Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2022 18:58 - Гари Каспаров пред БНР: Путин може да пусне ракета от Калининград през Литва в Украйна
Автор: petgrig Категория: Други   
Прочетен: 2632 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 29.06.2022 18:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Интервю на Ангелина Пискова

 
  • След като попаднахте в списъка на чуждестранните агенти на Путин, това пречи ли ви се на работата? Заплашват ли ви открито?
  • Никой не ме заплашва. Ясно е, че трябва да проявявам някаква предпазливост, както и че има много страни, които сега не трябва да посещавам. Не бих тръгнал, например, не само в Турция, но и за Унгария, където смятам, че в момента далеч не е безопасно. За България не знам, още не съм мислил по въпроса. 
  • Като голям шахматист, можете ли да предскажете следващия ход на Путин? Очаквате ли да нападне страна-членка на НАТО, например, Литва, а защо не и България?
  • Струва ми се, че България сега не е в сферата на неговите интереси. Но като имаме предвид, че той вече е преминал всички възможни граници и червени линии, това не трябва да се изключва. Не мисля, че сега е много вероятно, но все пак смятам, че различни провокации като проверка на това как ще се реагира са възможни. Например, не точно войските да прекосят литовската граница, тоест, да се обяви реална война, а да бъде пусната ракета от територията на Калининград в Украйна през Литва. Основното е да намери начин да провокира НАТО без пряко военно стълкновение. Това е точно в негов стил - да провери доколко НАТО е готова на някакви действия, тъй като днес никой не е твърдо убеден, че в случай на реален военен конфликт администрацията на Байдън е готова на реално стълкновение с Русия. Ясно е, че във военно отношение всичко ще върви едностранно, но войната също така е политика и психология. Затова Путин непрекъснато проверява на какво е готова НАТО. И по обема помощ, която Украйна получава, е очевидно, че там се боят от по-нататъшна ескалация. 
  • Кой, според вас, може да свали от власт Путин и възможно ли е това да стане?
  • Ако знаех кой е този човек, той отдавна щеше да е мъртъв. Диктаторът знае добре откъде идва рискът. Но трябва да престанем да се занимаваме с глупости и да питаме: "Кой ще свали Путин? Той ще умре ли?" На мен това не ми е интересно. Украйна трябва да победи. Ако тя спечели войната, режимът в Русия ще започне  да се разпада. Диктаторът не преживява военно поражение. Затова вместо да се занимаваме с някакви слухове от Кремъл, трябва да доставим необходимото на Украйна оръжие, за да победи. Трябва да престанем с уговорките като, например, дали Украйна да може да стреля по територията на Русия. Всички те са безсмислени. Украйна води война за оцеляване. Западът има оръжие, което може да й помогне да победи. В момента то не й се доставя или й се доставя в много ограничени количества. Затова смятам, че сега трябва да й се даде максимална военна помощ,  която ще й позволи да разгроми путинската армия и после ще говорим за това какво ще става в Русия. 
  • Защо, според вас, ЕС не й оказва такава помощ?
  • Защото Западът се ръководи от слаби политици, които се боят да приемат исторически решения. Това, за съжаление, е повсеместно. Засега само Джонсън е готов да взема някакви по-резки решения, но това може да е свързано до голяма степен с факта, че политическата му съдба във Великобритания в момента виси на косъм  и той трябва да е много категоричен във външната политика, за да запази поста си.  
  • Много българи подкрепят действията на Путин в Украйна. Какво бихте им казали?
  • Нищо няма да им кажа. Хора, които подкрепят Путин след тези престъпления, за мен се намират извън категориите за добро и зло. Те може да не са пълни идиоти, разбира се, но що за хора са това, които намират оправдание за престъпления, които Европа не е виждала от 1945 година насам?
  • Един личен въпрос - кой е най-великият шахматист в света? Говори се, че вие...
  • Не знам. Не и слава богу.
https://bnr.bg/post/101669149
   

 

 




Гласувай:
6



1. librarian - "Хора, които подкрепят Путин след тези престъпления, за мен се намират извън категориите за добро и зло."
29.06.2022 19:05
"Те може да не са пълни идиоти, разбира се, но що за хора са това, които намират оправдание за престъпления, които Европа не е виждала от 1945 година насам?"

Ами путлериSSти, но определено и идиоти, г-н Каспаров! Определено и пълни идиоти!
цитирай
2. petgrig - "Те може да не са пълни идиоти, ...
29.06.2022 19:16
librarian написа:
"Те може да не са пълни идиоти, разбира се, но що за хора са това, които намират оправдание за престъпления, които Европа не е виждала от 1945 година насам?"

Ами путлериSSти, но определено и идиоти, г-н Каспаров! Определено и пълни идиоти!

Тъй, тъй.....
цитирай
3. radostinaprassa - Подкрепящите Путин в България не са ...
29.06.2022 19:20
Подкрепящите Путин в България не са чак толкова много, около 25%, и те са безродни твари.
цитирай
4. petgrig - Подкрепящите Путин в България не са ...
29.06.2022 19:22
radostinaprassa написа:
Подкрепящите Путин в България не са чак толкова много, около 25%, и те са безродни твари.

И много кресливи.
цитирай
5. nkf - Пичкин единствено вече може да се ...
29.06.2022 20:16
Пичкин единствено вече може да се (из)пуска в гащите.
цитирай
6. petgrig - Пичкин единствено вече може да се ...
29.06.2022 20:28
nkf написа:
Пичкин единствено вече може да се (из)пуска в гащите.

Той че ще си замине ще си замине. Ама какви ще ги свърши дотогава????
цитирай
7. vencivaleri1951 - Много рядко завиждам на някого и в случая е Ангелина Пискова
29.06.2022 21:33
И ако перифразираме Островски, то " И най- гениалният си е малко луд"
Към Гари се отнасям като към любима жена- вбесява ме, но като си припомня радостите , които ми е носил , омеквам като восък.
На последният въпрос-Той е Конкурент му е може би Алехин, на аз съм за Каспаров
цитирай
8. zlika - Путин може да пусне ракета където си поиска,
29.06.2022 21:39
а Кaспаров и Пискова могат да направят нещо един на друг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petgrig
Категория: Други
Прочетен: 836933
Постинги: 546
Коментари: 3595
Гласове: 3794
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031