитат да пробият отбраната и да преминат от другата страна на реката, те се придвижват и бързо въвеждат ред. Понякога, разбира се, попадат под обстрела на „Мста“ или „Пион“, но руската артилерия е пословично неточна. Първо стреля за пристрелване. При първия изстрел танкистите скачат в танка и изчезват. „Днес той си суши партенкитепод едно дърво“, казва Роман Свитан, „утре дървото е друго, на пет километра, и партенките са други“.

Украинската офанзива край Балаклея (както и край Херсон) е предшествана от няколкодневен интензивен обстрел на руските позиции с новата артилерия, получена от САЩ. На първо място, това са същите неуправляеми М-26 за „Хаймарс“, които вече се бяха отличили при Херсон. Нека напомня, че М-26 е пълен американски аналог на „Град“. Това е неуправляема ракета, която лети на 15-32 км и трябваше да бъде изведена от експлоатация още през 2018 г., но сега се извежда от експлоатация на Харковския и Херсонския фронт. „Хаймърсите препускаха като ужилени по паралелните пътища и създаваха огневи вал, като работеха не само по складовете далеч в тила, но и непосредствено по отбранителните линии – и не само по първата линия на укрепленията, но и по втората и третата. „Те преораха всички линии в дълбочина“, казва Роман Свитан.

Но важното е, че този обстрел не е съсредоточен само върху Балаклея. ВСУ се опитва да пробие отбранителната линия в няколко ключови района: и в Балаклея, и край Изюм, и край Стари Салтов, и край Чугуев. „Във всички случаи – казва Роман Свитан – е имало внимателно разработен план и този план е предвиждал нападение към Купянск – и откъм Балаклея, и откъм Изюм, и откъм Стари Салтов, и откъм Чугуев. Просто не беше ясно кой от плановете ще проработи. Най-изгодното нещо, както е казал Сун Дзъ, е да имаш план и да нямаш такъв. И да превърнеш първостепенното във второстепенно, а второстепенното – в основно.

Този пробив се случва в Балаклея. Украинската офанзива в Херсон доведе до изтеглянето на много войски, като останаха само донецките мобилизирани и СОБР, които са свикнали да пребиват невъоръжени хора по време на митинги. В резултат на това войските от първата линия просто избягаха.

„Край Вербовка те избягаха в Балаклея и дори взривиха мостовете над река Балаклея зад себе си“, разказва Роман Свитан. „Те просто скочиха в Северски Донец и започнаха да го преплават, защото мостовете бяха минирани“, добавя известният украински политолог Тарас Березовец, който сега е пресаташе на Първа отделна бригада на специалните сили и заедно с бригадата атакува край Балаклея.

Сега в руските провинции, разбира се, се говори за пълчища украинци на танкове и на американски М-113, боядисани за пустинята, които нахлуват в укрепленията и разстрелват всичко и всички. Но реалността е много по-скромна.

ВСУ никога не биха атакували по такъв разточителен начин. Те настъпват там, където позициите са изоставени. „Ние дори не видяхме врага“, казва Березовец, който е един от първите, влезли в освободеното село Байрак. Но в окопите Березовец видял неизбежната пералня, с която трудно се плува. Сред предметите в окопите, които поразяват Березовец, са и сандъци с боеприпаси, върху които с големи букви с маслена боя е написано: „негодни“. Мунициите наистина са били негодни, но това не е попречило да ги изпратят на фронта.

След това – плъзгайки се покрай Северски Донец и излизайки на оперативно пространство – изюмските танковете, прехвърлени за час по паралелните пътища, и американските М113 в пясъчет цвят, които не е имало време да пребоядисат, наистина се втурват в пробива. „Бърнамският лес тръгва към Дънсинейн“, както пише Шекспир в „Макбет“. Изюмският лес тръгва към Купянск.

Купянск е освободен, а Изюм е обкръжен (и според някои съобщения вече е изоставен от руските войски). Руската армия, както многократно прогнозира Алексей Арестович, се оказа непригодна за отбрана. Демотивираните войници все още могат да бъдат изпращани в настъпление като пушечно месо, но когато побегнат, това е лавина. Паниката на едни повлича след себе си и другите.

Още повече че руските генерали отдавна са открили основната тайна на победите. Не е необходимо да ги печелят – необходимо е да докладват за тях. И сега те вероятно продължават да разказват на Путин как са вкарали украинците в капан и че няма никакъв напредък – точно както през 1840 г. след всяка загубена битка китайските генерали разказват на император Даогуан за фантастичните победи, които са спечелили над британските „бунтовници“.










Гласувай:
6



1. анонимен - Краят на путинските варвари ще е ...
11.09.2022 11:15
Краят на путинските варвари ще е страшен. Украинският народ ще отхвърли тези дяволски създания.
цитирай
2. petgrig - Краят на путинските варвари ще е ...
11.09.2022 11:16
blackpredatorka написа:
Краят на путинските варвари ще е страшен. Украинският народ ще отхвърли тези дяволски създания.

И след това шъ гледаме с кеф разпада й. Не е далеч тоз момент:)
цитирай
3. анонимен - Разпадът на тая чудовищна клоака е ...
11.09.2022 11:22
Разпадът на тая чудовищна клоака е неизбежен, както беше на СССР. Ще се започне с независими кавказки държави, после - Татарстан, Башкирия, Коми, Карелия... Никой народ няма да иска да стои в Русия. Само българските путиноиди ще се преселят там.
цитирай
4. petgrig - Разпадът на тая чудовищна клоака е ...
11.09.2022 11:23
iw68 написа:
Разпадът на тая чудовищна клоака е неизбежен, както беше на СССР. Ще се започне с независими кавказки държави, после - Татарстан, Башкирия, Коми, Карелия... Никой народ няма да иска да стои в Русия. Само българските путиноиди ще се преселят там.

Не щат и те бе тая пуста рашка я обичат сал от разстояние - от ЕС САЩ и таквиз места:)
цитирай
5. morskipesni - Ха добрютро и на теб,
11.09.2022 11:35
След тая "офанзива" на урките следва краят им. Справка- "отстъплението" на Цар Калоян пред латинските рицари. Урките се натикаха сами в чувала. На практика, "Украйна" вече не съществува като держава. Този бой е ПОСЛЕДЕН.
цитирай
6. petgrig - След тая "офанзива" на ...
11.09.2022 11:39
morskipesni написа:
След тая "офанзива" на урките следва краят им. Справка- "отстъплението" на Цар Калоян пред латинските рицари.

Хааааааааааааааааааааааааааааааа:)
Ма нали укрите щяха да падат за три дни? Я ский последното дето го викат рашистките агенции:ТАСС: Москва държи да отбележи, че за разлика от Вашингтон, доставя на Украинската армия направо на бойното поле оръжията и мунициите, необходими за продължаване на настъплението.
цитирай
7. petgrig - СЛАВА УКРАИНЕ!
11.09.2022 11:44
ГЕРОЕМ СЛАВА!
цитирай
8. vacsine - То само дебитната Радостина и мо...
11.09.2022 11:47
То само дебилната Радостина и морското недоразумение вярват, че това е стратегическа маневра на орките.
цитирай
9. morskipesni - А ты погоди немножко..
11.09.2022 11:48
битву проиграли, урки твои- всё проиграли.
цитирай
10. petgrig - битву проиграли, урки твои- всё ...
11.09.2022 11:50
morskipesni написа:
битву проиграли, урки твои- всё проиграли.

Ние "ждем" и множко още от началото на войната. И дочакахме тва дето става тая седмица. Ма сте жалки, жалки, жалки! Ше ви изтикат до Мацквата и пак ше кажете че сте сразили украинците:)
цитирай
11. petgrig - То само дебилната Радостина и мо...
11.09.2022 11:52
vacsine написа:
То само дебилната Радостина и морското недоразумение вярват, че това е стратегическа маневра на орките.

Да. Вкупом бягат стратегически и още по-стратегически си зарязват и техниката:)
цитирай
12. petgrig - А тва
11.09.2022 12:03
е специялен поздрав за руските войски в Украйна:

https://www.youtube/watch?v=pDKgS5blzOc
цитирай
13. starforlife - Войната в Украйна доказа не само несъстоятелността на руското оръжие и това, че славата му е анимационна.
11.09.2022 12:27
Войната в Украйна доказа и несъстоятелността на военните умения, че дори и боен дух на руснака.

Половин година вече една Украйна ги прави за смях.
Половин година вече!
А те, смешниците, с НАТО можели да воюват!
Хаааааааааа ха ха ха ха
Ама НАТО, ако не се използва ядрено оръжие (че да бъде унищожен животът въобще на Земята) ще разбере ли?

StarForLife™ ·idc=5540634~idp=1834261~110922~100-301·
цитирай
14. petgrig - Войната в Украйна доказа и несъс...
11.09.2022 12:29
starforlife написа:
Войната в Украйна доказа и несъстоятелността на военните умения, че дори и боен дух на руснака.

Ъхъ. Отиде на кино онова за "непобедимая и легендарная":)
цитирай
15. morskipesni - Доказа как русите сыдра'а на НАТО дирника..
11.09.2022 12:33
.. так надо! Так держать! И упал, дурной баранчик!
цитирай
16. starforlife - ~ 14. petgrig
11.09.2022 12:36
petgrig написа:
starforlife написа:
Войната в Украйна доказа и несъстоятелността на военните умения, че дори и боен дух на руснака.

Ъхъ. Отиде на кино онова за "непобедимая и легендарная":)

Ъхъ.
А в саундтрака на филма се пее:
Нас червеното знаме изсра ни!
Нас в Украйна ни срещна Смъртта!
Ние излизаме от селска украинска тоалетна.
Със кокошка и непознат ни унитаз в ръка!

StarForLife™ ·idc=5540637~idp=1834261~110922~101-302·
цитирай
17. petgrig - . . так надо! Так держать! И упал, ...
11.09.2022 12:36
morskipesni написа:
.. так надо! Так держать! И упал, дурной баранчик!

Хааааааааааааааааа:)
Ма ти си напрао готов за шут бе! Те ги бият кат маче у дирек, той вика: "Пабеждаваме":)
Хаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа:)
цитирай
18. анонимен - Психиатричната наука нарича такива субекти болни от путиноидален синдром.
11.09.2022 12:36
morskipesni написа:
битву проиграли, урки твои- всё проиграли.


Абсолютно невменяеми, изпитващи неестествена наслада да пъхат език в отверстията на путин и да ядат и пият от тях. Доста луди има тук, но тоя несъмнено е най-лудият.
цитирай
19. анонимен - Да, тая с подобен на моя ник и другия дебил са несъмнено най-големите идиоти тук.
11.09.2022 12:40
vacsine написа:
То само дебилната Радостина и морското недоразумение вярват, че това е стратегическа маневра на орките.

цитирай
20. petgrig - То само дебилната Радостина и мо...
11.09.2022 12:42
radostinasassa написа:
vacsine написа:
То само дебилната Радостина и морското недоразумение вярват, че това е стратегическа маневра на орките.


Да ма да не забравяме и останалите:) Бе нещо се умълчали гледам....
цитирай
21. vencivaleri1951 - Преди два дена те попитах на какво се радваш петгривен
11.09.2022 13:05
Никой никога не е говорил , че малорусите/западните руси/ не умеят да се бият. Те са го доказали през ВСВ, а и преди това. След това, как така хем руската армия "избягала" , хем в "котел " попаднала. Лично аз виждам , че руснаците изравниха фронтаовата линия. Може да е принудително, но за какво обкръжение можем да говорим при прав участък на фронта. А за цената на това настъпление? Според американските медии болниците в Харков, Одеса и Николаев са препълнени с ранени
бойци. Никакви окопи не са превземали, защото укрепления не са строени Махнаха се солдатите-според военното ръководство, прегрупиране, според украинското бягство, според мен някъде по средата е истината. Видно е от снимки увеличаване на личен състав и техника в Донецкото направление и според мен там ще се реши изходът за лятно-есенната кампания. Остане ли Украйна без Николаев и Одеса-за какво и е Харков, той е на границата с РФ и на практика е безполезен като военен потенциал
Така смятам аз. Не мисля , че задължително съм прав. Дори и да съм прав, няма да цвиля от теб радостно, защото всичко това е свързано със смърти
И което е най лошото, ако ти си прав /а не си за щастие/-Има три ядрени държави , които не могат да бъдат победени-САЩ, Русия, Китай. Знаят го това и във Вашингтон, Москва, Пекин.
Лично аз съм повече огорчен, че вече и официално България е в вазвиващите се страни/неразвитите, непълноценните, тези които сами не могат да се изхранят/
Тоест от страна в 30тицата като жизнено развитие, отиваме на кучето в задника-някъде около 70то място. За тези живяли винаги във фекалиите може и да не е ясно за какво иде реч, но на мен ми е обидно и ненавистно. Остава ти единствената възможност, докато си плащаш интернета-да "тръгнеш с мишката" и ти из странство и да правиш финансови удари и демонстрираш "мицеларен стандарт"
цитирай
22. morskipesni - Кадыровцы пленные не берут!
11.09.2022 13:06
Ты посмотри, посмотри! Они же туда!
цитирай
23. starforlife - За ВенциПудриери:
11.09.2022 13:21
И московски депутати се разбунтуваха срещу Путин
Депутати от Ломоносовския окръг на Москва призоваха руския президент Владимир Путин да подаде оставка. "Моля да освободите заеманата от Вас длъжност, тъй като вашите възгледи, вашият модел на управление са безнадеждно остарели и възпрепятстват развитието на Русия с нейния човешки потенциал", се казва в обръщението.

А "и", защото вече от други краища на Русия повдигат този въпрос от седмица.
Съсипа си държавата този ненормалник Путин.
Русия е страна (страна, не държава), която при една нормална вътрешна политика наистина може да е просперираща и народът й щастлив и доволен, а държавата могъща и уважавана.
Уви!

StarForLife™ ·idc=5540652~idp=1834261~110922~102-303·
цитирай
24. petgrig - Никой никога не е говорил, че мал...
11.09.2022 13:21
vencivaleri1951 написа:
Никой никога не е говорил , че малорусите/западните руси/ не умеят да се бият. Те са го доказали през ВСВ, а и преди това. След това, как така хем руската армия "избягала" , хем в "котел " попаднала. Лично аз виждам , че руснаците изравниха фронтаовата линия. Може да е принудително, но за какво обкръжение можем да говорим при прав участък на фронта. А за цената на това настъпление? Според американските медии болниците в Харков, Одеса и Николаев са препълнени с ранени
бойци. Никакви окопи не са превземали, защото укрепления не са строени Махнаха се солдатите-според военното ръководство, прегрупиране, според украинското бягство, според мен някъде по средата е истината. Видно е от снимки увеличаване на личен състав и техника в Донецкото направление и според мен там ще се реши изходът за лятно-есенната кампания. Остане ли Украйна без Николаев и Одеса-за какво и е Харков, той е на границата с РФ и на практика е безполезен като военен потенциал
Така смятам аз. Не мисля , че задължително съм прав. Дори и да съм прав, няма да цвиля от теб радостно, защото всичко това е свързано със смърти
И което е най лошото, ако ти си прав /а не си за щастие/-Има три ядрени държави , които не могат да бъдат победени-САЩ, Русия, Китай. Знаят го това и във Вашингтон, Москва, Пекин.
Лично аз съм повече огорчен, че вече и официално България е в вазвиващите се страни/неразвитите, непълноценните, тези които сами не могат да се изхранят/
Тоест от страна в 30тицата като жизнено развитие, отиваме на кучето в задника-някъде около 70то място. За тези живяли винаги във фекалиите може и да не е ясно за какво иде реч, но на мен ми е обидно и ненавистно. Остава ти единствената възможност, докато си плащаш интернета-да "тръгнеш с мишката" и ти из странство и да правиш финансови удари и демонстрираш "мицеларен стандарт"

Жоро правилно ти реква чи балалайкаш. Бе въртите сучете щот не ви отърва да кажете кво става. А то е че Меца яде як пердах и търти с сички сили обратно.
цитирай
25. petgrig - А и
11.09.2022 13:22
скоро очакваме отделни републики - Башкирия Догестан Чечения и сички дето тия орки ги държат в плен и ги пращат за пушечно месо. Стой та гледай:)
цитирай
26. petgrig - И московски депутати се разбунт...
11.09.2022 13:25
starforlife написа:
И московски депутати се разбунтуваха срещу Путин

Депутати от Ломоносовския окръг на Москва призоваха руския президент Владимир Путин да подаде оставка. "Моля да освободите заеманата от Вас длъжност, тъй като вашите възгледи, вашият модел на управление са безнадеждно остарели и възпрепятстват развитието на Русия с нейния човешки потенциал", се казва в обръщението.

Точно - леекинко стаа тва дето беше ясно на секи с мъъъничко разум - украинците шъ изгонят орките и от Донбас и от Крим а след това иде разпада на Русия.
цитирай
27. petgrig - От нета:
11.09.2022 13:29
Има вече ново руско изобретение, На бегането в Украйна му казват Прегрупиране.
цитирай
28. morskipesni - Молят, русските депутаты Государя- он не отвечает
11.09.2022 13:34
Либо их в ввсылку проводить-дела свои окончить? Да. Так и будет!
цитирай
29. petgrig - Либо их в ввсылку проводить-дела ...
11.09.2022 13:42
morskipesni написа:
Либо их в ввсылку проводить-дела свои окончить? Да. Так и будет!

Виж ся доволно стана за смЕх па и си те знаем колко ти е акълОТ. Развесели ни ма вече досаждаш.
цитирай
30. petgrig - Още от нета:
11.09.2022 13:45
Другари, не всичко е загубено!
Последната сводка от Украйна е, че украинската армия изобщо не е в състояние да догони руската!
цитирай
31. petgrig - Г-н президент, Зеленски ви търс...
11.09.2022 13:54
Г-н президент, Зеленски ви търси!
- Ох, - въздъхва Путя - добре, подай ми телефона.
- Не е по телефона, пред вратата на бункера е.
цитирай
32. starforlife - Още за ВенциПудриери:
11.09.2022 14:35
Ако отидеш, Венци, в Бългapcкa aгeнция зa инвecтиции и попиташ познават ли Георги Стоименов, моя милост, те очаква уви фрустриращ за теб отговор.

А сега по-същественото:
Със същите се работи по няколко ДЕСЕТКИ проекта за близо 4 млрд. лева, които ще paзкрият през следващите 2 години близо 5 хиляди работни мecтa в България.
Работни места за ЗАПАДНИ и то сериозни компании.
Е те от там - БАИ - Венци, могат да ти кажат коя е и "Айшето" и какви са функциите й в тези процеси.

Сори за нескромността, но на сеещите ДЕЗИНФОРМАЦИЯ как България пропада трябва да се отговаря адекватно.
Запомнете ми думата: Ако някаква комета не удари Земята, че да ни върне в орбитата на Русия, само след 10 години друго ще започнете да виждате около себе си в България.

StarForLife™ ·idc=5540676~idp=1834261~110922~103-304·
цитирай
33. morskipesni - 32, и един мокър шамар зад врата,
11.09.2022 14:40
за рахатлък и по-малко мокри сънища.
цитирай
34. starforlife - ~ 33. morskipesni
11.09.2022 14:42
Както казах наскоро:
Тази пиеса (да се пудрите, че ще ме шамарите) вече съм я играл два пъти: един в Русе и един в Пловдив.
И двата пъти се насрахте и до шамари не се стигна.
Но пък винаги може и ти специално да се насереш - не си в Русия, в България си и има памперси и тоалетна хартия.

Хайде и теб да зарадвам:
Швeйцapcкaтa кoмпaния Ѕуnhеlіоn зaпoчнa изгpaждaнeтo нa пъpвoтo в cвeтa пpoмишлeнo пpeдпpиятиe зa пpoизвoдcтвoтo нa cинтeтичeн гaз c пoмoщтa нa cлънчeвa eнepгия. Toзи гaз cлeд тoвa мoжe cъвceм лecнo дa бъдe пpepaбoтeн нa керocин или бeнзин, кaтo пpи тeзи пpoцecи нe ce oтдeля въглepoдeн диоксид. Фaбpикатa ce нapичa DАWN.

Та ето така ЗАПАДЪТ "коленичи" пред Русия!
Като разработва технологии, на базата на които да има газ и след половин век, когато земните ресурси ще са изчерпани като рентабилност на находищата.
А Русия лапа мухи.
Ама и те им западни (фалоси). Ха ха ха ха

StarForLife™ ·idc=5540678~idp=1834261~110922~104-305·
цитирай
35. petgrig - Стар
11.09.2022 14:48
тва май е дружката на Венц0-"икономиста" и "оунъра". Оунър най-вече на акъл:)
цитирай
36. petgrig - Още малце новинки от последния час:)
11.09.2022 15:00
В результате артиллерийского удара ВС Украины по российским позициям в Херсонской области был уничтожен узел связи 205 отдельной мотострелковой бригады (в/ч 74814, Будённовск). Подтверждается смерть
13 военнослужащих, среди которых начальник связи 205 омсбр подполковник Ахмед Русланович Токбаев.
цитирай
37. vencivaleri1951 - А какво става?
11.09.2022 15:31
Знам, че Жоро е винаги прав, дори когато ти риташе и задника.
Аз казах своето мнение, като почертах, че може и да греша. Казах още, че украинците винаги са били добри бойци , впрочем в момента се бият военни от една и съща школа и кръв. Какво толкова чудно има , че на дадено направление украинцити имат превес. Те са в страната си, многократно превишават в численост противинка си. Казах също така,защо мисля , че Харковското направление не е от голямо значение , ни за руснаци, ни за украинци. И ще се поясня.
харковска област е гранична с Русия. Тоест тя е в обхвата на руските ПВО и артилерия Дислоцирани са съответно и подразделения различен род войски. А отрежеш ли Харков към Донбас, Николаев и Одеса, той се явява безполезен от военна гледна точка военен гарнизон. Това е моето мнение и ако имаш друго такова, или разбираш поне за какво ти говоря кажи своето, а не ми говори а , ла Арестович. Кажи ТИ какво мислиш, а не журналята и "всезнаещият" Жоро

petgrig написа:
vencivaleri1951 написа:
Никой никога не е говорил , че малорусите/западните руси/ не умеят да се бият. Те са го доказали през ВСВ, а и преди това. След това, как така хем руската армия "избягала" , хем в "котел " попаднала. Лично аз виждам , че руснаците изравниха фронтаовата линия. Може да е принудително, но за какво обкръжение можем да говорим при прав участък на фронта. А за цената на това настъпление? Според американските медии болниците в Харков, Одеса и Николаев са препълнени с ранени
бойци. Никакви окопи не са превземали, защото укрепления не са строени Махнаха се солдатите-според военното ръководство, прегрупиране, според украинското бягство, според мен някъде по средата е истината. Видно е от снимки увеличаване на личен състав и техника в Донецкото направление и според мен там ще се реши изходът за лятно-есенната кампания. Остане ли Украйна без Николаев и Одеса-за какво и е Харков, той е на границата с РФ и на практика е безполезен като военен потенциал
Така смятам аз. Не мисля , че задължително съм прав. Дори и да съм прав, няма да цвиля от теб радостно, защото всичко това е свързано със смърти
И което е най лошото, ако ти си прав /а не си за щастие/-Има три ядрени държави , които не могат да бъдат победени-САЩ, Русия, Китай. Знаят го това и във Вашингтон, Москва, Пекин.
Лично аз съм повече огорчен, че вече и официално България е в вазвиващите се страни/неразвитите, непълноценните, тези които сами не могат да се изхранят/
Тоест от страна в 30тицата като жизнено развитие, отиваме на кучето в задника-някъде около 70то място. За тези живяли винаги във фекалиите може и да не е ясно за какво иде реч, но на мен ми е обидно и ненавистно. Остава ти единствената възможност, докато си плащаш интернета-да "тръгнеш с мишката" и ти из странство и да правиш финансови удари и демонстрираш "мицеларен стандарт"

Жоро правилно ти реква чи балалайкаш. Бе въртите сучете щот не ви отърва да кажете кво става. А то е че Меца яде як пердах и търти с сички сили обратно.

цитирай
38. petgrig - ВВ
11.09.2022 15:33
както съм написАл в последнийот пост рашките героично бегат към рашката си по ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ:)
цитирай
39. starforlife - ~ 37. vencivaleri1951
11.09.2022 15:50
Венци, не е вторник, та да ти кажа, че си ПЪЛЕН КАПУТ с жалките си опити да се опитваш да настройваш Домакина негативно спрямо мен!
Затова ще ти кажа друго:
- 1-во: Умните хора не се влияят от такива (като твоите) педерастии.
Излъгах, влияят се!
Просто си правят изводи за опитващия се с педалски похвати да сее раздори и още повече затвърждават негативните си за него.
- 2-ро: Не е вярно, че съм ритал задника на Домакина, а просто съм реагирал така, както е ДОСТОЙНО за всеки уважаващ Принципите въобще човек, независимо, че би бил по-остър към съидейник.
На това не му се казва "ритане на задник", а ПРЯМОТА.
На вашето премълчаване при такива случаи към съидейници му се казва ЛИЦЕМЕРИЕ.
- 3-то в светлината на 2-ро: За разлика от "ВАС", "НИЕ" не се ръководим от някакви (пък било то и неписани) директиви при езика, отношението, поведението, та смятаме за напълно нормално да сме в несъгласие един с друг по един или друг въпрос.
Да спорим и си опонираме е нещо напълно нормално, пък Вие му викайте ако щете и не "ритане", а "ебане" и се терзайте за това, че не изповядваме ВАШИТЕ идиотски норми на език, поведение и т.н.

По останалите ти балалайкания няма да вземам отношение.
ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО ТЕЗИ ПОД ТОЗИ МОЙ КОМЕНТАР.
Но пък само ще ти кажа:
- Бе ти питай в БАИ пък ще си говорим пак.
(А до 4-ти километър отскочи да питаш. Откога те търсят. Ха ха ха ха)
и
- Ще ти припомня, че преди сега да започваш полееека да се подготвяш за това как видиш ли ПОРАЖЕНИЕТО на Русия в тази война го приемаш с радост, защото видиш ли слага край на "брато"убийствена вакханалия, на два пъти определя кога бални танци ще танцувате в Киев (в/у килим от труповете на украинските ви "братя).

Та, ако във вторник не се мерна (защото в понеделник летим за Щатите) да ти кажа, че си ПЪЛЕН КАПУТ и НЕЩАСТНИК - ощастливи се сам с епитетите, моля!

StarForLife™ ·idc=5540710~idp=1834261~110922~107-308·
цитирай
40. vencivaleri1951 - Ако си малко в час Жорко,
11.09.2022 15:52
То би трябвало да знаеш, че нито в БАИ, нито на "Четвърти километър" биха ми казали
нещо за Георги Стоименов, дори и добре да го познават. Впрочем ти се годиш и за двете места-в първия случай пълна суша от години, във втория недофинансиране и съкращаване в пъти клиничните пътеки като време и средства.
От там и резултатът от проекта Георги Стоименов

starforlife написа:
Ако отидеш, Венци, в Бългapcкa aгeнция зa инвecтиции и попиташ познават ли Георги Стоименов, моя милост, те очаква уви фрустриращ за теб отговор.

А сега по-същественото:
Със същите се работи по няколко ДЕСЕТКИ проекта за близо 4 млрд. лева, които ще paзкрият през следващите 2 години близо 5 хиляди работни мecтa в България.
Работни места за ЗАПАДНИ и то сериозни компании.
Е те от там - БАИ - Венци, могат да ти кажат коя е и "Айшето" и какви са функциите й в тези процеси.

Сори за нескромността, но на сеещите ДЕЗИНФОРМАЦИЯ как България пропада трябва да се отговаря адекватно.
Запомнете ми думата: Ако някаква комета не удари Земята, че да ни върне в орбитата на Русия, само след 10 години друго ще започнете да виждате около себе си в България.

StarForLife™ ·idc=5540676~idp=1834261~110922~0103-304·

цитирай
41. petgrig - ВВ
11.09.2022 16:07
е по интригите ма не нам тия:)
цитирай
42. morskipesni - Ние пипваме и режем 'гато и 'дето на нас ни уйдисва,
11.09.2022 21:16
а не на грухчо. Без ограничения. Т'ва, за нидерландския панагюр.
цитирай
43. vencivaleri1951 - Георги, да ти благодаря за внуци и правнуци, щото след 10 години за мен я камилата , я камиларя
11.09.2022 23:06



Реките и деретата да можеш да изчистиш за тези 10 години, и окастриш храстите встрани от жп прелезите цена няма да имаш За мен ще остане сал утехата , че съм се познавал епистоларно със спасителя на Б-я
И как ще попаднем под руско влияние, като Русия ще е разгромена, разпаднала се и руснаците , ако оцелее някой от тях ще е с паничка за подаяния пред" Айшето" и теб
А сега сериозно Гоче
Ти 5млрд "пипал "ли си някога Това е 2% от БВП в момента. Аз съм одобрявал подобна сума-тодишните заплати на Бургаска област бяха някъде там. А да се стигне до там одити и финансови планове на всички общини в областта Гоче , кой ще ти даде 5млрд кредити -на Тръмп няма да дадът-няма този кредитен рейтинг-дърт е Тетьо да е директор на Световната банка, а домакинът на МВФ и те "до първи петли, три пъти ще ти откажат" И запомни, чуждите фирми идващи тук заради данъчните облекчения не са инвестиции. Попълват социалния пакет на работещите , плащат корпоративен данък и до там Това не е инвестиция То Европа е токсична за инвестиции , та България. Кой ще инвестира в нас-последни по доходи, последни по степен на грамотност-смятат че 40% от среднистите ни са функционално неграмотни, а 40% под жизнения минимум. Трайно намаляващо население с относително възрастно население. Кой , какво и защо ще инвестира.
Колкото до разгрома на Русия-ще се случи, но само ако ти оглавиш командването му. Ти утре летиш отново за САЩ-вероятно ще съветваш Пентагона.
Бълзай, защото другия вторник ще е мълчание в блога
Ти и на друго ми отвори очите. Невъзпитанието в спора било откровеност, а възпитаният дебат-лицемерие.
Ще завърша със следното
"Нарцис" ли си мислиш като нарцис. Куц ли си мислиш като куц.
Куц Нарцис ли си , мислиш като Георги Стоименов


starforlife написа:
Венци, не е вторник, та да ти кажа, че си ПЪЛЕН КАПУТ с жалките си опити да се опитваш да настройваш Домакина негативно спрямо мен!
Затова ще ти кажа друго:
- 1-во: Умните хора не се влияят от такива (като твоите) педерастии.
Излъгах, влияят се!
Просто си правят изводи за опитващия се с педалски похвати да сее раздори и още повече затвърждават негативните си за него.
- 2-ро: Не е вярно, че съм ритал задника на Домакина, а просто съм реагирал така, както е ДОСТОЙНО за всеки уважаващ Принципите въобще човек, независимо, че би бил по-остър към съидейник.
На това не му се казва "ритане на задник", а ПРЯМОТА.
На вашето премълчаване при такива случаи към съидейници му се казва ЛИЦЕМЕРИЕ.
- 3-то в светлината на 2-ро: За разлика от "ВАС", "НИЕ" не се ръководим от някакви (пък било то и неписани) директиви при езика, отношението, поведението, та смятаме за напълно нормално да сме в несъгласие един с друг по един или друг въпрос.
Да спорим и си опонираме е нещо напълно нормално, пък Вие му викайте ако щете и не "ритане", а "ебане" и се терзайте за това, че не изповядваме ВАШИТЕ идиотски норми на език, поведение и т.н.

По останалите ти балалайкания няма да вземам отношение.
ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО ТЕЗИ ПОД ТОЗИ МОЙ КОМЕНТАР.
Но пък само ще ти кажа:
- Бе ти питай в БАИ пък ще си говорим пак.
(А до 4-ти километър отскочи да питаш. Откога те търсят. Ха ха ха ха)
и
- Ще ти припомня, че преди сега да започваш полееека да се подготвяш за това как видиш ли ПОРАЖЕНИЕТО на Русия в тази война го приемаш с радост, защото видиш ли слага край на "брато"убийствена вакханалия, на два пъти определя кога бални танци ще танцувате в Киев (в/у килим от труповете на украинските ви "братя).

Та, ако във вторник не се мерна (защото в понеделник летим за Щатите) да ти кажа, че си ПЪЛЕН КАПУТ и НЕЩАСТНИК - ощастливи се сам с епитетите, моля!

StarForLife™ ·idc=5540710~idp=1834261~110922~107-308·

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petgrig
Категория: Други
Прочетен: 836782
Постинги: 544
Коментари: 3591
Гласове: 3792
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031