Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2022 15:14 - Путьо ни спрял газа? Ама че кеф!
Автор: petgrig Категория: Други   
Прочетен: 2325 Коментари: 21 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Малко отзиви от нормални българи във ФБ:


Сега онези, дето не спряха да ни обясняват колко е велика Русия заради творците си, да идат и да помолят Толстой, Чехов, Чайковски, Пушкин и останалите често посочвани от русофилите творци да пуснат пак природния газ, дето Газпром и Путин го спряха в нарушение на договора. Благодаря. Емил Джасим

Tsvetan Todorov
  · 
Руснаците ни спряха газа, но го направиха някак си по братски топло, по човешки…

Stefan Gamizov  ·    Русия спряла газа за България? Каква прекрасна новина! Няма да има рушвети от Газпром за ГЕРБ, ДПС и санкционираните от САЩ. Сега идва още по-хубавата част imageimage Имаме руски газопровод построен с български пари и много рушвети в лицето на Турски Поток. През него диктатурата в Москва “храни” двете си проксита Сърбия и Унгария. Така че, време е да си вземем от този наш газопровод, каквото Газпром ни е спрял и ще им платим, колкото и каквото ние решим за него. Ако те имат нещо против, просто ще спрем този газопровод и да си носят рушветите за Сърбия и Унгария руснаците, както си искат, но не и през България и не през газ! За малко да забравя и сега допълвам. Ако някой е решил да играе селската вечеринка с Московията: “Ох, останахме без гаЗ, приготвили сме маЗ, за да няма Украйна никакви оръжия от наЗ, но рушветите от гаЗ пак при наЗ”, е, времето вече не е с ваЗ imageimage!!!

Aнгелина Пискова
  Шантажът на "Газпром" всъщност е шанс за България. Или ще го уловим и ще се възползваме, въпреки проблемите, които неминуемо ще имаме в началото, или ще позволим режима на Путин окончателно да ни смачка. Разчитам на инстинкта на всеки от нас и желанието му да живее нормално, без да получава покрай руския газ и другите екстри /знаем ги, няма да ги изброявам/. При всички случаи стана ясно едно - сабята СЕЧЕ преклонената главица и още как!


Alexander Vodenicharov ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ!!!


Vladislav Panev ·    Още през януари бяхме наясно, че за няколко месеца ще трябва да оправим десетилетното нищоправене по темата с диверсификацията на източниците на природен газ. Както се вижда, новото трасе през Турция от същия продавач не върши никаква работа. Очевидно да се разчита само на един продавач никога не е добра идея. Хубавото е, че правителството има ясни планове за нови доставчици. Затова и Булгаргаз няма сантименти да отказва на Газпром условия, които не са изгодни. Няма нужда да превиваме гръб. Още повече, когато през България минава транзита на руски газ за други държави. Спирането на руския газ може да не бъде екстремално събитие, доколкото сме си написали домашното. Интерконектора с Гърция ще е готов до 2-3 месеца. Оттам може да влиза и повече азерски газ, и втечнен. Отделно отпушването на инвестициите във ВЕИ. Чакат ни трудни месеци, но именно в такива се виждат истинските държавници. Време е да загърбим междуособиците и да решаваме главните задачи. И непосредствените проблеми, и тези действия, които ще модернизират България и ще я направят успешна.

Методи Лалов

Русия е спряла доставките на газ за България. Нищо неочаквано - война е, Русия воюва с целия цивилизован свят и нанасянето на удари от нейна страна по едно от най-слабите и зависими от нея звена на Европа, е напълно обяснимо. За България спирането на доставките на газ ще има тежък икономически ефект. Но дори да бяхме запазили пълен неутралитет, което няма как да се случи, когато Путин избива хора, този ход на агресора беше само въпрос на време. България трябва да има ответна реакция. Правителството трябва незабавно: 1. Да изгони Митрофанова от България и всички руски дипломати (до един). Не можем повече да позволяваме агресорът да има свои представители у нас, които ежедневно се гаврят с достойнството на българския народ и държавната. Днес още повече. 2. Да спре транзитните доставки на руски газ през нашата територия. Разбира се, това ще доведе до изостряне на отношенията ни със Сърбия (убеден съм, че това е част от замисъла на Путин), но този ефект следва да е калкулиран от управляващите, а службите и дипломацията ни трябва да направят всичко възможно да минимизират негативните му последиците. 3. Да предостави всякакво въоръжение на Украйна. Към главната причина за това дължимо действие - необходимостта украинският народ да се защити от агресора, вече имаме още една причина да дадем оръжие - преки агресивни действия към България. 4. Да изиска от Европа да получи всички възможни компенсации. ЕС означава преди всичко солидарност и България следва да бъде подпомогната от европейските си партньори да понесе по-леко този тежък удар на Путин (срам ме да казвам това, когато правителството ни отказва да прояви такава към Украйна и да предостави военна помощ). Никога не трябва да забравяме, че енергийната зависимост на България от Русия дължим най-много на Бойко Борисов. Този национален предател направи всичко възможно да не изгради газовата връзка с Гърция и не осигури други алтернативни източници на доставки на газ, като така обслужи интереса на обезумелия агресор Путин.






Гласувай:
3



1. petgrig - Тъпостинке,
27.04.2022 17:10
сичкото дето го напишеш, отива в кръгласата папка. Тука няма да спамиш.
цитирай
2. zaw12929 - КАТО НЕ ПЛАЩАМЕ СПИРАТ И ПО ЛОШО ЩЕ ...
27.04.2022 18:50
КАТО НЕ ПЛАЩАМЕ СПИРАТ И ПО ЛОШО ЩЕ СТАВА
цитирай
3. librarian - !
27.04.2022 18:52
Ангелина Пискова написа:
Шантажът на "Газпром" всъщност е шанс за България.

Напълно съгласна! И дано не го изпуснем!
цитирай
4. petgrig - КАТО НЕ ПЛАЩАМЕ СПИРАТ И ПО ЛОШО ЩЕ ...
27.04.2022 18:54
zaw12929 написа:
КАТО НЕ ПЛАЩАМЕ СПИРАТ И ПО ЛОШО ЩЕ СТАВА

Не им хващаме на шантажа и не щем да плащаме в РУБЛИ! Има разлика, нали?
цитирай
5. petgrig - Шантажът на "Газпром" ...
27.04.2022 18:55
librarian написа:
Ангелина Пискова написа:
Шантажът на "Газпром" всъщност е шанс за България.

Напълно съгласна! И дано не го изпуснем!

Бе май няма. Кокорчо дето ми беше никакъв, сега ми даде надежда...
цитирай
6. eert2 - А Радев и Кака Кури
27.04.2022 19:33
Скараха се, кой от тях е по-голям путинист
цитирай
7. petgrig - Скараха се, кой от тях е по-голям ...
27.04.2022 19:39
eert2 написа:
Скараха се, кой от тях е по-голям путинист

Да, ся видях. Смешници!
цитирай
8. vencivaleri1951 - Ангелина станала и гАзовичка.
27.04.2022 20:15
И кое му е шантажът? Хайде да говорим разумно , без да се правим на голямата работа, щото така казал някакъв пшек от Варшава. Унгария , Австриязаявиха че плащат в рубли. Германци, французи, правят врътка през Газпромбанк, като я избират за брокер, тя да купува рублите-нарушение на санкциите от всякъде-банката е под санкционен похлупак и всякакви траншове през и към нея са нарушение. Чехите и словаците също се двуомят през Газпромбанк или да не плащат на брокер-директно. Ние,които сме 95% зависими го даваме хард Знаем , че ще платим, само дето цената ще е по висока. Азерски газ? Ами колко процента е компонентът на руски газ в него? И колко може да транзитират азерите? Газът не е Топлофикация, а и промишленост, производство. Цялата ни фармацефтика, консервна промишленост, химия, оранжерии, оръжейни заводи...Всичко това е на газ Ами колите на метан? Това е брутен продукт, работа , заплати, храна...
Енергетиката е кръвоносната ни система на производството и тя е на 80% от Русия
Ние 45 години сме плащали в рубли/преводни/, къде епроблемът ? Защо го правят руснаците? Не да се заяждат. Никой не носи долари илиевро от банка в банка.
Това само Пискова може да мисли. Прави се нареждане, акредитив, запис на съответната сума , с които някоя банка гарантира че на Газпром или лук Ойл и т н са преведени пари по договор еди кой си и тези пари са на депозит при нея. До тук всичко е ок-така е било десетилетия. Да ама на Байдън, Джонсън, Макрон им хрумва да блокират парите на руснаците в същата банка и на практика руснаците не получават парите си-и така около 300 млрддолала блокирани. Е от какъв зор да се занимават с благотворителност.
Западът шантажира Русия, не Русия Запада. Отказът от газ само ще вдигне цената на газа и Русия, дори при по нисък износ ще реализира повече печалба-поне това тримесецие беше така Руснаците просто се предпазват от кражба на парите им.
Стоката тяхна, продаваткакто си искат. Договор имало? А договори за съхранени ена резарва, няма ли?
цитирай
9. germantiger - хаха
27.04.2022 20:16
само така

аз съм готов да плащам два пъти повече, но русия да ми го духа
цитирай
10. petgrig - Венц0,
27.04.2022 20:24
това за Австрия го опровергаха самите австрийци. Кокорчо и Кирчо казаха, че интерконектора с Гърция ще е готов през юни. Още много мога да ти говоря за това как Европа ще ни помага, ама що да го правя? Хвърли поглед на днешните новини просто.
цитирай
11. petgrig - само така аз съм готов да плащам ...
27.04.2022 20:26
germantiger написа:
само така

аз съм готов да плащам два пъти повече, но русия да ми го духа

Само в началото ще е по-скъпо и по-сложно. После нещата ще си дойдат на мястото като се откачим окончателно.
Руснаците днес виеха на умрело че нема къде да си пласират газа:)
цитирай
12. vencivaleri1951 - Виж колега,
27.04.2022 21:25

енергия можем да получим и като горим долари, евро, левове...Тук не става въпрос

за тръбите, макар, че и те са проблем при нас-какъв дебит от Гърция?

Става въпрос за обеми. Европа вкарва над 40% от газа си от русия и около 30% от петрола.
Това са много милиарди кубометри и милиони барели. Няма от къде да дойдат тези количества-нито газ има, нито терминали за втечнен в такива количества. Лично аз ако съм бих им извил ръцете-давате газ , или спираме този за Сърбия, Гърция и Унгария. Това обаче е рисково. Могат да направят байпас през Гърция и да се наакаме тотално.
Ние не потребяваме кой знае колко газ-фирата от температурните разлики по трасето през украйна беше по голяма от потребелнието ни едно време-5млрд куб м. Сега е по малко, не го следя вече. Тоест ние нито на Гадпром, нито на ЕС сме проблем-с нас и без нас. Нашето потребление е след запетайката, но нито Русия ще ни влезе в обувките, щото са много малък размер, нито Западът, защото по дефиниция е егоист
Лично аз печеля от ази работа Реституирах на две места кория, горкият е маркирал около 1000кубика санитарна сеч, но не там е въпросът. Лично аз газ не ползвам-нито пряко, нито през Топлофикация. На климатици съм, а има и една камина за всеки случай. Проблемът е , че ще ликвидираме и малкото производство, което ни остана
Торовите заводи ще затворят напълно. Лекарствата ще стават труднодостъпни. И снаряди за Незалежная няма как да правим. Никакви количества ползваме, но няма от къде другаде да ги вземем Дори до цена не е въпросът-няма обеми, няма инфраструктура Зорлем Възраждане ще я направите водеща партия

petgrig написа:
това за Австрия го опровергаха самите австрийци. Кокорчо и Кирчо казаха, че интерконектора с Гърция ще е готов през юни. Още много мога да ти говоря за това как Европа ще ни помага, ама що да го правя? Хвърли поглед на днешните новини просто.

цитирай
13. eert2 - 8. vencivaleri1951 - Ангелина станала и гАзовичка.
27.04.2022 21:26
тоя е невероятен г.ъ.з......гггггггггггггг
цитирай
14. petgrig - при това руски Този си ръси опо...
27.04.2022 21:30
eert2 написа:
при това руски

Този си ръси опорките непрекъснато. Как си личат отдалече:)
цитирай
15. petgrig - ама да му. . . . . . . майката, руска ...
27.04.2022 21:46
eert2 написа:
ама да му ....... майката, руска подлога
боклуци като този съсипват страната вече 70 години........

Що пък се извиняваш? Казал си точните думи! Такива освен да съсипват друго не могат. А оттука колко свестни хора изгониха с простащината си....
цитирай
16. vencivaleri1951 - Ето за това не можете да си покажете сурата
28.04.2022 13:41
Да напсувате, да се изцепите с поредната глупост-друго не знаете
Кое не е точно-че загиваме прави без газ-Нефтохим, Торовите заводи, хлебозаводите, металургия, заводите за стъкла, рафинериите за масла, болници, част от транспорта...
Всичко това е на метан. Лицата може да скриете, но липсата на експертиза от самолет е видна. На нас с поляците бе най рано ред за плащане и руснаците показаха, че няма
да се вържат повече на "хартиени" пари и е разбираемо. Ниеу както винаги ще изядем и солта, и тоягите и останалото го знаем и е срамно

petgrig написа:
eert2 написа:
ама да му ....... майката, руска подлога
боклуци като този съсипват страната вече 70 години........

Що пък се извиняваш? Казал си точните думи! Такива освен да съсипват друго не могат. А оттука колко свестни хора изгониха с простащината си....

цитирай
17. vencivaleri1951 - Боклуци , "като този" изградиха семпла , но уютна и приятна за живеене страна
28.04.2022 13:49
Лузъри като теб, които са анонимно юначни я доведоха до това дередже.
Майка ми , скопец нещастен я помнят освен близките хиляди студенти, аспиранти и т н. Тя бе обичана съпруга, майка , колега и си отиде достойно и с уважение от този живот. Към нея въпрос няма. Въпросът е към твойте родители-какво са гледали, какво са възпитавали като гледам и чета анонимната ти и анемична същност, или по точно несъщност

eert2 написа:
ама да му ....... майката, руска подлога
боклуци като този съсипват страната вече 70 години........

цитирай
18. petgrig - Венц0,
28.04.2022 14:00
ай спри с мантрите си. Газ ще има, просто не от любимата ви Рашка дето покрай него ни пробутва такива кат тебе начело на държавата. Просто тоя път няма да й се получи:)
А лицето си ще покажа като накараш същото да направят "икономиста", блеки, мерито и вся асталная от компанията ти:)
цитирай
19. vencivaleri1951 - Не са мантри , а познаване на нещата
28.04.2022 23:55


Говори се тук за азерски газ!?
Добре, но каква част от този азерски газ е на Газпром? Байдън звъня на Мадуро за петрол от Венецуела, да смеси с лекия от арабите и какво му казаха? Не решаваме сами-Китай е инвестирал тук, Роснефт там... Тоест находищата не разработваме самостоятелно. В Иран пак така. Азарбейджан и Русия са "Дупе и гащи" в разработката на находища-сега вече навлизат и турците...
И България не е проблем. Ние имаме мижави количества. Европа като цяло е проблемна. Шолц казва , че в близките години няма как и откъде да се компенсира
руския газ, а и нефт. Французите са зависими и за атомните си електростанции..
Става въпрос за 500-600млрд м3 метан За инфраструктура и за страни с различна темепература и промешлиност от нашата. Това значи милиони безработни Това значи град и бунт. В германската земя не сложи ли карбамид, не ражда. Няма зърно, няма фураж...Най големите износители са Украйна и Русия-първата е аут заради войната , втората спря износа на торове, зърно, семки...
Пренасочи ли си износа на Изток Русия, Европа я чака ужасна рецесия
Русия не го иска това, не иска всички яйца в една кошница, но и без пари стоки няма да дава

petgrig написа:
ай спри с мантрите си. Газ ще има, просто не от любимата ви Рашка дето покрай него ни пробутва такива кат тебе начело на държавата. Просто тоя път няма да й се получи:)
А лицето си ще покажа като накараш същото да направят "икономиста", блеки, мерито и вся асталная от компанията ти:)

цитирай
20. vencivaleri1951 - Не една, две ушанки имам
28.04.2022 23:58
Струват , колкото колата ти и жена ти втора, трета ръка...


eert2 написа:
яж шпека, ушанка

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petgrig
Категория: Други
Прочетен: 864518
Постинги: 576
Коментари: 3752
Гласове: 3903
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930